МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 16

• 60 904
  • 771
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте!
Според мен потърсете и второ мнение от друг гениколог за всеки случай. Просто още едно мнение никога не е излишно, или поне моя опит до това води. Напълно е възможно просто да не сте уцелили момента за забременяване или проблема да е много минимален. Иначе ако наистина са такива резултатите от спермограмите, наистина не би трябвало да има повод за притеснение при вас.
Колкото до инвитро клиника София, ние с мъжа ми сме пациенти там. Наистина най-обикновената спермограма с Крюгер е 70лв, разширените вече са около от 160лв до 270лв мисля. Пускали сме и в други клиники за наше спокойствие и резултатите винаги са били еднакви с тези от клиниката на Владимиров.
Благодаря за информацията! Явно не съм се разбрал с регистратурата. Иначе, да не уцелваме момента, колко да не го уцелваме Grinning Вече около година. Жената си прави ову тестове винаги. Ще видим какво ще излезе.
На нас ни казаха, че не уцелваме момента вече три години и ние реагирахме , като вас поне веднъж би трябвало да сме го оцелили 😆
Успех ви пожелавам !

# 586
batatko , ако не сте пускали СГ с 24-часова преживяемост и днк фрагментация, вижте дали там не се крие зайчето.
Не съм си пускал такова нещо, явно точно такова ще си правя в Надежда. Благодаря за съвета!
Здравейте!
Според мен потърсете и второ мнение от друг гениколог за всеки случай. Просто още едно мнение никога не е излишно, или поне моя опит до това води. Напълно е възможно просто да не сте уцелили момента за забременяване или проблема да е много минимален. Иначе ако наистина са такива резултатите от спермограмите, наистина не би трябвало да има повод за притеснение при вас.
Колкото до инвитро клиника София, ние с мъжа ми сме пациенти там. Наистина най-обикновената спермограма с Крюгер е 70лв, разширените вече са около от 160лв до 270лв мисля. Пускали сме и в други клиники за наше спокойствие и резултатите винаги са били еднакви с тези от клиниката на Владимиров.
Благодаря за информацията! Явно не съм се разбрал с регистратурата. Иначе, да не уцелваме момента, колко да не го уцелваме Grinning Вече около година. Жената си прави ову тестове винаги. Ще видим какво ще излезе.
На нас ни казаха, че не уцелваме момента вече три години и ние реагирахме , като вас поне веднъж би трябвало да сме го оцелили 😆
Успех ви пожелавам !
То и да се уцели момента, не винаги има успеваемост. И все пак, при все, че с първото лапе стана от първия път никога не сме и мислили, че ще имаме подобни проблеми. Жената на инвитро няма да се подложи при никакво положение, та дано да се окаже някакъв по-малък проблем.
Успех и на вас!

# 587
Здравейте , ще си кажете ли мнението за спермограмата ми, лекарката каза,че има шанс да имаме бебе естествено , и че други показатели компенсират морфологията

# 588
Здравейте , ще си кажете ли мнението за спермограмата ми, лекарката каза,че има шанс да имаме бебе естествено , и че други показатели компенсират морфологията
При мъжа ми морфологията е 5% и в крайна сметка се получи. Тук други са споделяли за положителни резултати и с по-ниски стойности на този показател.

# 589

Здравейте, може ли мнение за резултатите и според вас нужно ли е да се направи по-разширена ? Благодаря.

# 590
  • София
Не е нужно разширена, тази дава достатъчно информация. По параметри е добра, но по фрагментации не се знае.
Ние с такава уж добра с параметри като вашата, след селекция се оказаха всички сперматозоиди с дефектно ДНК, е това не означава, че и при вас ще се случи просто да си го имате в предвид.

# 591
Не е нужно разширена, тази дава достатъчно информация. По параметри е добра, но по фрагментации не се знае.
Ние с такава уж добра с параметри като вашата, след селекция се оказаха всички сперматозоиди с дефектно ДНК, е това не означава, че и при вас ще се случи просто да си го имате в предвид.

А как се разбира за това дефектно ДНК?

# 592
Прави се друго изследване,пак на принзипа на спермограмата,но се гледат други неща, казва се SDI тест или ДНК фрагментация.

# 593
  • София

Аз лично го разбрах като направихме МАКС селекция на сперматозоидите преди оплождане.
Препоръка винаги правете МАКС селекция преди оплождане поне да сте сигурни в качеството и правилно ДНК поне от мъжка страна. Иначе те хващат най бързите пък с какво качество са е друга тема на разговор и после има да се чудите, защо ембрионите дегенерират 4-5 ден.

# 594
Ние оправихме фрагментациите и после с МАКС и комбинация ИКСИ+класическо оплождане добутахме до 4 хубави ембриона. Интересното е, че всичките са от класическото. Предния път без селекция имахме двечки. Подозираме, че при моите яйцеклетки нещата не са много ок заради ендометриозата.

# 595
Ние искахме ИМСИ+МАКС, ама ембриолозите прецениха, че само ИМСИ е достатъчно.

# 596
Здравейте, с мъжки фактор причинен от хроничет простатит с калцификати, но без изолирани бактерии сме. Първата спермограма беше зле и по трите параметъра. След 3 месеца несистематично пиене на fertilsan M - дозата е по 3 хапчета на ден, но мъжът ми често забравяше и пиеше 2 или 1 - има невероятно подобрение в бройката и концентрацията- от 3 млн на 30 млн, но все още слаба подвижност, морфология по Крюгер 2.5 %. Направихме и днк фрагментация - зле, 30.5 %. Другата седмица ще подадем за фонда, но струва ми се че, с тази фрагментация дори и с арт ще има неуспехи, бихте ли ме посъветвали: С кои добавки успяхте да подобрите, т.е. намалите конкретно днк фрагментацията и в какъв срок? Възможно ли е успешно икси( или имси с макс) със сегашните резултати изобщо или трябва да подобрим на всяка цена? Аз съм с добър резерв, проходими тръби, с добри стойности на витамините и без имунологични проблеми. Благодаря ви предварително, скъпи дами!

# 597

Здравейте, може ли мнение за резултатите и според вас нужно ли е да се направи по-разширена ? Благодаря.
Привет,

моите показатели са много сходни с вашите, имам малко по-малък брой на милилитър, но повече количество еякулат. Останалите показатели са почти еднакви. И при нас не се получава вече около година, а с първото чаве стана от първия път. Сега ще си правя и разширена спермограма, та ще видим какво ще излезе.

# 598
Здравейте, с мъжки фактор причинен от хроничет простатит с калцификати, но без изолирани бактерии сме. Първата спермограма беше зле и по трите параметъра. След 3 месеца несистематично пиене на fertilsan M - дозата е по 3 хапчета на ден, но мъжът ми често забравяше и пиеше 2 или 1 - има невероятно подобрение в бройката и концентрацията- от 3 млн на 30 млн, но все още слаба подвижност, морфология по Крюгер 2.5 %. Направихме и днк фрагментация - зле, 30.5 %. Другата седмица ще подадем за фонда, но струва ми се че, с тази фрагментация дори и с арт ще има неуспехи, бихте ли ме посъветвали: С кои добавки успяхте да подобрите, т.е. намалите конкретно днк фрагментацията и в какъв срок? Възможно ли е успешно икси( или имси с макс) със сегашните резултати изобщо или трябва да подобрим на всяка цена? Аз съм с добър резерв, проходими тръби, с добри стойности на витамините и без имунологични проблеми. Благодаря ви предварително, скъпи дами!
Здравейте! При прилагане на МАКС се избират сперматозоиди без фрагментации. Естествено колкото по-нисък е процента толкова по-добре, но смятам, че отклонението при вас не е толкова голямо. Може да пробва да даде материал два пъти в един ден през половин час. При нас имаше подобрение с тази схема. Американската схема, която е 5 дни изпразване и 2 дни въздържание не даде резултат. От биолозите знам, че морфологията се повлиява много трудно.
Сравнявайки вашите резултатите с нашите, направо смятам, че сте супер за ИКСИ.

# 599
Juyii, на днк фрагментацията влияние оказват антиоксидантите - Q10, витамин Ц, витамин Е , помагат им цинк и селен.

Общи условия

Активация на акаунт