ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът е обратно пред екрана и за мама винено време пак настана

• 32 191
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Последни данни за ефективността при превенция на хоспитализиране: https://www.bbc.com/news/health-56153600

Искрено се надявам да има достатъчно ваксини за всички желаещи, защото последното което чух от Вълчев беше, че можем да говорим за дългосрочно връщане към ПО при достатъчно ваксинирани.

# 256
  • о`майна лунна нощ е
Ваксинирани, ама кои? При положение, че ваксини не се слагат на децата, кой остана да се ваксинира?

# 257
  • София
https://bnr.bg/post/101425535/garcia-shte-priema-turisti-s-imuni … fijI0e7Bnpf82Dhi8 Ето статия от вчера по темата с очаквания режим на пътуване в рамките на ЕС и извън него.
https://www.inkefalonia.gr/perissotera/tourismos/90507-me-pistop … UUd5pxwCXcC9wpnUU Гърците вече започнаха спогодбите с някои  Не вярвам да отпадне изискването за ПСР, но поределнео предпочитам ваксиниране сместо непрестанни ПСР-и  на влизане и излизане за цялото семейство.Най-малкото финансово няма да излезе никак изгодно едно  такова  упражнение.А и е доста нагажиращо.Отидох и дадох  кръв в лаборатория за изследване на антитела.Довечера като излязат резултатите ще ги коментираме с личната и на база на тях ще решаваме
И за да не е много извън темата ще споделя че щерката приключи часовете  криво-ляво днес , и се гласи да излиза навън .За учене не съм и питала....Попълвах декларация за стипендия и изпратих на класната.

# 258
ssani,  и аз се задействах с разпитването на лекари какво точно да правя.
Мнение на ЛЛ  от сутринта - ваксиниране май-юни след като си направя тест за антитела, ако са високи изчакване още 3м.
На въпроса коя от всичките ваксини - питай ендокринолога си, те правят подробни проучвания и имали информация хронични заболявания - ваксини .
Записах си час за ендокриноложката за следващата седмица. Ще видим и тя какво ще каже.

За децата PCR значи ще е задължителен за чужбина. Както казах мен вече ме вълнуват езикови лагери и екскурзии

# 259
Възможно ли е още да няма резултати от областния кръг на ОЛИ по АЕ?

# 260
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, децата вероятно ще са с ПСР, ние с ММ се надявам да си ги спестим, имаме 4 планирани пътувания извън БГ.

# 261
  • София
Скаридка, аз само следя периодично щитовидната и се правим че няма  проблеми Wink Така решихме .Нямам някакви сериозни оплаквания и нямам назначено лечение.Така че просто ми е в категория едно наум. Два месеца минаха от моето боледуване.ДО довечера ще зная какво количество са антителата при мен и ще коментираме с личната последващи действия.Ох- спирам по темата че днес луднах

# 262
  • София
Изключително много се шокирах от съветите на болница "Надежда" бременните да се ваксинират.
За всичките ми бременности досега, препоръките на лекарите са били да не се ваксинирам през този период и дори по време на кърмене. И това за вече утвърдени ваксини.
Сега изведнъж нови, още недобре тествани ваксини, с разрешение под условие от ЕМА, станаха идеални за бременни жени. Dizzy Face
Аз вчера четох тяхното становище и не видях за бременни. Пишеше за жени, планиращи бременност.

# 263
# 264
  • София
Имат още едно становище - аз явно съм чела него. Оттам идва разминаването във впечатленията явно Innocent .

# 265
  • Пловдив
Ужасни са с това за бременните, в повечето случаи са здрави млади и прави жени, какво изисква тази спешна ваксинация, като не е изследвана ваксината върху бременни. Не бива така... Онзи ден намерих статия, за сега 7 държави планират пускане на ваксинирани без никакви пречки - Грузия, Израел, Гърция, Полша, ако не се лъжа, не помня кои други бяха, Румъния може би. Трябва да минат поне 3 месеца от преболедуване то, за да се ваксинира човек, не бих бързала. Макар че имам една позната, ПО Коледа беше в болница и вчера се ваксинира, но тя... клиничен случай.
Сани, ще ми е интересно колко антитела са ок за ваксинация, някъде бях чела 20, при положителни над 15, ама то има 100 скали. По тази, моите бяха 45 преди 20 дни. На мъж ми 20. Не мисля че Вълчев може да каже за ваксинация, учителите не искат да се ваксинират, то излиза, че никога няма да са ПО.
Туиг, сутринта казаха, че коридори си има след работно време през седмицата за извън 4 фаза желаещите, смятам, че скоро ще ви се обадят. Браво, момичета, за отговорното поведение! Слагам една таблица, ако не сте я видяли, за разлика между имунитет с ваксинация и имунитет с боледуване, ако ви е имтересно
Стига по актуалната тема, набора е на фитнес. От миналата седмица ходи, не го мързи, но много време губи. И най е смешен, като прави кардио във фитнеса на пътеката. А ние имаме велоергометър, но в нас не му е интересно. Отделно имам и гири:1,3,5,7 кг. И пудовка. И 3 мата. И ластици. И програми за всякакъв вкус. Но, на, не ще. 😀
Лек ден.

# 266
  • у дома
Възможно ли е още да няма резултати от областния кръг на ОЛИ по АЕ?
Ние миналата година го разб ахме чак като видяхме кои са класирани за нац. кръг-преди това моето и да е знаело,че е предложено за нац. кръг-аз не съм била уведомена/това за големия,не за набора/

# 267
  • Някъде в Европа...
Браво, момичета, за отговорното поведение!

Не приемай думите ми като заяждане или упрек, но това ми идва малко в повече...
Отговорно поведение към кого?! При положение, че аз никъде не съм прочела, че коя да е ваксина гарантира, че не си заразоприносител. Единственото, което аз знам за всяка една ваксина е, че ако се разболееш, ще го караш леко.То и затова е по желание - един вид ти си избираш как да караш вируса при положение, че те пипне - ако си ваксиниран: леко; ако не си: възможно е и тежко....Може и аз да не съм разбрала..Ако е така, моля да бъда извинена...
Моля, постът ми да не става повод за ожесточена дискусия "за и против"..

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 14:42 от AIR

# 268
Т.е. ако си го преболедувал, трябва и да се ваксинираш за можеш да пътуваш или да си платиш ПСР?!  При положение, че масово се ваксинират хора с ваксина 60-70 % ефективност, това е по-голяма гаранция от естественият имунитет?

# 269

Не приемай думите ми като заяждане или упрек, но това ми идва малко в повече...
Отговорно поведение към кого?! При положение, че аз никъде не съм прочела, че коя да е ваксина гарантира, че не си заразоприносител. Единственото, което аз знам за всяка една ваксина е, че ако се разболееш, ще го караш леко.То и затова е по желание - един вид ти си избираш как да караш вируса при положение, че те пипне - ако си ваксиниран: леко; ако не си: възможно е и тежко....Може и аз да не съм разбрала..Ако е така, моля да бъда извинена...
Моля, постът ми да не става повод за ожесточена дискусия "за и против"..
                   Съвсем правилно си разбрала или поне и аз това разбрах.С една малка добавка - тежко или леко изкарване зависи от гена.Не съм сигурна дали ваксината може да облекчи състоянието при слаби гени.Аз вече писах,че съм от тези дето се "съротивляват" срещу вкарана ваксина и едвам са ме спасили от тази за вариола.По мое време се поставяше задължително и точно аз на трето поставяне /първите две безрезултатни/ колабирах.От тогава нямам поставяна никаква ваксина.И сега .... се чудя и то точно заради пътуванията.

Общи условия

Активация на акаунт