Пролет се задава вече, расте на топло СЕПТЕМВРИйското човече!(Тема 2)

• 40 540
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
Аз съм сега в четвъртък на преглед. Надявам се да се види полът. Нямам предчувствие, но бременността ми е малко по-различна от първата в този етап и коремът ми също има по-различна форма. Та, да не повярваш, може и момиче да се окаже. Grinning Важното е всичко да е наред!

# 646
Здравейте мами, понеже скоро влизам в 14г.с, а още имам гадене и повръщане, например  миналия ден цял ден след всяко хранене, вчера нито веднъж, но днес отново сутринта останах без закуска на бързо(извинявам се за описанието). Та въпроса ми е при вас изведнъж ли спря и дали сте пили нещо, за което мога да питам Аг, защото вече не се издържа ☹
С първата ми бременност много повръщах.АГ-то каза ,че до 12гс всичко минавало(заради образуването на плацентата) Последно повърнах в 14гс,като 12та и 13та ги пропуснах.

# 647
Относно пола- от началото си го чувствах като момче. Засега такива са предположенията и са надявам да няма промени 😊 Дори си говорех в мъжки род за бебето🤗

Моето гадене още частично е тук, а съм в 16та седмица..поне не повръщам. Последно се случи в 14тата седмица. Дано скоро всички се почувстват по-добре !

# 648
И при мен 2рата бременност сега е различна. С първата имах гадене, повръщане до към 13 гс
Сега съм в 13 гс и тепърва започва да ми се гади и то най-вероятно, защото сега приемам хормон (прогестерон)
Да ви попитам за БХС :
БХ риск за Даун 1:132726 добре ли е и възрастов риск 1:470, ок ли е?
Защото ми е притеснено...

# 649
bella_Mi Гледа се комбинираният риск.
Мисля, че 1:200 е висок риск, от 1:200 до 1:1000 среден, всичко останло е нисък риск. Като най-важното е какво са видяли на ултразвука.

Последна редакция: пн, 15 мар 2021, 19:51 от Mama2021

# 650
Ако е 1: 132 000 наистина, е уау..Мисля, че е много добре. За рисково май се смята под 1:500 и тогава се препоръчват други изследвания. В случая кръвните и измерванията от прегледа намаляват риска, който първоначално е бил само изчислен по възрастта.

# 651
Момичета, радвам се, че всички сте добре!
Аз влизам да се оплача.. в Събота ме преряза силно ниско долу и вчера бях на извънреден преглед. Докторът каза, че имам мъничка част от плацентата, която е отлепена. Каза няколко дни да си лежа вкъщи, да пия но-шпа и в края на седмицата да се видим пак.
Той не ми се видя особено притеснен, обаче аз ще гръмна от притеснение ☹☹☹
Сега лежа, чета книги, гледам филми, но как ще изкарам цяла седмица така не знам 🤭

Бременността я започнах със същия проблем, който се установи на първия преглед при АГ-то и тя тогава ми предписа да пия дуфастон, на втория преглед месец по-късно всичко си беше както трябва. Не се притеснявай толкова много, почивай повече и спазвай препоръките на лекаря и всичко ще е наред.
Аз имам друг въпрос. Първа бременност ми е и не съм запозната. От 2-3 дни имам постоянни болки в корема предимно около пъпа. Най-изявени са когато съм легнала, през останалото време не се усещат толкова много. Не знам да се вайкам ли много или да държа спокойния фронт. Ще се радвам ако можете да ми кажете нещо по въпроса. Иначе утре съм на ФМ и със сигурност ще попитам доктора.

# 652
Момичета, радвам се, че всички сте добре!
Аз влизам да се оплача.. в Събота ме преряза силно ниско долу и вчера бях на извънреден преглед. Докторът каза, че имам мъничка част от плацентата, която е отлепена. Каза няколко дни да си лежа вкъщи, да пия но-шпа и в края на седмицата да се видим пак.
Той не ми се видя особено притеснен, обаче аз ще гръмна от притеснение ☹☹☹
Сега лежа, чета книги, гледам филми, но как ще изкарам цяла седмица така не знам 🤭

Бременността я започнах със същия проблем, който се установи на първия преглед при АГ-то и тя тогава ми предписа да пия дуфастон, на втория преглед месец по-късно всичко си беше както трябва. Не се притеснявай толкова много, почивай повече и спазвай препоръките на лекаря и всичко ще е наред.
Аз имам друг въпрос. Първа бременност ми е и не съм запозната. От 2-3 дни имам постоянни болки в корема предимно около пъпа. Най-изявени са когато съм легнала, през останалото време не се усещат толкова много. Не знам да се вайкам ли много или да държа спокойния фронт. Ще се радвам ако можете да ми кажете нещо по въпроса. Иначе утре съм на ФМ и със сигурност ще попитам доктора.

На мен ми в втора бременност и даже работя като GP (очаква се да имам мед знания) но и аз се шашкам при всяка болка и си звъня за утеха, при нас има 24/7 денонощна линия и ако нещо ме притеснява веднага се обаждам. В неделя и мен ме преряза корема, но бързо отмина и забравих.
А преди-седмица две имах много странни пробиждания в кръста 3-4 през 5-6 мин и трябваше да седна веднага.
Мисълта ми е че бременност с бременност не си приличат, ако нещо те притеснява питай този който те следи, че да си на 100% сигурна 🤗

# 653
  • София
Моята предната беше цвете в сравнение с тази. Тогава гаденето и повръщането минаха в 12 гс, кожата на лицето ми и косата ми станаха страхотни. След 12гс имах много енергия и се чувствах прекрасно. Имах момче.
Сега повръщах и ми се гадеше 24/7, чак вечер се събуждах от гадене. Вече съм в 15гс и все още ми се гади, въпреки че наполовина намаля. Лицето ми се обрина от пъпки, косата ми стана по-зле. Все още нямам енергия и не чувствам никак ок. Въобще тотална противоположност, но ето, че пак е момче.

# 654
Мами, започнахте ли да четете книги? /за момичетата с първа бременност/
А за тези с поредна - препоръчайте полезни книги за кърмене, отглеждане, както и по време на бременност. 😊
Някоя от вас следи ли онлайн семинари и лекции?
Ще се радвам да чуя вашите мнения и отзиви ☺

# 655
И моите две тотално се различават до този момент. С първата бях пей сърце, не разбрах какво е гадене и повръщане. Сега до 12та седмица имах всички екстри. Първото ми дете е момче, сега имаме предположение пак за мъж, така че Simple Smile

На болните момичета кураж и да оздравяват бързо. Ние решихме да оставим детето тази седмица вкъщи, че пак много болни е имало в яслата.

# 656
Добро утро!

Mama2021 моята информация за книги не е актуална, но в един от постовете във фейсбук имаше предложение. Хубави отзиви са чувала за книгата на Хедра за кърменето. Аз следя и блога. Въпреки,че и двете си деца съм кърмила успешно, и двата пъти имах проблеми и благодарение на консултантите и информацията ги преодолях. Кой знае какво ще ми се случи този път....

Относно бременностите- първите две ми бяха страхотни! Никакви проблеми, болки, гадене... нищо! Само в кола понякога ми ставаше лошо, но аз попринцип не обичам да се возя. И двете бяха момчета.
Този път е по- различно. Не съм повръщала но почти постоянно ми беше лошо до скоро. Два пъти кървене, отпадналост. За сега казват, че е момиче- ще видим.

На болните- бързо да оздравявате! Мислете положително и се грижете за себе си! Hug

# 657

Ето тази е най-хубавата, полезна и пълна с всичко нужно книга, която съм имала.
Наистина съдържа абсолютно всичко - започва от седмиците, кога какво се случва, какви изследвания се правят, какви упражнения да правим, какво е хубаво да хапваме. После за раждането какво да правим, какво да приготвим за болницата, от какво ще има нужда детето, после -как да се грижим за детето. Много подробна книга и хубаво е обяснвно всичко. Няма да сбъркате с нея.
Иначе и моите бременности са много различни. Със сина ми не съм имала грам гадене, свежа като краставичка, пълна със сила. А сега - задъхване, постоянна умора, кръст, сърцебиене, гадене... Ужас, ужас..
Предположиха, че е момиче ♥️

# 658
Здрвейте мами, тези с гаденето напълно ви разбирам както казах по горе от утре съм 14г.с и още то присъства в дните ми. За сухата кожа и коса даже не ми се коментира, и на всичкото отгоре и пъпчасах надявам се скоро да премине, но и да не здраве да е. Относно книгите, съм прочела един дневник на бременната, а сега чета за развитието на бебчето от 0до 6м. Също си препрочитам стари материали от университета за развитието на едно бебче и двигателната активност по месеци. Не знам дали ще чета за кърменето не искам да се пренавивам много че трябва да е на всяка цена. Свекито е акушерка и тя ми дава материали, но не съм ги чела още. Иначе сега е купила децки приказки за бебчо и каза че вече мога да му чета пренатално 🍀😊

# 659
А с венците как сте? Моите са подути, ям в момента една ябълка и цялата я омазах с кръв... 😔

Общи условия

Активация на акаунт