МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 16

• 60 994
  • 771
  •   1
Отговори
# 555
  • София
никакво лежане нямаше при нас, единственото от което се въздържаше беше да не вдига тежки неща и изобщо тежки физически дейности, можеби месец.
ходеше си, караше си колата, всичко стандартно.
за подобрение на показателите е различно за всеки.
ама като пишеха повече хора в темата имаше доста забременели от третия до шестия месец.
какво им се е подобрявало не знам.

# 556
Момичета, как протича възстановяването на вашите партньори след операция от варикоцеле/ особено ако са били при Кацаров? Има ли дълъг период на лежане, забранени дейности? След колко месеца отчетохте подобрение в показателите, най-вече морфология?

Лежа докато го отпусне упойката, след това си е ставал. Ходеше като след операция, не му беше готино, но не беше и нещо кой знае какво. Не можеше да вдига тежко, както са казали, май и сексът беше забранен, но не си спомням да е било за много дълго време. Не беше при Кацаров!
Нямаше особено подобрение в показателите.

# 557
При моя мъж възстановяването не беше леко. Имаше доста проблеми докато му зарасне самият разрес. Когато лежеше всичко беше добре, но в момента в който станеше се разкъсваше и почваше да тече. И подобрение не видяхме в показателите след изтичането на 6 месечния възстановителен период.
П. С. Не е от мъжете които се глезят

# 558
ама като пишеха повече хора в темата имаше доста забременели от третия до шестия месец.
какво им се е подобрявало не знам.

При мъжете периодът за възобновяване на сперматозоиди е най-малко 3 месеца.

# 559
Най-рано след три месеца подобрение при СГ. Моят мъж се възстановяваше около месец, болеше го, когато натискаше съединител, а се наложи да шофира. Имаше оток около месец- месец и половина.

# 560
Здравейте ,искам да споделя и нашия опит.В началото на годината ни препоръчаха да направим тази операция ,защото диагнозата беше олигоастенотератозооспермия.Операцията беше направена през февруари -всички мина нормално без усложнения .В началото на месец август направихме контролна спермограма -количеството беше същото ,но имаше подобрение в подвижнистта и бързината с около 15% отгоре .Диагнозата остана тежка олигозооспермия.Ииии в края на август -чудоооо,2 чертички и естетвено зачеване .Искам да кажа ,че операцията при нас даде положителен резултат и точно 6 месеца след нея желаното бебе.Важно е да кажа ,че преди това бяхме в надежда и според лекарите там нямало смисъл от тази операция и ,че ние сме си единствено за инвитро .Останах разочаровано от цялото ни преживяване там и най-вече от уролога Маки .Дано да съм полезна .Надявам се всички да видите двете чертички в най-скоро време и не губете надежда -чудеса се случват .

# 561
Здравейте,прочетох почти всичко,но тук сте толкова запознати,че чак ми е неудобно да попитам тк сега започваме:)
Къде да направим СГ?
Благодар

# 562
Здравейте, в репродуктивна клиника.А ако кажете от къде сте може и да ви се препоръчат клиники.
Здравейте,прочетох почти всичко,но тук сте толкова запознати,че чак ми е неудобно да попитам тк сега започваме:)
Къде да направим СГ?
Благодар

# 563
Здравейте, в репродуктивна клиника.А ако кажете от къде сте може и да ви се препоръчат клиники.
Къде да направим СГ?
Благодар
София

# 564
Водещите клиники в София са няколко - Надежда, Щерев, Малинов и в Майчин дом също може. Сега в различните клиники и цените са различни. Аз лично съм в Надежда, но ММ прави втора спермограма в Майчин дом, за да можем да кандидатстваме за инвитро.
Къде да направим СГ?
Благодар
София

# 565
Здравейте. Правим опити с моя мъж от 6 м. Пуснах си всички изследвания полови хормони, щитовидна, цитонамазка всичко, и остана спермограмата. Тъй като сме в провинцията и най-близката на разположение лабораторя е Рамус. Тази сутрин в 9 часа занесох материала, преди малко видях, че има резултата. Попитах как се съхранява каза в хладилник. Някои от пиказателите ме притесняват, някои ги отдавам на транспорта. Какво мислите за резултатите?

# 566
Здравейте, разбирам че сте в провинцията,но такъв тип изследване, а именно спермограма не се прави в обикновена лаборатория, а в репродуктивна клиника,така че ви съветвам да повторите спермограмата в такава с морфология по Крюгер.Още повече че не съм убедена че сте спазили нужните изискваниь, за да се занесе материала даден вкъщи.. аз съм чувала че не се държи в хладилник,ами трябва да се поддържа телесна температура, също така трябва да се занесе до 30 мин след даването му...ако не сте го спазили не съм убедена,колко достоверен ще е полученият резултат...
Здравейте. Правим опити с моя мъж от 6 м. Пуснах си всички изследвания полови хормони, щитовидна, цитонамазка всичко, и остана спермограмата. Тъй като сме в провинцията и най-близката на разположение лабораторя е Рамус. Тази сутрин в 9 часа занесох материала, преди малко видях, че има резултата. Попитах как се съхранява каза в хладилник. Някои от пиказателите ме притесняват, някои ги отдавам на транспорта. Какво мислите за резултатите?

# 567
Спазено е всичко. 4 дни въздържание, без алкохол и антибиотици. Занесена е на 15-та мин. Но това, че в Рамус ги съхраняват в хладилник ме притеснява,че може да се отрази на подвижността, но на количестото - не. Занесена е в 9 сутринта.

# 568
Спермограма се прави в репродуктивна клиника. Няма какво да й коментираме на тази. Направете си нова с морфология по Крюгер, както пише и jinchen. Maтериалът е най-добре да бъде даден на място.

# 569
Благодаря. Явно не може вобще да се разчита на тези алборатории. Да допълня имаме едни дете на 7 години, тогава забременях на 3-тия месец, но явно нещата се променят.

Общи условия

Активация на акаунт