Пролет се задава вече, расте на топло СЕПТЕМВРИйското човече!(Тема 2)

• 42 891
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
Охх, благодаря за разбирането.
Аз нямам проблем с шоколадите. Пак ксзвам, давам да му дават по 1 яйце или 1 сок, но поне преди това кажи на това дете "Хайде, бабо, нека първо обядваш/вечеряш и след това щв го отворим"
Аз винаги така правя и детето няма драма. Изяжда си цялата супичка и после се отваря яйцето. Не знам защо майка ми грам мисъл не влага! И на племенничката - даде й телефона, само и само мир да има и да си гледа сериала. Ми, не ме кефи това отношение!
Затова и така правя - отиваме при нея и аз също съм там. Ако имам някой път неотложна задача и мъжа ми е на работа и не може да го вземе - свалям й го (тя живее на 1-ви етаж, ние на 5-ти) , свършвам задачата и си го взимам.
И мерак да го изкара това дете навън няма. Тя иска само у дома да ги гледа 🤷
Примирих се. Не ми тежи, че само ние с мъжа ми си гледамв двтето, ама искам малко мисъл да влага тази жена.
Баща ми е разбран, но той работи в чужбина и рядко си идва...

# 136
По моите скромни наблюдения върху Свеки (горда баба на две внучки) и куп още майки на приятелки, мисля че според тях ощетяваме децата като не им купуваме и даваме десерчета, снакс и всичко "любимо".  Горкичките те, принудени да ядат питателни гозби, вместо празни калории.
Причислявам и себе си, защото аз не купувам бонбони, шоколади и други глупости на познатите ми деца. Вкусът към храната се възпитава в най-ранна детска възраст и ако свикнат с изкуствения вкус на тези храни, няма да могат да оценят истинската храна, както и да правят разлика между добра и лоша храна.
Моите роднини знаят отношението ми към пакетираните храни, много рядко самата аз си позволявам да ям подобни, и то изобщо не какво да е, да не говорим, че торти с фондан и  разни химии са абсолютно табу вкъщи.
Общо взето за мен е много важно храненето и съм категорична, че с друго може, но компромис с него не.
Повечето ми казват "Ама ти ще видиш, то ще иска, ще го почерпят, ще му дадат" - един вид мисията невъзможна...
В такива моменти само си викам "Търпение".

# 137
  • КиТ
Оф като заговорихте за майки,моята е много особен човек...още не смея да й кажа,че съм бриеменна Frowning, тя все не харесва НИЩО...колко време й трябваше да приеме приятелят ми,все косери му намираше...после като й звъня,като пита какво правите й кажа,че си почиваме....Тя ама все си почиваш,върви в кухнята изчисти,наготви все лежиш по тия кревати...чак ме е страх,какво ще бъде с детето Thinking Предимството е,че сме в различни градове,на пътя е само един час Rolling Eyes

# 138
Не трябва да правиш компромис със собствените си принципи и разбирания. Днес ще е за храната, утре за обличането. А всяка от тях се е дразнила на майка/свекърва, която все се е бутала да "помага".
Разбирам ви, искам само да ви кажа, че трябва да съхраните психичното си здраве, като се научите да ги заобикаляте и да им намерите слабото място.
Искаш внучето ти да е с разширен стомах? Искаш да му предизвикаш алергия като няма нормална здравословна храна и яде само химия? Мен ме слуша и изпълнява каквото казвам относно храненен, пбличане. Пробвай това, пробвай онова. Ти си му баба/дядо и трябва да идва при теб с удоволствие, а не да плаче, че пак ще го боли коремчето.
Да ги жегнете малко. През цялото време си мислят, че са прави, все пак вече са си отгледали децата и знаят как да се справят, а вие/ние млади, нови майки какво разбираме. Едно време не е имало шоколад и даже банани. Нека поне внучето да се радва на благата...
Режете и точка. Съхранявате себе си и детето/децата си. Неприятно е да си краен с родители, но понякога няма друг начин, най-вече в случаите когато става въпрос за детето, което не е нито на майката, нито на свекървата.
Баба трябва да създава спомени и топли чувства. Детето да каже : мамо, знаеш ли баба колко много мъниста има!; Пък баба ми направи качамак, може ли и ти?
И подобни..

# 139
Оф като заговорихте за майки,моята е много особен човек...още не смея да й кажа,че съм бриеменна Frowning, тя все не харесва НИЩО...колко време й трябваше да приеме приятелят ми,все косери му намираше...после като й звъня,като пита какво правите й кажа,че си почиваме....Тя ама все си почиваш,върви в кухнята изчисти,наготви все лежиш по тия кревати...чак ме е страх,какво ще бъде с детето Thinking Предимството е,че сме в различни градове,на пътя е само един час Rolling Eyes

Ти си в позиция,като майка на детето да поставяш условия и граници.Помисли за това.
И нека кучетата лаят,кервана си върви.Тяхното е минало,сега ще мълчат.

# 140
Не трябва да правиш компромис със собствените си принципи и разбирания. Днес ще е за храната, утре за обличането. А всяка от тях се е дразнила на майка/свекърва, която все се е бутала да "помага".
Разбирам ви, искам само да ви кажа, че трябва да съхраните психичното си здраве, като се научите да ги заобикаляте и да им намерите слабото място.
Искаш внучето ти да е с разширен стомах? Искаш да му предизвикаш алергия като няма нормална здравословна храна и яде само химия? Мен ме слуша и изпълнява каквото казвам относно храненен, пбличане. Пробвай това, пробвай онова. Ти си му баба/дядо и трябва да идва при теб с удоволствие, а не да плаче, че пак ще го боли коремчето.
Да ги жегнете малко. През цялото време си мислят, че са прави, все пак вече са си отгледали децата и знаят как да се справят, а вие/ние млади, нови майки какво разбираме. Едно време не е имало шоколад и даже банани. Нека поне внучето да се радва на благата...
Режете и точка. Съхранявате себе си и детето/децата си. Неприятно е да си краен с родители, но понякога няма друг начин, най-вече в случаите когато става въпрос за детето, което не е нито на майката, нито на свекървата.
Баба трябва да създава спомени и топли чувства. Детето да каже : мамо, знаеш ли баба колко много мъниста има!; Пък баба ми направи качамак, може ли и ти?
И подобни..
Колко съм жегвала и говорилааа.. ехееее. Ефектът е временен и после старата песен на нов глас!

# 141
Леле момичета, съчувствам ви. Аз за радост нямам такива проблеми с нашите, а и двамата го гледат. Свекърите са надалеч, но и те се съобразяват с нас като родители.
Когато родих, майка ми идваше да ми помага с домакинството: да изглади, да сготви нещо, но никога не се е натрапвала.

# 142
Леле момичета, съчувствам ви. Аз за радост нямам такива проблеми с нашите, а и двамата го гледат. Свекърите са надалеч, но и те се съобразяват с нас като родители.
Когато родих, майка ми идваше да ми помага с домакинството: да изглади, да сготви нещо, но никога не се е натрапвала.
Моята също не ни се натрапва и не се бърка. Дори не се качва при нас ако не я извикам.
Други са ни проблемите и съм ги казала по-горе...

# 143
Дидсън,
в такъв случай изливай си го на глас, да не си го държиш в себе си и това е. Ще си гледаш децата както си преценила. Хубавото е, че имаш опора в лицето на мъжа си.
Като споменахте помагане, аз сериозно заппочнах да мисля затова.. постоянно ми се въртят мисли, дали ще мога да разбера кога е наистина гладно или просто му се плаче, дали ще имам успех с кърменето, какво ще правя по цял ден сама с бебе, когато ММ е на работа и всякакви подобни. Мисля някоя от бабите ако ми предложи помощ да се възползвам, а ако не предложат и имам зор май ще си искам. И двете са много разбрани и съобразителни, но пък никога не съм ги допускала толкова близо, така че идея нямам какво ще излезе хахах.

# 144
Дидсън,
в такъв случай изливай си го на глас, да не си го държиш в себе си и това е. Ще си гледаш децата както си преценила. Хубавото е, че имаш опора в лицето на мъжа си.
Като споменахте помагане, аз сериозно заппочнах да мисля затова.. постоянно ми се въртят мисли, дали ще мога да разбера кога е наистина гладно или просто му се плаче, дали ще имам успех с кърменето, какво ще правя по цял ден сама с бебе, когато ММ е на работа и всякакви подобни. Мисля някоя от бабите ако ми предложи помощ да се възползвам, а ако не предложат и имам зор май ще си искам. И двете са много разбрани и съобразителни, но пък никога не съм ги допускала толкова близо, така че идея нямам какво ще излезе хахах.
Оооо, ще познаваш. Ще ти е ново 1,2 седмици. После ще видиш - все едно цял живот това си правила.
От ден 1 с бебето у дома никой не е идвал да ни показва. Сами с мъжа ми го къпахме, хранех си го сама, обличахме си го както ние преценим. Всичко правих, каквото съм чела в книгите, а когато нещо не знаех - питах в групата. Имаме си 4 година група "Априлски трепети" и сме си мноооого близки.
Не се притвснявай. Те нещата сами си се нареждат!

# 145
Аз съм ЗА помощта, когато е необходима и искана, разбира се. С първото ми дете живеехме сами и сами се справяхме, но и домакинската работа е много по- малко. Когато се роди второто мъжа ми ужасно много работеше, живеехме със свекърва ми. Мнооого ми помагаше- тя пое изцяло готвенето, пазаруването, чистенето... така имах цялото време да си обгрижвам децата, да отделям достатъчно време и на двете, да излизаме, играем и т.н.  Тя вече не е сред живите и много ми липсва. Сега сме си сами и ако имам нужда- ще викам майка ми.
В общи линии смятам, че не е нужно излишно да се правим на героини. Често възстановяването е тежко, появяват се разни депресии, умора, недоспиване... а най- важното за бебчетата е да имат здрави майки.

# 146
Здравейте, момичета!!!
Виждам, че всички сте добре, като изключа гадене/повръщане... подобни гадости. Grinning

Моята фетална мина преди седмица - около един час беше. Докторът разглежда всичко на бебето - виждат се крачета, ръчички, броят се пръстчета. Измерва се всичко ... размерите на глава, отгоре; гледа се кръвоток, вижда се пъпната връв, пола също се вижда, сърчицето... и другите органи. Измерват какви ли не неща. Вижда се как подскача/върти/хълца. По някое време заспа - та се наложи да го подбутваме да се събуди и завърти. Просто е невероятно. Аз преди при бременност не съм правила такова изследване (нямаше такова или съм била много млада и не е било задължително) и всичко е ново за мен.
Междувременно мед. сестрата е въвела данните от БХС + сегашните данни, по-скоро най-важни са резултатите от хормоните, и на екрана на монитор ти излизат всички вероятности/възможности при тази бременност. Докторът ти обяснява всеки ред -  защо, какво и т.н. Може да задаваш въпроси, ако нещо те притеснява... Пише се становище и ти се дава документа заедно със снимките.
Ако нещо има - най-добре е да питате докато сте там. После тук във форума може да не се даде най-подходящият съвет.

Усещането и гледането на бебето си идват... с бебето. Всяко бебе по някакъв начин се гледа различно - има ревящи бебета, има спящи бебета, има ядящи и т.н. И то те води в отношението си към него.
Няма опция някоя от нас да не се справи. Само живи и здрави да са!:grinning:

# 147
ДидСън не разбрах защо се припозна и се захвана за последното ми изречение, мнението ми не е било насочено към теб... Споделила съм, че има и друга страна на нещата и съобразяващи се баби и дядовци относно хранене и т.н. Или само негативно може?

# 148
ДидСън не разбрах защо се припозна и се захвана за последното ми изречение, мнението ми не е било насочено към теб... Споделила съм, че има и друга страна на нещата и съобразяващи се баби и дядовци относно хранене и т.н. Или само негативно може?
Просто споделих какъв е случая при мен. Какво негативно? Нещо май не се разбрахме. Това е риска на общуването в нета.

# 149
Здравейте, момичета!!!
Виждам, че всички сте добре, като изключа гадене/повръщане... подобни гадости. Grinning

Моята фетална мина преди седмица - около един час беше. Докторът разглежда всичко на бебето - виждат се крачета, ръчички, броят се пръстчета. Измерва се всичко ... размерите на глава, отгоре; гледа се кръвоток, вижда се пъпната връв, пола също се вижда, сърчицето... и другите органи. Измерват какви ли не неща. Вижда се как подскача/върти/хълца. По някое време заспа - та се наложи да го подбутваме да се събуди и завърти. Просто е невероятно. Аз преди при бременност не съм правила такова изследване (нямаше такова или съм била много млада и не е било задължително) и всичко е ново за мен.
Междувременно мед. сестрата е въвела данните от БХС + сегашните данни, по-скоро най-важни са резултатите от хормоните, и на екрана на монитор ти излизат всички вероятности/възможности при тази бременност. Докторът ти обяснява всеки ред -  защо, какво и т.н. Може да задаваш въпроси, ако нещо те притеснява... Пише се становище и ти се дава документа заедно със снимките.
Ако нещо има - най-добре е да питате докато сте там. После тук във форума може да не се даде най-подходящият съвет.

Усещането и гледането на бебето си идват... с бебето. Всяко бебе по някакъв начин се гледа различно - има ревящи бебета, има спящи бебета, има ядящи и т.н. И то те води в отношението си към него.
Няма опция някоя от нас да не се справи. Само живи и здрави да са!:grinning:

Звучи наистина вълнуващо! За мен лично е много полезна тази информация, тъй като и на мен ще ми е за първи път ☺
Понеже много се вълнувам за пола на бебето, има ли майки, на които с първото детенце на БХС са ги подвели с пола? Доколко може да се разчита на тази ранна информация за пола на бебчето?

Общи условия

Активация на акаунт