Пролет се задава вече, расте на топло СЕПТЕМВРИйското човече!(Тема 2)

• 40 501
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
Аз от баткото( от 10г.) имам книгата "Какво те чака, докато чакаш дете" и " Какво те чака през първата година на детето". Харесват ми, но като цяло аз се води по самото дете. Относно развитието на бебето- това ми е работата и там ще съм си в мои води.
   Бременосттите ми доста се различават- имам син, сега чакаме момиче. Гадене вече мина, но липсата на енергия и като се нахранят без значение  от количеството и вид на храната след малко всичко ми се качва в гърлото и се почват едни киселини.

# 661
А с венците как сте? Моите са подути, ям в момента една ябълка и цялата я омазах с кръв... 😔
Аз ходих да ми чистят зъбния камък преди 3 седмици и от тогава всичко 6. Simple Smile

# 662
  • София
Добро утро!

Mama2021 моята информация за книги не е актуална, но в един от постовете във фейсбук имаше предложение. Хубави отзиви са чувала за книгата на Хедра за кърменето. Аз следя и блога. Въпреки,че и двете си деца съм кърмила успешно, и двата пъти имах проблеми и благодарение на консултантите и информацията ги преодолях. Кой знае какво ще ми се случи този път....

Относно бременностите- първите две ми бяха страхотни! Никакви проблеми, болки, гадене... нищо! Само в кола понякога ми ставаше лошо, но аз попринцип не обичам да се возя. И двете бяха момчета.
Този път е по- различно. Не съм повръщала но почти постоянно ми беше лошо до скоро. Два пъти кървене, отпадналост. За сега казват, че е момиче- ще видим.

На болните- бързо да оздравявате! Мислете положително и се грижете за себе си! Hug

Страхотно, поздравления за момиченцето! Правихте ли нещо по-специално за момиченце? Ние уж, да, но ето пак момче Simple Smile

# 663
Не сме правили нищо, искахме просто още едно дете. Мечтаехме си за три още преди първото. Втория път много исках момиче, а сега по- скоро си мислех, че пак ще е момче. Божа работа!

# 664
Много благодаря за препоръките! Доста хора ми препоръчаха книгата на Хедра. На мен също ми е интересно и методът на Монтесори. Когато имам възможност слушам и облайн лекции - за необходими покупки, стерилизация, грижи за новородено и т.н.

Относно венците - аз съм предразположена към образуване на зъбен камък и обикновено го почиствам на около 6 месеца, трябваше да ходя януари, но като разбрах, че съм бременна, реших малко да отложа. Ще изчакам да вляза в 4-ти месец и ще отида, което всъщност ще се случи края на тази седмица. Иначе и аз като ДиДсън, ако ям ябълка без да си я обеля и нарежа на парчета оставям страхотни кървари следи ..

# 665
И моите венци кървят, но за сега само при миене не знам ще се мисли нещо и за тях че аз съм си със проблемно зъби по принцип.

# 666
Здравейте,
бързам да ви споделя, че точно в началото на 13г.с. аз пак си проядох месо, най- накрая не ми мирише лошо,а апетитно!
Също си намерих дрехи за бременни- цял лот( комплект) втора ръка от  olx, но са на esmara I Waikiki и са изключително запазени и на голяма оферта! Само една пералня на 90 градуса за дезинфекция и готово.
Нямам проблем с венците, дано и да нямам, че съм страдала от зъби преди.
Забелязвам една умора ми се появи, искам обедна дрямка, пък съм на работа.
Също нещо полезно, което сътворих е ,че от тази седмица всеки понеделник ще си правя снимка рано сутрин на гладно на коремчето и отдолу ще писа колко ТОЧНО тежа, така ще е добро следене и спомен.
Имам зверски апетит.
И последно нещо- от скоро така ми се реве без конкретна причина, тези хормони ми влияят така.. и то стана май заради ссапаншти социални мрежи, харесала съм странички за бременни и снощи ми излезе най-гадната публикация за фатален край и ги мразя!! И няма много да ги гледам тия страници повече...

# 667
С първата бременност бях така с венците, сега е по-добре, ползвам една органик вода за уста без алкохол и ми се отразява мн добре. Сега са само подути и леко болезнени.

Аз за книги чета Natural Child Birth Bradley’s way и няколко различни на тема Hypnobirthing плюс и аудио книга слушам на тази тема.

# 668
Здравейте и от мен Flowers Hibiscus

За книжките бях писала и във фейсбук - книгата на д-р Спок бях чела, както и Ръководство за недоспали родители. Първата не е лоша, а втората на мен не ми допадна, мненията за нея са противоположни. Бебетата са много различни и да да ги гледаш по определен “режим” не винаги се получава. Ще се радвам да попадна на нещо интересно за четене сега Blush Книгата на Хедра за мен си остава безценна Heart

С венците засега нямам проблем.
Отдавна не ми се гади, но месо не ми се яде, а много обичам. Мирише ми вкусно, хапвам и после 2-3 часа ми е особено. Моите бременности си приличат много - 10 дни гадене, последвано с около месец противност към определни храни. С втората обаче беше по-изразено гаденето и непосносимостта. Интерсно ми е дали ще има разлика в пола при такава прилика Blush

Имам и голям апетит, но не прекалявам с храната. Въпреки това пак сякаш качвам от нищото Animal Pig

# 669
За кървящите венци отново ме спасява пастата на Forever living ,струва около 15лв с алое,мента и прополис и е без флуорид

# 670
Мина моята скрининг днес. Лякаря не обяснява много, лаконичен е. Все пак разбрах неща, който друг не ми каза. Каза ми къде да внимам с уреоплазма и че е възможно задържане в края да се наложи. Написа ми на лист пола, не съм го гледала.

# 671
Венците ми са ужас, почнах да ползвам Сандрин и има подобрение. Книги взех миналата седмица по препоръки: "Ръководство за недоспали родители", "Умно бебе" и "Мързеливата майка", но като цяло ще се водя по бебето. На Хедра книгата е супер, изцяло нейните съвети съм ползвала с баткото за кърмене и захранване и нямахме никакви проблеми. Моят мъж е болен, стискайте палци нас с малкия по чудо да ни прескочи. Чува се, че пак ще затварят всичко, дано само не отменят ЖК, че не знам...

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 15:53 от Marzhely

# 672
  • София
Мина моята скрининг днес. Лякаря не обяснява много, лаконичен е. Все пак разбрах неща, който друг не ми каза. Каза ми къде да внимам с уреоплазма и че е възможно задържане в края да се наложи. Написа ми на лист пола, не съм го гледала.
На мен в 11гс не пожела да ми напише пола, но явно е било наистина рано, и в 12гс се вижда по-сигурно. Наистина не обяснява много на морфологиите, но пък има познания, които никой друг няма. С предната бременност бях при Михова, която по половин час обясняваше всичко, което вижда и беше супер интересно, но пък тя, както и повечето ФМ специалисти, не обръщат никакво внимание на витамини, добавки, вируси, състояния и тн. А за мен това е важно, защото Сигридов е единственият, който по време на бременност може да повлияе развитието на плода, докато другите са просто наблюдаващи на това, което се случва с него.

# 673
Аз сигурно ще втрещя голяма част от четящите тук, но за момента не смятам нещо да чета - нито за отглеждане, нито за кърмене.
Не искам да се настройвам предварително и смятам основно да се водя по детето и естествено собствената си преценка.
На някой курс бих отишла от чисто любопитство.
Имам приятелка, която изгледа детето си по учебник, буквално без да слуша собствения си глас и близки хора, а правеше само каквото го дават редно по книгите. Е, детето й е супер капризно, взискателно, егоистче, конфликтно и злоядо. Мерси съм за подобно ограмотяване.
Също и в разни там групи с майки за взаимопомощ не влизам, нашата ми е предостатъчна. Heart

# 674
  • au bout du monde
Аз също не съм чела книги. Каквото ме интересува за момента търся информация и после сама си решавам кое как да е.

Общи условия

Активация на акаунт