Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 77

• 39 995
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Момичета ,случвало ли ви се е след поставяне на РВМС, вместо да помогне - да ви повлияе зле ?
Трябваше да вдигнем НК клетки ,като от 33% ,трябва да станат 40% ,но те паднаха на 19% и ми сринаха доста други показатели ...?
Много ми е странно това нещо и се чудя на какво се дължи Confused

# 661
  • до най-прекрасния мъж
А защо трябва да се вдигнат НК клетките? Това с каква цел се прави? Обикновено при планиране на бременност целта е да се понижат, за да не атакуват плода като чуждо тяло.

# 662
И на мен ми е интересно защо целите вдигане на НК клетки?

# 663
Някъде из темите четох, че е възможно да бъдат проблем за забременяването, ако са под долна граница. Реално те са полезни за организма, когато са в норма.
От много четене леко се обърках и ако някой е наясно нека ме поправи, но мисля, че НК клетките в матката са тези, които всъщност пречат на имплантацията. Ако пък ембриотоксините са високи е възможно да нападнат плода, в случай че все пак е имало имплантация. Доколкото разбрах те се изследват само с биопсия, а не с обикновени кръвни изследвания.

# 664
Здравейте, мога ли да кандидатствам за ЦАР от една болница, а след одобрение да направя инвитрото в друга. Благодаря преварително 😊

# 665
Може,
тук можете да видите процедурата: https://www.m.nadezhda.bg/reproduktivna-medicina/tzar-fond-invit … durata-v-nadejda/

Здравейте, мога ли да кандидатствам за ЦАР от една болница, а след одобрение да направя инвитрото в друга. Благодаря преварително 😊

# 666
  • до най-прекрасния мъж
Р123, при мен референтните са от 5.6-30 %. Аз съм с 26 % и правих вливка за спадането им. Затова ми стана чудно защо искат да ги увеличават. Вероятно има причина, беше ми интересно каква е, затова и попитах Simple Smile

# 667
При мен пък двойно положителни НК клетки са 12 при референтни {12. NKT клетките са 11 при референтни 1-11. Важното е, че не са нито много високи, нито ниски стойности. Колкото повече чета, толкова повече се убеждавам, че най-важен е балансът. Както излишните килограми пречат, така и ниското тегло също е проблем за забременяване.
 В момента чакам да ми дойде, за да започнем къс протокол. Ще споделя дали са ми назначили лечение. С НК клетките пуснах и тромбофилия, имам две нискорискови мутации.

Р123, при мен референтните са от 5.6-30 %. Аз съм с 26 % и правих вливка за спадането им. Затова ми стана чудно защо искат да ги увеличават. Вероятно има причина, беше ми интересно каква е, затова и попитах Simple Smile

# 668
  • до най-прекрасния мъж
Така е, балансът е най-важен. Пък и има толкова много неща, които могат да попречат или да подпомогнат една бременност, че сигурно няма как да се изследва всичко.

# 669
Kactus, може да смениш клиниката ако не си си дала заповедта в нея, но така си удвояваш срока за чакане - първо чакаш един месец за първата заповед, после за смяната доколкото знам пак чакаш удобрение. Най-добре се спри на клиника за първи опит и си подай документите от нея според мен...

# 670
Kactus, така направихме с второто инвитро. След като си получихме заповедта, на следващия ден кандидатствахме за новата клиника и получихме заповед след 3 седмици.

# 671
Здравейте, момичета 😊
Трябва до края на месеца да подам документите за ЦАР, но малко се разколебах за Нова Радост във Варна като прочетох някои истории за д-р Емин. На сайта на ЦАР двете клиники с най-висок процент успеваемост са точно във Варна - Олимед и Нова радост. Както казах съм от Бургас и Пловдив/Варна ще са ми най-удобни. Моля за реални наблюдения. Имаме шанс да стане и от първия път, за това ще разчитам на клиника, която ще направи най-подходящата стимулация и да има добри ембриолози. Благодаря преварително ❤️

# 672
Здравейте,
Ще ни се наложи да правим ИКСИ с фонда. Можете ли да ми кажте горе долу колко излиза като цена една такава процедура при вас? Нз дали има значение - с мъжки фактор сме.

Предполагам, че е питано и прери, но не успях да намеря отговор.

# 673
Фонда поема сума до 5000лв разбита за различни процедури. Зависи.какво ще ви се прави, ако е.нещо допълнително си го заплащате вие, но има и доста изследвания преди инвитрото които.пак ти си.плащаш. Бяха писали момичета, които не са по фонда.че им е.излязло към 10000лв.процедурата, т.е от вас едни 5000лв плюс тези дето отпуска фонда, но пак е доста индивидуално.

Здравейте,
Ще ни се наложи да правим ИКСИ с фонда. Можете ли да ми кажте горе долу колко излиза като цена една такава процедура при вас? Нз дали има значение - с мъжки фактор сме.

Предполагам, че е питано и прери, но не успях да намеря отговор.

# 674
Лина, освен всичко необходимо за самия фонд трябва 2 спермограми, едната по Крюгер и да са от различни клиники. На теб от фонда ще ти искат АМХ и то е около 100-200лв. После има доста изследвания, които фонда не поема. Поема ти 6 броя ехографски прегледи, хормонални изследвания до 10 броя, фоликулна функция под ехографски контрол, ембриотрансфер, икси или класическо ин витро, разходи за медикаменти другите неща, които поема не ги помня с точност. На мен ми свършиха парите от фонда за лекарства и сега си доплащам. Ние също сме с мъжки фактор и на мъжа ми доста изследвания му правих. До момента сме дали около 800лв за изследвания за него. А и преди да почнем процедура аз също пусках два пъти изследвания някъде около 480-500лв са моите. Също така после ако имате замръзяване на ембриони вие си го поемате. Много зависи в коя клиника сте и какъв точно ви е мъжкия фактор. Не са много различни цените по клиниките всъщност, но поне едни 2000-3000лв трябва да имате заделени. Успех ви желая!

Общи условия

Активация на акаунт