Пролет се задава вече, расте на топло СЕПТЕМВРИйското човече!(Тема 2)

• 42 800
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
Аз ще ходя при Троянчев за 2 и 3 ФМ (живот и здраве), в Бургас преглежда петък и събота, трябва да се звъни за час поне две седмици предварително.

# 241
Здравейте мами, малко съм притеснена понеже днес ми казаха че било много вредно газирането, а аз 2 седмици пия само кола с газирана вода защото много повръщам и само това ми помага. Дали много съм навредила на бебчо?

Привет,

По принцип газираното си е вредно за отганизма, говори се дълги години за това, но в крайна сметка щом само това ти помага, го пий, така или иначе още малко и трябва да отшуми гаденето и ппвръщането. Консултирай се все пак с АГ-то, но честно казано съм виждала жени, хранещи се и приемащи само пакетирани и нездравословни продукти, пиещи всякакви видове газирани напитки и пак си кмат здрави бебета.
Аз също няколко пъти пих цитронада със спрайт заради гаденето.

Аз днес следобед съм на преглед, малко съм притеснена, не съм ходила от 3 седмици, дано всичко е наред! 🍀

# 242
Газираното по принцип не си е полезно, но чак да се навреди на плода не знам.
  Този, който ти го каза, аргументира ли се по някакъв начин? Ако тръгнем да дълбаем- въздуха ни е ужасен, храната ни не е особено на ниво....
   Аз от както съм бременна не знам вече колко газирано изпих, а допреди това за година дали изпивах и 2 литра.
   След като се нахраня,  независимо от количество и вид храна всичко ми качва в гърлото и почват едни киселини, и само газираното ми помага.

# 243
Чак пък. То си е вредно като чипсовете, вафличките и разни други неща в опаковки, но чак пък да вреди.. глупости. Ако не прекаляваш с него и те облекчава - пий си спокойно. Аз в хладилника имам газирана вода и като имам киселини си пия по 1 чашка. Екстра ме облекчава. А когато си направя пица задължително си купувам кола. Пица без кола не можеее... Joy

# 244
Здравейте, чак пък толкова да е вредно газираното, не мисля, смисъл ти го правиш защото ти е лошо не защото имаш избор.

Аз с предната бременност пиех мн кола и Спрайт. Сега не пия защото спрях с тези напитки преди 4г и не се и сещам.

Аз днес си записах час за частния скан който ми се полагаше, в 16+2дни да видим пола и как е бебето, след това имам в 22+4 дни скан по каса, но съм станала толкова разсеяна сега видях че този по каса се пада на датата на която синът ми има много важен изпит и ще трябва да го сменям часът май, че не искам да пропускам денят.

# 245
Аз знам че е вредно и също не пия от години ако трябва да съм честна почти 5 , но започнах след като започна гаденето защото ме облекчава, но не знаех че е чак проблем. Днес просто колежката ме попари като каза ама как кола газираното трябва да се спре много е вредно за бебето. И Аг също беше казала без газирани напитки, но тогава не консумирах и не ми направи впечатление че да я питам чак толкова ли е вредно. Нали ми е за първи път и малко съм паника, но сте прави че има хора които пият в огромни количества и раждат здрави бебета.

# 246
Газираното и всякакви пакетирани храни са вредни защото нямат никаква хранителна стойност за организма, само повишават кръвната захар, което само по себе си води до други проблеми.
За плода не мисля, че има опасност пиенето на малко газирано, още повече ако това ти помага да се почувстваш по-добре.

# 247
Предната бременост съм пила по 2л кола всеки ден, защото гаденето ми беше ужасно и само това ме облекчаваше.
Имам напълно здрави близнаци
По добре по чаша кола, отколкото да се напъваш

# 248
И аз пия кола, с ниско кръвно съм, а кафе не харесвам... до обяд ако не пина ми става лошо...

Днес бях на ФМ при д-р Чачева, всичко нормално излезе чакаме БХС да излезе сега. Тя също както д-р Личева каза че е момък.. Grinning

# 249
То ако се задълбае човек всичко е вредно.
Значи счупих се да ям ананас преди седмици..чета вредно било. После почнах едно ленено семе за стомаха..прочитам, че може да навреди на половата система на бебето 😂 шок! и спирам семето, а любимият разбрал недоразбрал се ядоса, че ще объркам пола на бебето 😲😂
И мен ме глождеше после, че пийнах глътки кока кола с подсладител и ще объркам всичко.😂
Накрая излиза, че блажени са невежите.

# 250
  • Wonderland
falan1 , много вярно че блажени са невежите, а ние само четем.
Момичета, вредните храни и газираното да е проблем.  Grinning Аз газираното го отказах преди години, и въобще не съм се усетила,че може да ми помогне с гаденето. Наистина има вредни неща,но като се замислим много неща вредят,но има такива,които не можем да избегнем.
Аз вчера изживях ужас, получих силен кръвоизлив. И право в болницата. Слава Богу с бебче всичко е наред. С предната бременност бях така преди 10 години, сега мислех,че ще ми се размине, но уви не. Няма отлепване, или видими причини,казаха че е хормонално и това,че съм покрай датата на цикъла изиграло роля също. Покрай мен нямам приятелки с такива проблеми и за всички беше шок,като ми звъняха, а те ми звъняха, защото имах рожден ден вчера. Много е важна положителната настройка,вчера много се притесних,но гледах и да запазя спокойствие донякъде.Сега ги мисля тези мойте двамата как се справят без мен вкъщи Joy

# 251
falan1, това от сигурен източник ли е за лененото семе? Досега съм попадала само на информация, че е доста полезно за консумация и от бременни.

# 252
Мамчета сега се връщам от преглед.
Регистрираха бремеността, с един ден съм напред от преди 3 седмици - 9+4г.с.. Всичко е наред за сега, АГ-то ми препоръча даже като ми се гадело да пия Кола, така че сме си в правилната посока, не се притеснявайте 🤰🏻
Иначе за ФМ ми каза, че било само за пари направено, не знам си какво, та се опита леко да ме разубеди дали да ходя при Анна Богданова; казах му, че ще помисля до края на седмицата, иначе той гледал на УЗ и пращал в Майчин дом на БХС.. не знам какво да правя, честно..

# 253
Регистрираха бремеността, с един ден съм напред от преди 3 седмици - 9+4г.с.. Всичко е наред за сега, АГ-то ми препоръча даже като ми се гадело да пия Кола, така че сме си в правилната посока, не се притеснявайте 🤰🏻
Иначе за ФМ ми каза, че било само за пари направено, не знам си какво, та се опита леко да ме разубеди дали да ходя при Анна Богданова; казах му, че ще помисля до края на седмицата, иначе той гледал на УЗ и пращал в Майчин дом на БХС.. не знам какво да правя, честно..

Аз също съм записана при Богданова и смятам да си отида при нея. Според мен, щом си се записала, си отиди, това си е лично твое решение и не се оставяй някой друг да ти влияе. Иначе в Майчин дом изследването с кръвта е безплатно, попълва се една декларация само.

А ти в Токуда или Оскар се записа при Богданова и кога ти е датата?

# 254

Аз също съм записана при Богданова и смятам да си отида при нея. Според мен, щом си се записала, си отиди, това си е лично твое решение и не се оставяй някой друг да ти влияе. Иначе в Майчин дом изследването с кръвта е безплатно, попълва се една декларация само.

А ти в Токуда или Оскар се записа при Богданова и кога ти е датата?

И на двете места се бях записала, но ще ходя в Оскар, дата 18.03
А ти?

Общи условия

Активация на акаунт