Пролет се задава вече, расте на топло СЕПТЕМВРИйското човече!(Тема 2)

• 40 661
  • 755
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте момичета имали при вас такива със нисък хемоглобин? Моят е леко понижен при долна граница 115 - преди 2 седмици беше 113, а днес 112. На лекър съм в понеделник и ще го обсъдим, но все пак ми се иска да разбера дали има за какво да се тревожа при толкова леко занижаване.

Моят беше в норма 130 при долна 120 в Цибалаб. Но различните лаборатории имат различни критерии. Аз си мислех, че ще ми е нисък, защото не хапвах почти никакво месо, заради гаденето.
Предполагам ще ти изпишат желязо да взимаш, не е нещо необичайно по време на бременност. А и не е чаааак толково нисък.
Не се притеснявай, но се консултирай със следящия АГ.

Иначе подкрепям с две ръце мнението на tzveteto89 за важността от това АГ да ти отговаря на обажданията или да ти връща такива, за да знаеш какво да предприемеш в дадения момент.

Но не съм съгласна с това, че в ранните седмици няма какво да видят толкова и да те посъветват и едва ли не трябва да те претупат и да ти кажат - има ембрион хайде по живо, по здраво. Но всеки по различен начин разбира нещата, затова наистина р важно да усетиш лекаря.

# 421
Здравейте момичета имали при вас такива със нисък хемоглобин? Моят е леко понижен при долна граница 115 - преди 2 седмици беше 113, а днес 112. На лекър съм в понеделник и ще го обсъдим, но все пак ми се иска да разбера дали има за какво да се тревожа при толкова леко занижаване.

Росица Кехайова, трябва да се има предвид, че референтните стойности на някой изследвания се различават когато сте бременна. За хемоглобина долната граница при бременност беше 100 или 110 не съм много сигурна. На този етап не всеки лекар би се притеснил и изписал желязо например. На мен при подобни стойности миналата бременност хематологът ми каза, че е рано за желязо и да се опитам да го наваксам с храната и между другото се получи. Хапвайте по едно яйце на ден и повече червено месо.  Освен това при следващи изследвания е хубаво да се пусне и желязо и феритин, за да се види дали изобщо желязото е виновно за ниския хемоглобин, може и да е и Б12.

genomi, за PAI не мога да дам мнение, но за MTHFR не очаквай друг отговор от повечето АГ освен "пий метилирана ФК". И през предишната бременност и сега, споменавам за тази мутация на всеки АГ при когото ходя и отговорът е все този Simple Smile Но пък аз съм си малко паника, ходих и на хематолог и почти всеки месец през пр. бременност си пусках изследвания за: ФК, Б12, хомоцистеин и др.

# 422
  • Wonderland
Ето и днешният пример, току що ми излезе ТСХ. В началото на бременността ми беше повишено много, изписа ми Еутирокс. Днес резултатите са ми 0.13. Писах му и веднага ми отговори, намали ми дозата, а попринцип в понеделник съм на преглед и можеше да не се занимава с мен. Тази комуникация според мен е много необходима в тези така важни моменти за всяка жена. Въпрос на 2 минути е да ти отговори, но съм попадала на лекари преди години, на които явно им е писнало и не им се занимава.

# 423
Наистина е важно да има връзка с лекаря. Предишните пъти нямах никакви проблеми и въобше не съм се замисляла, но сега с това кървене два пъти си давам сметка. Месинджъра винаги й е пуснат, и при първа възможност отговяря. И двата пъти ме извика и прегледа без да чакам, дори и без да плащам (толкова бях шашната, че даже не попитах).

На мен една приятелка ми даде няколко чифта къси и дълги дънки за бременни, лятото ще си купя две рокли и това е. Наистина човек ако не работи, няма нужда да влага толкова пари в дрехи за няколко месеца.

# 424
Роси, моят хемоглобин също излезе под реф.стойности (108, а долната граница е 120..),но той по принцип ми е по-нисък.
Моят АГ поиска допълнително да пусна желязо и Б12, излязоха в норма (по моите разбирания), но той каза, че желязото ми е гранично и че ще пада още, тъй че ми изписа Малтоферфол. Ще го пия поне до следващата консултация, до след след три седмици...
А, и съм си завъдила гъбички..

# 425
Благодаря ви момичета, желязото ми е добре. Знам, че при бременност е нормално да е малко понижен но все пак не очаквах да е под нормат. Ще видим понеделник какво ще каже Аг.

# 426
Ето и днешният пример, току що ми излезе ТСХ. В началото на бременността ми беше повишено много, изписа ми Еутирокс. Днес резултатите са ми 0.13. Писах му и веднага ми отговори, намали ми дозата, а попринцип в понеделник съм на преглед и можеше да не се занимава с мен. Тази комуникация според мен е много необходима в тези така важни моменти за всяка жена. Въпрос на 2 минути е да ти отговори, но съм попадала на лекари преди години, на които явно им е писнало и не им се занимава.

Не изписаха ли нещо за тази ниска стойност?

# 427
  • Wonderland
happy1, каза ми събота и неделя по половин таблетка да взимам. Досега приемах по 75 микрограма. Каза ми,че съм перфектна и в понеделник ще се видим.

# 428
Момичета и тук да попитам.. на вас по пулса ли определиха пола на бебчетата? Защото аз съм 12 +6 дни и не се видя пола на ФМ.. С предишната ми бременност още в началото на 12 г.с се видя че е момченце и се видя и половия му орган 😀. Лекарят каза, че по опашната кост се определяло дали е момче или момиче толкова рано като е ( дали е нагоре или надолу сочеща) 🤔 Пулсът му беше 165..

# 429
Е, как по пулса? Не мисля, че това е определящо.
В общи линии при първия скрининг нещата са до голяма степен предполагаеми, не е на 100 % сигурно какъв ще е пола.
Моят АГ ми каза, че някъде в 13-14 седмица може да е по-категоричен в пола.

# 430
Аз лично си накупих малко “по-скъпи” от стандартното в Х&М и т.н дънки и рокли, взех си два чифта дънки които бяха около £50-60 но поради причината че не намерих модел който да ми допада от др магазини, а тези два чифта които си взех са 10/10 и ще си ги нося с радост.
Взех си 3 рокли пак с малко по висока цена, но пък са също мн хубави и две От тях са с опция за кърмене след това.
Мисля, че това ще ми стигне за сега и повече пари няма да влагам в бременни дрехи защото е безмислено, ще търся нискобюджетни бейсик неща ако се налага да взема още нещо, което ме съмнява.

# 431
Е, как по пулса? Не мисля, че това е определящо.
В общи линии при първия скрининг нещата са до голяма степен предполагаеми, не е на 100 % сигурно какъв ще е пола.
Моят АГ ми каза, че някъде в 13-14 седмица може да е по-категоричен в пола.

Не знам, на две приятелки така още в началото като са видели пулса на бебчето са казали че е момче и сега двете имат момченца. Сега четох в интернет че има и други такива случаи. Явно наистина ще се види по- късно. Въпреки че предишната ми бременност в 12 гс се видя супер ясно, чак очевАдно че е момче 😂

# 432
Не искам да обидя никого по повод на това твърдение за пулса, но за мен звучи абсурдно.
На мен лекарката, която ми прави ФМ единствено ми каза, че момичета по-трудно се виждат в този ранен етап от момчетата.
Щом не са успели да видят нещо, може да не е било бебчето в удобна позиция, или да е девойка. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 433
Здравейте, момичета! Това за пулса за първи път го чувам. С първата бременност се видя, че е момче още 12 с. Аг ми беше изкарала снимка и със стрелкичка ми беше посочила половия орган, в действителност се виждаше като се загледаш. 😄 Дънки и клинове имам още от първата бременност, които са в чудесно състояние и с тях ще изкарам до лятото. Лятото по принцип си предпочитам рокли, та ще купя няколко и това ще е. Като цяло няма много смисъл да се изхвърляме за нещо, което се носи няколко месеца.

# 434
Момичета,какво пиете освен парацетамол за адско главоболие.
От стрес е и с парацетамола не минава,а не издържам вече.Кръвното е ОК.
С АГ не мога да се свържа.Помагайте

Общи условия

Активация на акаунт