Пролет се задава вече, расте на топло СЕПТЕМВРИйското човече!(Тема 2)

• 40 548
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
И аз имам малко коремче, ама май само аз и тати си го виждаме 😃 Много се надява след 12г.с да спре и да съм си нов човек, броя дните 😃😃. Още 2 седмици 🙏🙏

# 121
falan1 аз съм от Варна, направих я тук. Доволна съм, измериха всичко необходимо.
Около датата на втората ФМ ще имам ходене до София и обмислям да я направя и там, ако успея да запазя час навреме Simple Smile

# 122
falan1 аз съм от Варна, направих я тук. Доволна съм, измериха всичко необходимо.
Около датата на втората ФМ ще имам ходене до София и обмислям да я направя и там, ако успея да запазя час навреме Simple Smile
И аз на втората ще ходя в София при проф. Марков.

# 123
И аз имам малко коремче вече (11+3 дни). Надявам се, че само ние си го виждаме, защото не сме казвали още на никой - след БХС, живот и здраве, ще споделим на близките.
Ние с моя приятел си имаме интимни контакти от време на време (не толкова често както преди и колкото ни се иска), защото приемах Утрогестан до скоро.

# 124
Mирa, и аз съм така. Сега ми се засилиха и обоняние, и гадене, и взех и да повръщам, но само вечер. През деня съм на работа и не си позволявам нищо да излиза от мен хаха. Моята фетална се пада 13с.+4. Вижда ми се късно, предвид че се прави до 13+6. Ще видим...Такъв час ми дадоха, а знаете с часовете навсякъде е кът.
До преди да започна да повръщам корема ми се издуваше адски много от храната. Сега спихна. Дали нямам някои чревен проблем се чудя?

# 125
На мен не от всички, но от определени храни, също много ми се подува корема. После ходя по два дни като тиктакаща бомба. И все съм в чуденка какво ще ям, защото цялото ми неразположение е до голяма степен и от дискомфорта в корема.
Моите позиви за повръщане са много малко, обикновено докато готвя нещо и като ми се повдигне просто отивам в хола, почивам 10 Мин и довършвам храната.
Но не се оплаквам, де. Предвид оплакванията на повечето тук, моето е песен направо Simple Smile

# 126
  • КиТ
Оф и аз до сега бях ок,обаче снощи толкова зле ми беше...хем съм гладна,хем като ям ми се повдига...много зле бях,пих чай от мента и ми поотмина след това...

Коремчето ми си е същото като преди нямам разлика за сега,нося си дрехите там нямам проблем Simple Smile

# 127
Аз не мисля, че имам бременно коремче, поне не се вижда със сигурност, нося си такова от преди 😂
Вече и аз нямам търпение за прегледа, остават ми 5 дни 🤞
Както си мисля, че няколко дни нямам гадене, после изведнъж от сутринта ме започва 🤷♀

# 128
Моят корем си е голям от сега.. не ми се мисли!
А как се справяте с нервите? Значии, да ви се оплача, майка ми така ме ядоса снощи, че ит нерви не можех да си поема дъх, коремът ме стегна и после се разревах...
Аз 30 мин. обяснявам на сина ми, че цветето не се къса, че ще го боли и така нататък, а тя накрая му каза "Баба дава, скъсай си"
Това нормално ли е ? Да ми уронва така авторитета пред детето? И постоянно му бута сладки неща и снаксове. По принцип съм от майките, които дават, но КАТО Е ЯЛ.
А снощи той не е вечерял, тя му бута снакса. Грабнах го и казах, че не може, а той се гушка в нея и тя го успокоява..
После едва го прибрах, ревеше по стълбите и протягаше ръце към нея.. все едно аз съм изчадие!
И накрая аз излизам лошата! Още съм много ядосана, честно! Дано само бебето е наред Sad

# 129
И аз си имам коремче вече дори сутрин на гладно, вечер пък доста Blush Май е нормално да личи от по-рано, когато не е първа бременност.

Дидсън, бих побесняла Confused

# 130
Не се притеснявай, всичко ще е наред. Бебчето усеща всяка твоя емоция, няма как да имаш само положителни, колкото и да си щастлива попринцип.
Сега сме по-чувствителни и приемаме по-лично нещата, разбира се в случаи, когато става въпрос за нашето дете, сме(сте) майки орлици готови на всякакви жертви, компромиси и решения. Когато някой друг се намеси без наше позволение и против нашата воля, то колкото и нелепо и дребно да е въпросното “провинение”, ние го приемаме за глобален катаклизъм. Това също е нормално!
Едва ли майка ти иска да ти уронва авторитета и да те злепоставя пред детето ти. За съжаление тя го е направила “за хубаво”. Кофтито е, че почти никога не разбират 😂
Най-елементарен пример, дори несвързан с деца - свекърва ми видя веднъж, че си купих сокче с моркови и активия. От тогава всеки ден ми купува! Тя за хубаво, дори обаче не уцелва вкусовете ми 😂 веднъж ми се приядоха ягоди и съпругът ми ми купи, тя вече постоянно ми купува, защото веднъж ми се прияли. Те стоят, аз ги изхвърлям, не ми се ядат. Пита ме защо? Тя с такова желание ги купила и ги донесла, а аз дори не съм опитала. Ами тя не е обидена(понеже ние доста добре си се разбираме), но не разбира защо...
Та представям си как майка ти иска да угоди на внучето си и да му позволява всичко, особено когато мама не дава. Така баба винаги е обичана и чакана с нетърпение, защото ще носи бонбони, снаксове и тн и ще си ги ядат когато искат.
Майка ми пък искаше да ни научи, че като се глезим и не искаме да вечеряме, а ядем “боклуци”, то по-късно като огладнеем няма да ни даде да ядем. Да, обаче познайте баба ми дали не е ставала в 3/4 през нощта за да ми прави палачинки, баница, мекици 😂😂
Съветът ми е колкото и да е трудно да останете спокойни. Естествено, че е дразнещо и кофти, но по-добре да проведете разговор, когато не сте прясно афектирани.

# 131
Не се притеснявай, всичко ще е наред. Бебчето усеща всяка твоя емоция, няма как да имаш само положителни, колкото и да си щастлива попринцип.
Сега сме по-чувствителни и приемаме по-лично нещата, разбира се в случаи, когато става въпрос за нашето дете, сме(сте) майки орлици готови на всякакви жертви, компромиси и решения. Когато някой друг се намеси без наше позволение и против нашата воля, то колкото и нелепо и дребно да е въпросното “провинение”, ние го приемаме за глобален катаклизъм. Това също е нормално!
Едва ли майка ти иска да ти уронва авторитета и да те злепоставя пред детето ти. За съжаление тя го е направила “за хубаво”. Кофтито е, че почти никога не разбират 😂
Най-елементарен пример, дори несвързан с деца - свекърва ми видя веднъж, че си купих сокче с моркови и активия. От тогава всеки ден ми купува! Тя за хубаво, дори обаче не уцелва вкусовете ми 😂 веднъж ми се приядоха ягоди и съпругът ми ми купи, тя вече постоянно ми купува, защото веднъж ми се прияли. Те стоят, аз ги изхвърлям, не ми се ядат. Пита ме защо? Тя с такова желание ги купила и ги донесла, а аз дори не съм опитала. Ами тя не е обидена(понеже ние доста добре си се разбираме), но не разбира защо...
Та представям си как майка ти иска да угоди на внучето си и да му позволява всичко, особено когато мама не дава. Така баба винаги е обичана и чакана с нетърпение, защото ще носи бонбони, снаксове и тн и ще си ги ядат когато искат.
Майка ми пък искаше да ни научи, че като се глезим и не искаме да вечеряме, а ядем “боклуци”, то по-късно като огладнеем няма да ни даде да ядем. Да, обаче познайте баба ми дали не е ставала в 3/4 през нощта за да ми прави палачинки, баница, мекици 😂😂
Съветът ми е колкото и да е трудно да останете спокойни. Естествено, че е дразнещо и кофти, но по-добре да проведете разговор, когато не сте прясно афектирани.
Днес като заведох детето на градини говорих с нея, а тя само мълчеше.
Ако питаш нея детето ще е цял ден на сладко и снаксове. Оправдава се така и с племенницата ми, която като я вземем (майка й не живее с брат ми, разведох се) яде само чипсове. Вика "Тя не иска друго"
Ама как ще иска като ти й угаждаш и й купуваш.
Не й купувай, да видиш как ще яде каквото има.
Пак казвам, нямам нищо против да му се дава, но искам преди главните ядения закуска, обяд и вечеря да не яде боклуци, за да може поне тези хранения да са му читави.
Майка ми катл цяло не е по гледането. Синът ми е на 4г и тя повече от час и то мнооооого рядко не го е гледала. Не знае да го облече, не знае да го играе..
Това съм го приела, ясно е, че не мога да я променя. Но поне аз като кажа НЕ да ме слуша и тя да не рзрешава.
И като е време за закуска, обяд или вечеря да не му дава боклуци. Да му даде сандвич ако ще, само да не е чипс! Или да даде чипса като се нахрани.
Охх, сори, че и вас напрягам, но още треперя от нерви! 4 години спорове с нея.. 4!!!

# 132
Кофти е наистина. На една приятелка майка й постоянно купува на сина й шоколадови яйца и подобни, той също е на 4. Обяснения, моленки и накрая бабата знаеш ли какво казва - ти искаш да не обичам внучето си ли, ами той друго не иска, като влезе в магазина и казва "каката даде яйце".
Няма как да излезеш на глава явно в някои случаи, но поне не се ядосвай толкова. Кажи й, че ако трябва ще се вижда с внучето си само в твое присъствие и то в случай, че не носи нищо със себе си или поне да прави елементарни усилия да му обясни, че тези храни са лоши за коремчето и първо трябва да сложи друго в него. Моята баба много ми угаждаше наистина като дете, обаче ме научи, че за да е здраво коремчето трябва първо супичка да се яде. Майка ми беше очарована ххаа.
Та някои хора си тъпчат на тяхното и не разбират, от нас зависи дали ще продължим да търпим/толелираме, дали ще се ядосваме напразно или макар и със заплаха да се помъчим да променим нещо.
Пожелавам ти успех в тези несгоди, и просто се опитвай да минава отгоре отгоре, че на нея й е минало вече, а теб още те държи..

# 133
ДидСън Абсолютно си права! Бабите и дядовците са много важна част от живота на детето, за мен времето с тях е безценно. Но те трябва да спазват основни правила и като цяло нашите виждания за възпитание. Майка ми много въпроси задаваше като се роди първия- защо не му обуеш чорапи? Защо не му даваш вода? Така не му ли е студено? Защо това, защо онова? Всеки път се аргументирах подобаващо и тя просто млъкна! В общи линии, докато порасна той, тя вече се беше научила да се съобразява първо с мен. На един "трик" и доктора ме беше научил- "Като започнат много да се мешат- казваш "Доктора така каза" и точка..."
И да, ние майките винаги излизаме "лошите" 😂 ама все някой трябва да възпитава.

# 134
Относно сладкото,се борих 2г.+ с тях.... Хем мрънкаха,че не искала да яде манджи при тях,хем и даваха сладко?!? 🤷🏼♀🤷🏼♀🤷🏼♀
Казвах,че вместо шоколад може да ѝ дават плод, и това не ги трогна... До в деня в който ги награбих всички. Покрай празниците,само шоколад е яла,че една сутрин детето повръщаше и не можеше да седи седнала,цялата трепереше..Изравних ги с земята,сега носят ябълки,банани,мандарини,солети и други НЕшоколодави неща..Случайно,ако някой купи сладко,го взимам аз и след това изхвърлям.(и те знаят,че го правя)
Хич не мислят,че вредят на детето и на мен с това ,което правят защото цитирам “тя щяла да ги намрази”
Отговора ми беше,че след като не правят това,което им кажа детето ще го видят,когато я възпитам да не яде шоколади,а само манджите им...Пожълтяха всички от яд 😂
П.С добре ,че не са ми нито в къщата,нито в града 🤣

Общи условия

Активация на акаунт