МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 16

• 61 120
  • 771
  •   1
Отговори
# 345
Shavi, ТМ пускал ли е ДНК фрагментация? Изследвали ли сте и двамата уреплазма и микоплазма? Ти пускала ли си изследвания за тромбофилия? Хистероскопия и биопсия правила ли си ? В коя седмица правиш СА? Аз на твое място не бих си играла на тото, преди да потърсим сериозно причините за  аборти.

Последна редакция: пн, 31 май 2021, 15:46 от iren11

# 346
Благодаря ви за отговора! Не не съм правила нищо само са ми пускали хормони които са в норма и ММ освен СГ друго изследване не е направил. И за това пиша тук незнам как да постъпя към кой да се обърна след като чух коментара на моя доктор и аз се шашнах как мога да продължавам да правя опити при два аборта иначе1 първия аборт в 6г.с. А вторият 7 с.г.  Изследванията които сте писали трябвали да се назначат или мога даги пусна без

# 347
Shaviне е нужно назначение,всичко си плащаш ти,така че...

# 348
Shavi, възможно най-бързо бягай от този "доктор". Един добър репродуктивен специалист няма да тръгне да прави бременности на сляпо, а ще ти назначи първо всички необходими изследвания, за да е успешна процедурата. Задължителни изследвания и прегледи са спермограма, хормонални - полови хормони и хормони на щитовидната жлеза, микробиология, вирусология, цветна снимка, тестове за тромбофилия ( голям процент от спонтанните аборти се дължат на тромбофилия), генетични и имунологични тестове, ДНК фрагментация. То така е много лесно да прибира едни пари на всеки неуспешен опит, но за жената физически и емоционално товара е много голям. Хубаво е, че можеш да забременяваш, но при положение, че имаш не един, а два спонтанни аборта, задължително се търси причината. Не винаги тя е в лош сперматозоид. Морфологията ви по Крюгер е на горната граница 4%, има жени и с много по-лоша морфология забременяват успешно. Дори и да сте млади, не си губете времето в мислене дали ще стане този път или няма да стане, а търсете добър доктор. Този за нищо не става. Успех!

# 349
Здравейте,
Моля за коментар на спермограмата на приятеля ми. Правихме опити от 1 година за бебче, след което забременях, но всичко приключи с мисед аборт. В момента чакам резултатите за тромбофилия, но междувременно решихме да пуснем и спермограма. Резултатите от нея обаче ме хвърлиха в поредния шок. Не знам какво да правим, на какъв доктор да ходи приятелят ми. В главата ми е тотална каша.
Благодаря!

# 350
Miss, трябва мъжа ти да направи консултация с андролог. Хубаво е да пусне и ДНК фрагментация.
Здравейте,
Моля за коментар на спермограмата на приятеля ми. Правихме опити от 1 година за бебче, след което забременях, но всичко приключи с мисед аборт. В момента чакам резултатите за тромбофилия, но междувременно решихме да пуснем и спермограма. Резултатите от нея обаче ме хвърлиха в поредния шок. Не знам какво да правим, на какъв доктор да ходи приятелят ми. В главата ми е тотална каша.
Благодаря!

# 351
Miss, трябва мъжа ти да направи консултация с андролог. Хубаво е да пусне и ДНК фрагментация.
Здравейте,
Благодаря!

Ходи на преглед при д-р Макки в Надежда и той му е казал, че всичко е наред. Един вид "защо си тук". Не му е дал никакви витамини, добавки или нещо подобно. Не му е казал и дали да пусне следваща спермограма след определено време. На мен обаче това не ми вдъхва никакво доверие. Ще говоря и с моят АГ.

# 352
  • София
казал ви е че е наред, защото спермограмата си е съвсем нормална.
и подвижни има достатъчно и морфологията е височка, количество има.
защо да се тъпче с ненужни добавки?

# 353
Мис, тя добре е прилична спермограмата, ама в същото време покрива изискванията на фонда за ин витро. Може и да забременееш с тези резултати пак, ама кога... Не е лошо наистина да пусне ДНК фрагментация да види как е там положението.

# 354
Благодаря за съветите. Както казах, ще се посъветвам и с АГ-то, пък да видим. Simple Smile

# 355
Благодаря за съветите. Както казах, ще се посъветвам и с АГ-то, пък да видим. Simple Smile
Според мен не е лошо да направите консултация  с репродуктивен специалист. АГ  не винаги е компетентен при репродуктивни проблеми. Аз примерно съм много доволна от моето АГ, още повече , че е и национален консултант. Когато преди години отидох при него след няколко неуспешни месеца и казах, че искаме дете и искам да си направя всички нужни изследвания, миказа, че не е лошо първо ММ да си направи, защото е по-лесно и противно на разпространеното мнение причните за безплодие са 45:45 между двамата партньори и остават едни 10 % , които е трудно да се открият. Пуснахме нужните изследвания при мен, всичко си беше ок и директно се обади в репродуктивна клиника да ни запише час. Няколко години по-късно сме напът да осъществим мечтата си.

# 356
  • София
с аг-то за спермограма?

# 357
Просто ще искам и неговото мнение по темата. Simple Smile

# 358
Miss, хубаво е след месец да се направи втора спермограма, както казх хубаво е да е и с ДНК фрагментация, факт 180лв излиза в Надежда, но поне ще видите там дали има проблеми. И след като излезе направете или консултация с репродуктивен както казаха момичетата горе или с андролог, ноо личен съвет - да не е Макки. Всички ходят при Кацаров, може да пробвате да видите и той какво ще каже.

# 359
Miss, хубаво е след месец да се направи втора спермограма, както казх хубаво е да е и с ДНК фрагментация, факт 180лв излиза в Надежда, но поне ще видите там дали има проблеми. И след като излезе направете или консултация с репродуктивен както казаха момичетата горе или с андролог, ноо личен съвет - да не е Макки. Всички ходят при Кацаров, може да пробвате да видите и той какво ще каже.

Много благодаря за съвета Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт