ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът е обратно пред екрана и за мама винено време пак настана

• 32 186
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Понеже постът ми е за ваксини го слагам в скрит текст.

Скрит текст:
Ей, момичета браво на всички ваксинирали се! И аз искам, даже се записах в списъка от работата, но личната лекарка смята, че не трябва да се ваксинирам. Като дете съм направила тежка алергична реакция към първата ваксина, която ми е сложена към годинката заради здравословни проблеми и след тази първа ваксина нямам нито една. В детския ми картон с червено е написана, че съм освободена от имунизации. И след като говорих с личната сигурно ще се откажа, а бях сигурна, че ще се ваксинирам. Я да питам – мерят ли кръвното преди това? Ако е високо, слагат ли ваксина или не? Дикси, знаеш ли как стоят нещата по този случай.

# 241
  • София
Мама Мони,

Скрит текст:
При това положение не мисля, че следва да се ваксинираш. Алергична реакция може да се получи при всички видове ваксини. То все пак точно това е идеята на ваксините по принцип - да се приложат максимално на хората, на които може, за да се предпазят така и останалите, за които е противопоказно.

# 242
Наборът има пълна шестица на контролното по БЕЛ. Обаче нямам абсолютно никаква идея какво учат в момента и на какъв материал е било. Следя единствено математиката.
Записах се преди малко и аз за ваксина и утре дружно с моя мъж отиваме да се чепираме с Дезастрата. И точен час ни дадоха, значи би трябвало да стане бързо.

# 243
  • Отвъд алеята зад шкафа
Доня, Ема има за домашно при учителката 3 задачи само. Питах я какви са, каза ми "сложни, на които трябва да им измислям решение".
Снощи реши да си отвори касичката за монети и събра над 300 лв, които сутринта уедри в банкноти. И сега планът е да си ги внесе по сметката, където трупа пари за бъдещето си 🤣

# 244
  • София
В инструкциите, които са изпратени към списъка за записване в работата на ММ, изрично е написано 3 дни преди и 3 след ваксинация за хора с алергични проблеми да приемат някакво лекарство.

# 245
  • Между гори и планини
Ема може да има нужда само от 3 задачи, моя трябваше да поработи,  че се беше отпуснал. Излезе ли от ритъм, после трудно влиза.
У нас мъжът ми е с високо кръвно и пие лекарства. Аз принципно съм с нормално към ниско, но често приближавам границите и ми става лошо. А в първи ден на мц задължително лежа, за ми е много  зле и съм пред припадък. Последно явно много стреснах мъжа ми с кръвно 90/50

# 246
Поизпуснах ви
Искам да питам има ли яснота дали скоро пак ще има ПО?

# 247
  • София
При нас в момента тече ваксиниране на работа.Оказва се дори че е с Пфайзър.Както се бях засилила, така личната ме спря.Каза да не избързвам.Два месеца са минали от боледуването ми.Също така каза че трябва да пусна тест за количество антитела и  нещо да се прецени във връзка с щитовидната вследствие от това....Ох- не знам.Единствения ми мотив да бързам е евентуалия облекчен режим при пътувания   Sad Искам си стария живот и свободата
Щерката продължава да вирее лежерно по пижама.В голямото междучасие явно се разсънва отива да си измие зъбите...Отказвам да се ядосвам

# 248
  • София
На страницата на УМБАЛ "Св. Иван Рилски" има интервю с двама имунолози. Едното е по-обширно и дава отговори на някои въпроси.
sssani, точно за случай като твоя (понеже пишеш за щитовидната жлеза), човекът е казал, че автоимунните не са пречка за ваксинация, но при скорошно преболедуване, по-скоро не препоръчва.
https://rilski.com/2021/01/11/rnk-vaksinite-byprosi-i-otgovori/

# 249
  • у дома...
Първи ден съм на работа. Лека аклиматизация и стартирам със задачите. Хубаво е да си навън и сред хора.

След 10 дни учене сама в къщи, на тест по испански Ани има 5, което е доста добре според мен.

# 250
Привет!
При нас е минорно настроението с това ДО. Очаквам успехът отново да падне, а мотивацията пред компютъра да е близо до нулата.
Наистина не е ок, ако всичко отвори на 1 март, децата да продължават да са на този убийствен за тях режим. С което не искам да противопоставям едни на други. И заведенията достатъчно седяха затворени и то без видим ефект.
Липсва ми ходенето семейно на ресторант, беше ни традиция поне веднъж на две седмици.

Единствения ми мотив да бързам е евентуалия облекчен режим при пътувания   Sad Искам си стария живот и свободата
Тогава не бързай, особено пък с автоимунно заболяване и ако си прекарала Ковид. А и никой не ни е обещавал връщане на стария живот след ваксиниране. Напротив, заявките им са да продължат с мерките. Защото... ами защото така. Така че рискът няма да си струва, поне в твоя случай.

Изключително много се шокирах от съветите на болница "Надежда" бременните да се ваксинират.
За всичките ми бременности досега, препоръките на лекарите са били да не се ваксинирам през този период и дори по време на кърмене. И това за вече утвърдени ваксини.
Сега изведнъж нови, още недобре тествани ваксини, с разрешение под условие от ЕМА, станаха идеални за бременни жени. Dizzy Face

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 11:54 от Анонимен

# 251
  • София
И на мен ми е странно, как така изведнъж установиха, че са безопасни и ефективни и за новите щамове. Само времето ще покаже коя, колко е ефективна.
Моят след олимпиадата по немски в събота почти цял ден не се прибра, а беше гадно времето, но пуст мерак за социални контакти. Пак добре,  че малко от малко са се запознали децата и имат желание заедно да се разхождат. Иначе не е развил сериозни приятелства, че да се виждат и през останалото време, но поне си пишат редовно и след училище или подобни събития се замотават заедно на някъде.
И той ужасно се мотае и като има и повече за писане му отива цял ден плътно, затова не мрънкам, когато го видя, че се занимава с нещо друго, независимо дали е написал и колко му остава. Лошото е, че тази инерция и летаргия е обхванала и големия и той не мърда никъде без да е на училище(в сесия е) и само редува леглото с масата и бюрото.

# 252
  • Някъде в Европа...
Привет и от мен!
Тази седмица съм отпуска и се очертава голям мързел 😃..Станах в 10.30, още съм по пижама и си пия кафето 😃, ядене имам поне за 3 дни (добре, че е мама да готви и дава 😃), къщата е в приличен вид...Синковецът уж учи, бил се успал за първи час, ама се оказало,че не карали (имаше закуска и не съм си правила труда да ставам да го будя за училище), та коментарът беше "супер, че си поспах"..Уж се учи, но повече чувам викове по игрите, които играят в чат..Два пъти влязох в стаята му - и двата гледаше и избираше екипировка за колоезденето. Мечтата му е - ако ги върнат въобще в клас, да е някъде най-рано началото на май...Толкова за тази учебна година и мотивация за учене. Лошото е, че на контролните при ПО изкара хубави оценки и "видя ли - с учене едни уикенд и проспан първи срок, се оправих" 🙄...Малко ме притеснява това негово ходене по "тънката лайсна", но е факт, че му се получават нещата, поне засега...Излизането с колелото е всеки ден от 16-17 ч до 19 ч...Животът за него си е постарому, с бонус ДО, че даже и ги оставиха първа смяна...
Пуснах заявка на работа да ходя на почивка в Португалия (Порто-Лисабон) 29.06-9.07...Надявам се да ме огрее и да "се промуша между капките" без задължителна ваксина за пътуване; още по-добре ако няма и pcr, но не ми се вярва....Не смятам да се ваксинирам, не и на този етап.. Ако се иска за евентуалното пътуване, ще решавам тогава дали-или...

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 12:51 от AIR

# 253
Скрит текст:
През почивните дни много го мислих и реших, че първо ще си пусна пълен пакет хормонални изследвания за функцията на щитовидната жлеза. Ако видя нещо притеснително, ще се консултирам със специалист  и тогава ще се ваксинирам. Не съм се изследвала от повече от година, не ми се ходеше по лаборатории в тази ситуация. Не съм имала и  оплаквания, но през предходния месец пак усещах едно неприятно опъване в областта на жлезата. Истината е, че не ми се рискува обостряне, защото зная какво е и никак, ама никак не е приятно.
Предстои един месец с  много контакти, та и не виждам дупка за пазене след ваксинация.

# 254
  • о`майна лунна нощ е
Пуснах си заявлението за участие в списъка за ваксинация. Първоначално бях решила, че не искам да е с тази на Астра Зенека, но в последствие се разубедих и оставих от колегията да организират нещата и ще ползвам ваксината, която осигурят без значение коя е. Сега в режим на изчакване кога и как ще ни викат.

Общи условия

Активация на акаунт