МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 16

• 58 972
  • 771
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте момичета!
На 24 години съм, първа бременност ми беше тази година, но за съжаление завърши с мисед аборт установен в 12 г.с, но всъщност е спряло развитието и сърдечната дейност на бебчето в 8 г.с, последва вакум аборт. Моят генеколог каза, че всичко е наред с мен и при аборта не са открили причина, най-вероятно било лош ембрион. Но аз реших да си направя изследвания за мое успокоение и сега мислим и за спермограма. Ще я направим в лаборатория Геника в Пловдив и имам въпрос към вас, ще ви бъда страшно благодарна. В Геника пише, че цената на спермограмата е от 50 до 450 лв в  зависимост от избрания пакет. Правили ли сте в тази лаборатория и какъв пакет избрахте. Ние просто мислехме да кажем, че искаме да изследваме качеството на сперматозоидите, но това достатъчно ли е? А тези пакети не са обеснени какви са и за какво точно са в сайта им! Ще съм ви много благодарна!

# 691
mariya.9777 , по принцип СГ се прави в репродуктивна клиника. ММ си прави в Селена , ама там ни беше и ин витрото на нас. Геника са добри за генетични изследвания, ама за СГ как са, нямам наблюдение.

# 692
Момичета, някои от вашите партньори ваксинирал ли се е срещу ковид и това имаше ли отражение на спермограмите в по-дългосрчен план. Знам, че едно потенциално  разболяване, скапва страшно много показателите и може да ги влоши с  месеци/ година напред. Нямам предвид ваксинация непосредствено  преди някаква процедура по асистирана репродукция, а по-скоро генерално, ако имате опит или наблюдения? От разговорите ми с репродуктивни специалисти съм със смесени мнения, някои казват аз бих се въздържал, други казват, не виждам да има риск...

# 693
Момичета, някои от вашите партньори ваксинирал ли се е срещу ковид и това имаше ли отражение на спермограмите в по-дългосрчен план. Знам, че едно потенциално  разболяване, скапва страшно много показателите и може да ги влоши с  месеци/ година напред. Нямам предвид ваксинация непосредствено  преди някаква процедура по асистирана репродукция, а по-скоро генерално, ако имате опит или наблюдения? От разговорите ми с репродуктивни специалисти съм със смесени мнения, някои казват аз бих се въздържал, други казват, не виждам да има риск...
ММ се ваксинира 3 месеца преди да си направи спермограма в репродуктивна клиника, като в нея освен морфология 5% нямаше други отклонения. Диагнозата беше нормозооспермия. В крайна сметка 6 месеца след ваксинирането му забременях. Сега се чудя дали да не се ваксинирам и аз щом стигна до 4 месец, живот и здраве.

# 694
  • София
Правихме две спермограми в две репродуктивни клиники през месец и двата пъти намясто. При първата излезе астенозооспермия трета степен, във втората всичко е наред. На какво може да се дължи това?

# 695

Факт е, че мненията са разнопосочни. Мъжът ми сложи първа игла април. С хроничен простатит с калцификати е и сигурен мъжки фактор. Малко след това правихме и първата спермограма, която беше плачевна и по трите параметъра, НО към тази дата той 1/ пушеше 2/ беше под голям стрес на работа 3/ ядеше изключително нездравословно. В деня на спермограмата хвърли айкоса, три месеца по-късно смени работата си и напоследък едва се старае да ограничава и храненето. Пи добавката Fertilsan M на Amitamin. През октомври на втората спермограма вече бройката е в абсолютни граници, но подвижността и морфологията са слабо повлияни. Извод: Според мен лошият резултат няма никакво отношение към ваксината, а към начина му на живот. Но тъй като всеки е специфичен за себе си, не бих дала нашия случай като показателен. Успех!

Последна редакция: нд, 07 ное 2021, 11:03 от Juyii

# 696
Момичета здравейте, да кажа и аз за нашето маалко развитие от към преглед. Да припомня, ММ е с диагноза астенозооспермия. Ходихме на преглед при Кацаров, като бяхме със съмнения за варикоцеле. Оказа се че няма варикоцеле, а хидроцеле, което било вода в обвивката на тестиса и до колкото разбрах е по рождение и не се налага лечение. Кацаров ни гледаше малко с недоумение защо сме отишли на преглед с такава спермограма, защото той знаел стотици случая на естествено забременяване с такива показатели и ако не стане до месец два, решението е инсеминация. Изписа Полукс Форте за 3 месеца и бърканицата с мед, само че малко по различна от тази която повечето дами писаха в темата. Имаме записан час за репродуктивен на 26.11 в Надежда при д-р Тихомирова. Ако някой има впечатления за нея ще съм благодарна ако ги сподели 😊

# 697
Здравейте! Някой може ли да сподели за тази бърканица? Освен мед какво друго се добавя? И ние от доста време правим опити и мисля да я забъркам🙂

# 698
Здравейте! Някой може ли да сподели за тази бърканица? Освен мед какво друго се добавя? И ние от доста време правим опити и мисля да я забъркам🙂

Нашата е - В 1 буркан мед (голям) се слагат 200 гр. сурови счукани бадеми, 150 гр. пчелен прашец, 50 гр. пшеничен зароди, 100 гр. сусамов тахан, 2 супени лъжици мака на прах. Обърква се и се приема по 1 супена лъжица сутрин и вечер на гладно в продължение на 3 месеца.

# 699
  • Насам-натам

Здравей Simple Smile Моят партньор мина през операция от варикоцеле и втора доза Ковид ваксина в рамките на 5 дни през Юли (така се случи). Преди 10тина дни направихме контролна СГ за която аз лично смятам, че избързахме, но той много искаше да види дали има подобрение... Е, 3 месеца по-късно, морфологията е както беше преди операцията и ваксината (2%), но при количество и бързина има видимо развитие, въпреки, че те и преди си бяха добре. Пуснахме също и SDI тест - 11.78%. Това ме навежда на мисълта, че няма негативни, странични ефекти върху репродуктивността на мъжа, след поставяне на Ковид ваксина. Надявам се следващите месеци и морфологията най-после да мръдне на горе и да има положителен резултат дългото чакане и безбройните усилия, които и двамата полагаме! Hands Pray

# 700

Здравейте! Може ли мнение относно тази спермограма?

Благодаря.

# 701
Здравейте! Може ли мнение относно тази спермограма?

Благодаря.
Направете я в репродуктивна клиника по Крюгер. Тази е по СЗО, предполагам правена в обикновена лаборатория и поне при нас имаше известни разлики в резултатите сравнено с тази по Крюгер (критериите за оценка са други). Освен това получавате и диагноза под изследването.

# 702
Здравейте, аз също ви моля за мнение относно тази спермограма? ММ приема Ортомол Фертил и Бърканица. Благодаря предварително!

# 703
ddd29, като за начало не е пълна. Липсва морфология. Има си диагноза написана. Отговаря на изискванията на фонда за ин витро.

# 704
Здравейте, момичета!
 На моят съпруг му изписа ендокринолог Хориомон 5000 еденици- 2 пъти в седмицата по 2500 еденици за 3 месеца!
Имало ли е подобно лечение и при вашите мъже? И как използвахте инжекцията? Може ли да се съхранява в хладилника след поставямето на 2500 едвници или трябва веднага да се изхвърля останалата част?
Всеки сподел опит с тези инжекции ще ми е от полза! Благодаря Ви🌸🙏♥

Общи условия

Активация на акаунт