Пролет се задава вече, расте на топло СЕПТЕМВРИйското човече!(Тема 2)

• 40 471
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
  • Wonderland
Здравейте,момичета. Flowers Hibiscus
Преди 10 години с първата бременност бях си взела няколко книги,но така и не ги ползвах много,водех се по детето и по преценката си както и Мира е споменала. Раздадох ги на приятелки после, засега не съм купувала нищо. Единствено платих за едно приложение FEIA и оттам се информирам за някой неща,както и от тук благодарение на вас в групата. Мисля,че са ми достатъчни засега,не съм мислила да купувам.
Днес мина моят пренатален тест. Очаквам резултати другата седмица. Силно се надявам всичко да е наред. Доктора не пожела да ми каже нищо за пола засега 12 г.с. каза да изчакаме теста. С предишната още някъде 10 седмица единия доктор при,който се следях беше категоричен,че е момче и така и стана. Аз тайничко се надявам на момиче,но в крайна сметка каквото и да е,важното е всичко да е наред.Flowers Four Leaf Clover

# 676
Аз ако трябва да съм честна, хич ме няма по децата. Никога не са ми били интересни бебета и деца и тяхното отглеждане е голяма мистерия за мен Grinning Имам няколко книги и имам от приятелки дадени няколко заглавия. Набелязала съм за по-натам и за кърмене и раждане. Гледам да се позачитам, че да не съ съвсем лаик. Засега само на тема бременност, а по-натам ще почна и за бебето да чета след раждането.
Открих в Youtube няколко канала с онлайн лекции - 9 Месеца, Кенгуру, Уличище за родители и т.н. и си слушам докато се упражнявам или чистя, че все не остава време иначе.

# 677
Аз също няма да чета един вид, за да се водя по книги и учебници, а по-скоро да се образовам и да се запозная с основните точки, на които да се базира действията ми в последствие. Естествено, че всичко е строго индивидуално за всяко дете, и всеки има различни убеждения и разбирания за нещата и ще действа по бебето. За кърменето също смятам, че е много важно за мен, тъй като всичко ще ми бъде ново, все пак ще бъда мама за пръв път.
Напоследък всички станаха "инфлуенсърки" и разбирачи от всичко, и именно затова в интернет бълва толкова информация, която дали е така, дали не е, не е много ясно.

# 678
С дъщеря ми преди 11 г. четох книги, форуми, паникьосвах се, ако нещо не е като по книгите и накрая ги хвърлих и започнах да се водя по детето и по здравия си разум и интуиция.
С тази бременност бих си припомнила по-нататък как да почна със захранването и какво, кога да въведа, но за другите неща няма да се втелясвам (мисля, че основното още го помня Nerd)

# 679
Нямам книги и не смятам да купувам. Първото си дете родих на 22 преди 9 години. С мъжа ми живеем на 50 км от неговите родителите и на 70 км от моите. Еми справихме се сами, свекървата се самонастани след изписването, но мъжът ми тактично я отпрати на третия ден. Дори и да си мислиш, че нищо не знаеш, някак си имаш инстинкт. Когато нещо ме притесняваше звънях на педиатъра, а в днешно време всичко може да потърсиш в интернет (не на всяка цена обаче се доверявам на всичко написано в мрежата). Сега ми е много интересно да следя в приложенията на телефона всяка седмица как се развива бебето.

# 680
Четох с първото дете, но не за  да го гледам по учебник, а от чист интерес. "Ръководство за недоспали родители" беше хит в отчетната група на сина ми, но аз кърмех на поискване и нямах желание да му правя режим. Полезна ми беше книгата на Маги Пашова за захранването, като разбира се и там имаше неща, които пресявах и правех по преценка.
Сега ще си взема задължително книгата на Хедра и това е. Може да изгледам някоя друга лекция онлайн на Ася Демирева или Елена Василева.

# 681
Момичета, някоя от вас пие ли ампули Тотема (Tot'hema)?
Да съм изпила не повече от 3-4, но усещам, че откакто ги пия ми се гади, до момента леко, но преди малко даже повърнах.
Има ли и други като мен? Мисля утре да се чуя с доктора да ми ги смени.

# 682
Аз също мисля да изгледам 1-2 онлайн курса и ще си преговоря книгата на Хедра. Имам я от първото дете, дори и в родилното много ми помогна при слизането на кърмата. Тогава в деветия месец четох и "Какво те чака през първата година на детето", но не се вдъхнових много и я зарязах. После след раждането проверявах някой неща и в нея, не беше съвсем безполезна Smiley  Общо взето детето само си изгради режим и за хранене и за спане.  Имаше и доста четене и отсяване на мнения после за конкретни ситуации Simple Smile няма как да се подготвиш предварително за всичко.

# 683
Здравейте момичета,

Тъй като съм с темп и 38.1 и главоболие днес, се съмнявам, че е ковид.. Утре ще си правя тест и ще видим. На 19ти съм на БХС, но ако съм положителна, ще трябва да го пропусна.

Въпросът ми е ако се наложи да го пропусна, как мислите, да си правя ли пренатест след това? Не успях да намеря инфо дали има ограничение до коя седмица се прави.

Ще се консултирам и с АГ, просто в момента ми е голям филм и започва да премислям варианти, защото никак не ми се иска да пропускам БХС.. С такова нетърпение очаквах прегледа..😭

# 684
Здравейте момичета,

Тъй като съм с темп и 38.1 и главоболие днес, се съмнявам, че е ковид.. Утре ще си правя тест и ще видим. На 19ти съм на БХС, но ако съм положителна, ще трябва да го пропусна.

Въпросът ми е ако се наложи да го пропусна, как мислите, да си правя ли пренатест след това? Не успях да намеря инфо дали има ограничение до коя седмица се прави.

Ще се консултирам и с АГ, просто в момента ми е голям филм и започва да премислям варианти, защото никак не ми се иска да пропускам БХС.. С такова нетърпение очаквах прегледа..😭

Аз също го пропуснах защото съм с ковид.
Уж нямало проблем,ще се направи в по-късни седмици.И дано и да няма проблем.

# 685
Момичета, мисля, че може да отидете на това БХС. То е същото, просто се взема в предвид, че вече сте 2-ри триместър.

# 686
Здравейте, аз както писах тук през уикенда, че не ми личи и никой не знае, така на следващия ден рязко се появи мини коремче, особено след хранене изпъква доста.
Вчера казах на няколко майки с който се събираме и едната изобщо не беше изненадана 😅 така че в петък организирам да почерпя в групичката от деца и майки на синът ми и се чудя дали да отлагам съобщаването на работните ми места за след Великден или да казвам вече 😅 честно казано се радвам, че вече знаят повече хора, че не обичам да имам “тайни” 😅

# 687
Момичета, някоя от вас пие ли ампули Тотема (Tot'hema)?
Да съм изпила не повече от 3-4, но усещам, че откакто ги пия ми се гади, до момента леко, но преди малко даже повърнах.
Има ли и други като мен? Мисля утре да се чуя с доктора да ми ги смени.
Ауу, аз съм пила с предишната ми бременност. "Пила"е силно казано, тъй като успях само една...  Беше страшно. Не искам и да си спомням.
Но не помня какво друго пих след това. Явно спомена от тези е заслепил всякакви други неща. Joy

# 688
Bumble111, при мен доста се поуспокоиха нещата, от както съм казала, и отношението е ралзлично, и се радвам, че го направих по-рано.

# 689
  • КиТ
Аз да се оплача,снощи 2-3 пъти повърнах Disappointed Relieved Пия вода с лимон и хоп повръщане,малко чай айде и той замина  (междувременно пих и хапче,което и то се върнало...).Въобще ужас Pensive
Тая сутрин ядох една ябълка,за сега съм ок....Всичко тръгна докато готвих,усетих остра миризма и нямаше край.
За обяд се чудя,какво да хапна Thinking

Общи условия

Активация на акаунт