Блефаропластика - 3 тема

• 91 176
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте! Благодаря ви момичета!!!
Цената е 6700 лв. За горна и долна.
Имам питане към дамите които вече са минали по пътя, кога започнахте да ползвате козметика и грим, а ползвахте ли някакво кремче за белези
Според доктора не е необходимо, но все пак...Heart

# 646
  • в 1001-та нощ
Аз ползвах Кело кот - 1 месец - за горна блефаропластика. За долна - вероятно няма нужда. Грим - бяха минали около 2 седмици.

# 647
Има ли някой правил процедурата AGNES за торбички ,да даде мнение?
Не съм я правила, но търсих информация за нея, тъй като ми я препоръчваха вместо блефаропластика, понеже моите мастни торбички са много малки, отокът е по-голям проблем.
Има хора, които казват, че няма никакъв ефект, хора, които са доволни и хора, които твърдят, че се е стопила и околна тъкан, както и проблем с очите (сухота и чувство за чуждо тяло месеци след процедурата).
Д-р Чокоева има апарата в нейната клиника и беше пускала снимки на майка си след 1/2 процедури, имаше голяма разлика, но в последствие година/две по-късно попаднах на нейни коментари в група във фейсбук за пластична хирургия и естетични процедури, където споделяше, че когато са генетично заложени торбичките, те се завръщат за година/година и половина и отново трябва да се повтаря процедурата, т.е. резултатите се поддържат, не е като с блефаропластиката, където поне 5-10 години не се занимаваш, а в някои случаи - и повече.

# 648
Не съм я правила, но търсих информация за нея, тъй като ми я препоръчваха вместо блефаропластика, понеже моите мастни торбички са много малки, отокът е по-голям проблем.
Има хора, които казват, че няма никакъв ефект, хора, които са доволни и хора, които твърдят, че се е стопила и околна тъкан, както и проблем с очите (сухота и чувство за чуждо тяло месеци след процедурата).
Д-р Чокоева има апарата в нейната клиника и беше пускала снимки на майка си след 1/2 процедури, имаше голяма разлика, но в последствие година/две по-късно попаднах на нейни коментари в група във фейсбук за пластична хирургия и естетични процедури, където споделяше, че когато са генетично заложени торбичките, те се завръщат за година/година и половина и отново трябва да се повтаря процедурата, т.е. резултатите се поддържат, не е като с блефаропластиката, където поне 5-10 години не се занимаваш, а в някои случаи - и повече.

Правила съм Agnes 3пъти и за моите бивши генетични торбички не памогна изобщо.Тогава една процедура струваше 600лв преди 2-3 години аз дадох 1800лв на вятъра вместо да ги оперирам.След операцията нямам и следа от торбички и си реших проблема.Съвета ми е ако са големи и генетични не си давайте парите.Няма нещо страшно в една операционна блефаропрастика.

# 649
  • Orihuela Costa,Spain
Привет и от мен,бях се навила за Г и Д блефаропластика.,но впредвид цената ,май ще изчакам или ще се оперирам в Турция след година две.

# 650

Правила съм Agnes 3пъти и за моите бивши генетични торбички не памогна изобщо.Тогава една процедура струваше 600лв преди 2-3 години аз дадох 1800лв на вятъра вместо да ги оперирам.След операцията нямам и следа от торбички и си реших проблема.Съвета ми е ако са големи и генетични не си давайте парите.Няма нещо страшно в една операционна блефаропрастика.
Аз искам именно операция, но ме пращат за процедури. Д-р Желязкова каза, че ми е рано (28 години), препоръчва Агнес или един лазер, който имат в болница Европа.
Затова сега записах час при пластичен хирург отново, преди също бях ходила, но той каза първо да се оправи проблема с щитовидната, защото той може да се отразява на видът на очите и реално сега, след лечение, горните клепачи са ми по-добре, но долу си имам пролапс - мазнината не е в торба на скулите, а точно под окото. Та трябва да се върне съдържанието откъдето е изпаднало или да се премахне, не съм сигурна Grinning

Това, което е около орбитата на окото като мазнина (жълтичкото), с годините е слязло надолу.

# 651
blackwolfie, възможно ли е много да се вглеждате в нещо, което вероятно е някаква промяна в лицето, но все пак все още не е нещо, което да ви загрозява? Разглеждах стари теми и откровено казано смятам, че имате красиви очи и прекрасна млада кожа около тях. Според мен не е нужно да си причинявате нищо хирургично, а по-скоро да се разсеете с други неща, но това е мое мнение, разбира се.

# 652
  • сф
здравейте,
интересувамт ме мнения за неоперативна блефаропластика на горен и долен клепач с plasma bt в дерма акт. странно ми е, че цената там е значително по-ниска от на други места. ще съм благодарна за отзиви от личен опит. благодаря!

# 653
magi g
Абсолютно е възможно, но се отнася до други части от лицето и тялото, в последствие установих, че част от тях са си същите, други са по-добре Grinning Добре, че са старите снимки.
В случая е нещо, което забелязват и други хора, не само аз. Естествено, че не ме загрозява до степен да изглеждам неприятно, но е нещо, което е факт и премахването на което ще ми спести притеснението дали днес ще изглеждам нормално или не. Отокът ми се повлиява от мезотерапия, но мазното джобче стои, ако елиминирам него, отокът няма да има такова драстично влияние върху видът ми, все пак на 18 години развих алергии, които още имам, но са значително по-укротени, реакциите на организма тогава бяха значително по-драматични, виждала съм се с оток, но без мастни торбички отдолу - даже помня, че ми харесваше, харесвах се с подути очи и устни сутрин, стояха по-изразително Grinning
Ето снимка, когато съм със силен оток:
Скрит текст:
Ето снимка ден след мезо:
Скрит текст:
Не ме цитирайте, искам да ги изтрия после, предишният път някоя госпожа беше решила да се направи на луда и не се съобрази с това мое желание.

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 14:15 от blackwolfie

# 654
Сега разбирам, да. На предната снимка не се виждаше такъв проблем. Много красиви очи имаш. Разбирам те, аз също от 27-28 годишна вече не можех да гримирам клепачите си, защото се цапа отпуснатата зона над подвижния клепач, дори и очна линия избягвам, слагам малко молив или водоустойчива очна линия. И аз имам разни ендокринни проблеми, които благоприятстваха процеса. Бях забелязала, че при изключване на определени храни подпухването намалява, но напоследък не успявам да се погрижа за храненето си добре. Опитвала ли си изключване на глутен или млечни за известен период от време,силени храни и алкохол? Убедена съм че си пробвала доста неща, но все пак да дам някаква идея, понеже все пак наистина си много млада.

Дано намериш точния специалист и да се разреши проблемът възможно най-леко.

# 655
  • Sofia
Привет и от мен,бях се навила за Г и Д блефаропластика.,но впредвид цената ,май ще изчакам или ще се оперирам в Турция след година две.
Къде в Турция си се насочила е каква е цената там?

# 656
Здравейте, да споделя набързо докъде стигнаха нещата при мен Grinning
Имах консултация с доктор Таук и най-накрая имам зелена светлина за извършване на долна блефаропластика.
Планът е за препозоциониране на мазнини - тези от торбичката ще послужат за запълване на долината на сълзите, а понеже освен мастни торбички имам и луфт между окото и скулата, т.е. образува се хлътнатина - някак съумявам да събера тези два дефекта заедно Grin, ще се повдигне външния мускул за лек лифтинг ефект, а и да служи като опора, в опит за превенция на този дефект при блефаропластика на долен клепач, чието наименование не помня, но се изразява в провисване на клепача и се открива розовата лигавица на окото, вместо да се вижда само водната линия както е нормално.
Доволна съм от това, че сам предложи това повдигане, защото се случи така, че след като записах час за консултация при него, в някой от следващите дни ми се случи за пръв път от години да пътувам на задната седалка на автомобил, през деня. Забелязах, че тези хлътнатини се виждат доста и на дневна светлина, когато си до прозорец, а се успокоявах, че е така само срещу силната лампа на линията на очите в кухнята, където има и огледало, та се виждам всеки ден. Притесних се, че ще се отърва от торбичките и ще се сдобия с по-големи хлътвания, дупки, панда ще ставам...
Иначе като коментар доктора каза, че наистина съм млада и че рядко се случва на тази възраст да има какво да се прави на долен клепач, първоначално ме разглеждаше интересно и се гледахме мълчаливо, каза "Търся си какво да ти оперирам"Grinning, но след като свали коректорът под очите и засия синият им цвят, а се видя и по-добре релефът от торбичките, тъй като гримът малко или много лъже окото, вече колебанието му и желанието му да ме отпрати го напуснаха Grinning
Който ми е следил мненията в темата знае, че веднъж съм ходила на консултация при доктор Пенев, пластичен хирург, който каза да започна лечение за щитовидната и тогава пак да се видим, защото към онзи момент повече ме притесняваше горният клепач. Месеци след лечение вече е доста по-добре и не обмислям процедури там.  Ходих на две консултации при доктор Желязкова, през една година, за да и тя да проследи състоянието, дали се подобрява с лечението или не, каза че след 40 години с климакса рязко се влошава състоянието на кожата при жените, да си пазя операцията за тогава и да поддържам с мезотерапия, както и да пробвам Агнес и един лазер, чието наименование не помня, но се намира в болница Европа, където преглежда тя - друг човек извършва процедурите. Но мисля, че само там го има него, в последствие в друга консултация с дерматолог това се подразбра...
Та за д-р Желязкова, гледайки неин лайф разбрах, че долната блефаропластика прави само с пълна упойка, защото не е комфортно за пациентите и съответно и за нея да работи. Д-р Таук работи с местна упойка и двата вида, като само ако имаш страх е окей да те приспят, иначе предпочита пациентите да са будни. Зачудих се дали е защото както при горната, така и при долната може да се види на отворено око, кое как да се зашие и размести, или е "касапското" в него Grinning заради витаещото схващане, че пластичните хирурзи са по-хард спрямо офталмолози или пък УНГ ако става дума за ринопластика... По-късно попаднах на снимките на пациент на д-р Яна Манолова, офталмолог във Варна, която доколкото разбрах също работи с местна и долната. Един вид ми направи добро впечатление, че под напрежение и неудобство от будният клиент, все пак предпочита така да работи, освен при нужда от друго, не знам доколко издържано е обаче това твърдение, аз бях изненадана от възможността, която ми се отваря, та да се сетя да попитам в подробности - нямам страх от болка, неприятна е мисълта за опъване, но истински притеснено би ми било да ме приспят, имам проблем с контрола аз, трябва да знам какво се случва...
Така се случи, че общувах и с прясно оперирана при него жена, горна и долна блефаропластика, със същото запълване с мазнина и повдигане на мускула - изглежда прекрасно, аз такъв резултат не съм виждала на български лекар на този етап от възстановяването, тя се притеснява от леките червени белези, но аз имам позната, която имаше много по-ярки и релефни белези от нейните, от които няма и помен месеци по-късно (беше ходила при Наталия Иванова, доволна е, всичко е наред). При тази жена, оперирана от доктора, изглежда повече като цветът на нова кожа, розов, не като белег, рана.
Мноого съм ентусиазирана, чак се учудвам, че и аз харесах докторът, малко съм мнителна и съм свикнала да оставам с въпросителни след консултация, дали искам точно този човек да ме работи, без значение дали за филъри, ботокси, зъболекари, че и фризьори... И това доверие по-скоро ме притесни, отколкото да ме вдъхнови Grinning
Давам си още две седмици да се организирам.

Последна редакция: ср, 23 ное 2022, 00:08 от blackwolfie

# 657
  • в 1001-та нощ
Успех!

# 658
Пропуснах да спомена, че д-р Желязкова при първата консултация каза, че ако си направя сега, след 5-6 години трябва пак, чак се върнах да си видя мнението във форума от тогава, оказва се, че аз не съм споделила изобщо.Grinning Общувам ежедневно с много жени на такива теми и явно това ме е заблудило, че съм споделяла и тук. Но мисля, че 5-6 години даде за горен клепач, защото на първата консултация и при нея това беше фокусът. Сега на втората, с фокус долен клепач каза да изчакам до 40 годишна възраст и че не е задължително да се влоши положението в годините преди това, тъй като полагам грижи за кожата.
Д-р Таук ми каза, че е индивидуално, но обикновено 10-15 години поне трябва да изтрае ефектът на долната блефаропластика, а може и до живот, поне що се отнася до торбичките. Естествено, че когато стареем и се появи и излишна кожа, евентуално, ще трябва да се третира тя, нов проблем е.
Тук отварям скоба, че скоро разбрах, че моя близка от 26 годишна няма цикъл (поради лекарска немарливост се налага да я изчистят), не слага ботокс и няма отпусната кожа - нито в контур на лицето, нито на горен клепач, а за торбички няма и намек. Жената е на 47 сега. Познавам я от дълго време и като цяло мрази да набива пари, ходи за модел на обученията на дерматолози, последно някакви бустери беше слагала и имаше озарявяне, но не обича да харчи и да я боли излишно, устните последно преди 2/3 години е правила. Не е на хормони, има женствен глас, няма допълнително окосмяване или нещо, което да издава, че от 20 години няма цикъл. Та, явно наистина не се знае кое как ще се отрази на човек. И за финал ще напиша за една 72 годишна моя клиентка, която тепърва се замисля за подобрения, заради контур на лицето, и то изразяващи се в мезотерапии и т.н. леки процедури, нито има паднал клепач, нито бръчки и кожа под очите, нито торби.
 Късметлийки! Споделям аз в делничен ден в 1:30ч през нощта, докато планувам финансите и времето за операцията, преди да съм навършила 30 Joy

# 659
  • в 1001-та нощ
На мен д-р Желязкова ми каза, че ако се грижа за кожата, не би се наложила втора операция. За горна блефаропластика.

Общи условия

Активация на акаунт