МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 16

• 61 134
  • 771
  •   1
Отговори
# 315
Само разписваш, като мине процедурата, колко и за какво е похарчено.

# 316
Здравейте, да попитам освен в клиниката на Владимиров в друга клиника  прави ли се САТ тест на сперматозоидите? ( изпраща се в чужбина ). Не можах да открия в ценоразписите им.

# 317
  • София
Здравейте, да попитам освен в клиниката на Владимиров в друга клиника  прави ли се САТ тест на сперматозоидите? ( изпраща се в чужбина ). Не можах да открия в ценоразписите им.

Не мога да помогна с инфо, но бих искала да те помоля да споделиш какво означава този САТ тест най-общо и колко струва. Или някакъв линк, където да прочета повече. 🙏 Може и на лично съобщение. Благодаря предварително за съдействието! ☺️❤️ Успех!

# 318
"SAT тест – новост в диагностиката на мъжкия стерилитет | Puls.bg" https://www.puls.bg/zachatie-c-39/sat-test-novost-v-diagnostikat … terilitet-n-17103

# 319
Явно е нещо ново, след като и тук момичетата не са го чували.Скъпо е .. струва около 1300 лв. В клиниката на Владимиров - материалът се изпраща някъде в чужбина за изследване.

# 320
  • София
Това SAT селекция е същата като MAKS селекция, просто в различните клиники го наричат по различен начин.
Двете неща са за тежък мъжки фактор, като се селектират анеуплодни сперматозоиди, за синдроми, за заложена смъртност, ДНК фрагментации и др.
Какви са тези 1300лв това е безбожно скъпо, аз го правя за 250лв.

# 321
Това SAT селекция е същата като MAKS селекция, просто в различните клиники го наричат по различен начин.
Двете неща са за тежък мъжки фактор, като се селектират анеуплодни сперматозоиди, за синдроми, за заложена смъртност, ДНК фрагментации и др.
Какви са тези 1300лв това е безбожно скъпо, аз го правя за 250лв.

Ами не не е като МАКС. По - различин метод е.
При нас няма да се прилага преди трансфер.
МАКС се прилага за отсяване на ДНК фрагментиралите сперматозоиди. САТ е гинетичен анализ на хромозомите.

# 322
Здравейте, бих ли могла да получа коментар във връзка със спермограмата на съпруга ми?
1 година не се получава забременяване. Преди това имам мисед, от дори непланирана бременност. След него пускахме изследвания и спермограмата му беше по думите на лекаря”много добра” . Уви, за година и половина нещата са се влошили. Отрицателни резултати за хламидия, уреаплазма и микоплазма.
От изчетеното до тук разбрах, че трябват 2 спермограми, заключение от лекар и аз да имам АМХ над 0,5 за кандидатстваме по фонда, но се чудя с тази спермограма има ли смисъл преди това от инсеминация или е загубено време?
Благодаря Ви много!
От днес:

# 323
Антонели , за мен няма да е само загубено време, но и пари, които ще ви трябват за ин витро, независимо че сте по фонда. Втората СГ трябва да е поне месец след първата в друга репродуктивна клиника от списъка на ЦАР

# 324
Антонели, аз зададох въпрос на моя репро доктор какви са критериите, за да позволят инсеминация, понеже при нас отклоненията в СГ са много големи и изобщо не ни позволяват инсеминация.
Докторът ми отговори, че трябват поне 22 млн концентрация и поне 25-30% подвижност. Морфологията не се гледала. Това са точните й думи.

# 325
  • София
за инсеминация се прави обработка.
тогава пак се мерят едни параметри и според тях се преценява има ли смисъл.
но в повечето случаи с толкова малко подвижни и след обработка не остават много.

# 326
Момичета, като заговорихте за инсеминации се сетих нещо. Последната преди всички процедури спермограма на моя мъж по Крюгел е с нормозооспермия. След това при 4 инсеминации, 1 инвитро и Halo за фрагментации диагнозата е астенозооспермия. Предполагам, че обработката е различна. Но последната спермограма по Крюгер от този месец (в друга клиника) е с нормозооспермия. Дали от самата обработка са различни резултатите, или просто лечението е дало добър резултат? До края на месеца ще видим и фрагментациите и ще знаем със сигурност. Просто се чудя дали по Крюгер може всичко е да е наред, а при обработка на материала за процедура да се окажат по-зле нещата.

# 327
]Здравейте!
Ние сме също сме с мъжки фактор.Направихме спермограма  октомври 2020 в Болница Надежда. След консултация с Доктор Маки -ни посъветва да започнем  с документи за инвитро,защото шансовете ни за естествено били нищожни. Той предписа на мъжа ми да пие 3 месеца витамини и след тях отново проверка.От втората спермограма ,която е от Токуда ,нямаше подобрение ,а дори влошаване .Решихме да потърсим второ мнение от уролог-андролог Доц.Давидов от Токуда. След прегледа се установи ,че мъжа ми страда от разширени вени -Варикоцеле на единия тестист. Давидов препоръча операция която направихме през Февруари .Изчакваме 6 месеца за контролна спермограма и дано да има подобрение.Ще се опитам да прикача спермограмите.
Като през целия този период ме следи доктор Тихомирова в Надежда.С резултатите  от тази спермограма каза ,че сме били подходящи за инсеминация,а след втората спермограма сме категорично за Инвитро .
Забравих да кажа ,че аз съм на 28 и изследванията са ми добри ,а мъжа ми на 32 години

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 18:13 от Анастасия Петрова 696101

# 328
Здравейте, някой от вас сблъсквал ли се с проблем, свързан с размера на тестисите? Разбрахме, че тестисите на съпруга ми по рождение са с по-малко кубици - 11, а нормалните били 15-16. Намирали ли сте решение на проблема и има ли лечение?

# 329
Доста мъже имат този проблем, за съжаление е по рождение и не мисля че има какво да се направят, че да станат по-големи.. все пак не говорим да си сложим допълнително кубици в гърдите.Като цяло малките тестиси влияят върху броя и подвижността на сперматозоидите. Някои приемат добавки, но не при всеки има подобрение. Спермограмата с каква диагноза излезе?
Здравейте, някой от вас сблъсквал ли се с проблем, свързан с размера на тестисите? Разбрахме, че тестисите на съпруга ми по рождение са с по-малко кубици - 11, а нормалните били 15-16. Намирали ли сте решение на проблема и има ли лечение?

Общи условия

Активация на акаунт