ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът е обратно пред екрана и за мама винено време пак настана

• 32 184
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
  • Между гори и планини
Аз ви бях споменала,  че който има желание е добре дошъл лятото.
За домашни- от първи клас винаги знам какво им е дадено. Вече не проверявам всеки ден тетрадки, правя изненадващи проверки 😊 Без домашно, за осем години моя е бил веднъж.
В момента сме на фаза да си говорим с фразиологизми. Колко е богат българският език!

# 226
  • София
Хахаха!
А дъщеря ми е еманация на принципа "С чужди - драг, вкъщи - враг". 😁 Всички, на които е гостувала, са били изумени какво невероятно възпитано дете е.
Най-близката ми приятелка не ми вярваше, че двегодишното ми здравата се инатѝ и реве, защото пред хора беше олицетворение на самото съвършенство.
А напоследък мъжът ми започва да твърди, че не издържа и не е в състояние да понесе толкова много еманципация.

# 227
  • у дома
По старата програма фразеологизмите се учеха в 7 кл,даже май ги имаше на НВО-дано не бъркам,ама за голямото ми дете бях купила речник на фразиологичните термини,който сега не мога да открия къде съм забутала-само да не помислите,че някой е проявил ингерес-нищо подобно.Даже нямам нерви,сили и желание да питам взели ли са го това,защото няма да знае и пак трябва да подпаля...

# 228
  • Между гори и планини
Да ти кажа, много добре ме разбра, като му казах, че ако продължи да се шматка,  трябва да си плюе на петите и да се скрие в миша дупка,  защото ще му запаля врата и ще играе на компютъра на кукуво лято.
Дори частната учителка му каза, че говоря с много фразиологизми  😂

# 229
Наборът тези два дни го нямаше почти по цял ден. Излизаха със съучениците си от класа. И двата дни минаха през вкъщи - вчера да ядат, днес да пиели вода и да чистят с мокри кърпи една кал Joy Та най-сетне и аз видях една малка част от класа му. Такива усмихнати и хубави деца. И се радвам, че въпреки това, че отново са ДО продължават да се виждат. Абсурд ми е да го затворя уикендите да учи толкова много, колкото момчето на Доня.

# 230
  • София
Забравих да ви кажа, че Ред вече е кукуряк. 😁
Спах почти цял ден и сега ми е малко странно, че трябва пак да отида да си лягам, понеже станах преди два часа.
Девойката е карала ски с приятелки на Боровец. Дойдоха в 6:30 сутринта да я вземат, после вечерта я докараха, ама аз почти всичко проспах, че и не успях да се притеснявам.

# 231
  • Между гори и планини
Аз не съм го затворила! Пришки ми излязоха на езика, да повтарям да не е разсеян и да учи по-бързо. Всичко можеше да се свърши най-късно до събота на обед. Но то ставане в 9, закуска в 10, шматкане и симулиране на дейност. То като седне да решава задачи става поне 10 пъти- до тоалетната,  пие му се вода, блее през прозореца,  пак обяснява, пак тоалет....докато не ми гръмнат бушоните! Учил той! Ако наистина учеше, щеше не 6, 60 да има като оценки... Дано неговите деца му пилят нервите 2 пъти повече! Добър е, разбран е, кротък е но е толкова разсеян!

# 232
При домашно от 40 задачи дори без всичко останало, няма нужда да го затваряш.

# 233
  • Между гори и планини
При домашно от 40 задачи дори без всичко останало, няма нужда да го затваряш.
Толкова му е дала учителката. Явно е преценила,  че има нужда,  въпреки че той реши половината. Другите утре.

# 234
Ред, доста от моите приятели, които се ваксинираха вчера проспаха днешния ден Grinning
Майка ми се ваксинира днес, датата на следващата ѝ имунизация е 28.04.

Но то ставане в 9, закуска в 10, шматкане и симулиране на дейност.
Любимите ни съботи и недели са това.

# 235
  • у дома
Моето 40 задачи накуп или за 2 дни посмъртно няма да реши...Даже и преди контролно едва ли се събират голкова...

# 236
  • Между гори и планини
О, той има тренинг. В училището във Варна имаха учителка по математика,  която в 4 следобед изпращаше по 4 листа на пощата на класа, с по 20 задачи всеки. И на другия ден сутринта  трябваше да се носят решени. Тогава му засичах с хронометър - 20 задачи за 40 минути. И да кажа - успяваше. То колкото повече решава, толкова по бързо става, докато ги погледне. За това с губенето на време ме дразни, защото знам че може и бързо.
Учителката по български му беше дала един дъъъълъг тестот няколко страници. Защо са не и го пише в word? Като седна да си го пише на хартия и свърши за 40 минути! Та преди час и половина мъката свърши, изкъпа се и си легна. Че и по философия ми разказа за видовете общуване.

# 237
Хахаха!
А дъщеря ми е еманация на принципа "С чужди - драг, вкъщи - враг". 😁 Всички, на които е гостувала, са били изумени какво невероятно възпитано дете е.

Наборът е същият. Където е гостувал, всички са във възторг от него. Колко умен, възпитан, бла-бла. Учителите му го хвалят постоянно. И никой не вижда вкъщи какво магаре е.
Моят може да реши 40 задачи много бързо, ако пожелае или опре ножът до кокала. Миналата събота реши, не 40, но 30 имаше със сигурност, задачи от квадратни уравнения, само група Б и В, за отрицателно време. Това, защото имаше уговорка да спи при приятел и за да го пусна. Обаче списъкът с тези задачи стоеше сигурно една седмица на бюрото му. Никой не е искал от него да ги реши наведнъж, ама като го мързи, накрая така стана - ударно всички. За сравнение вчера сигурно два часа е правил две задачи от домашното по математика. Просто в един момент наминах край него и имаше начертана една окръжност. Много по-късно вечерта, пак хвърлих един поглед какво прави и окръжността продължаваше да си стои самотна на листа, без нищо писано около нея. Впоследствие каза, че е пратил домашни по математика и информатика. Предполагам, че все пак е направил нещо с горката, самотна окръжност.

# 238
  • Между гори и планини
Стон, това толкова ме зарадва 😊 Значи не е само моят 😝

# 239
E Доня, естествено, че Стиви не е единствен.. иначе как ще се появят толкова мъже, които като обещаят да направят нещо, ще го направят и без да им напомняш  на всеки 6 месеца Simple Smile

Ха добър ден! При нас нещата са по старому! Оня ден след теста търси кой е Марко Тотев и какво означавало. Все пак добре, че другите отговори на въпроса не били логични, та нацелил кое е фразеологизъм. Хитрак е, това му остана навик от решаването на тестове по математика, учителят го учеше, че може да му отнеме по-малко време да не решава, а да провери бързо кои са невероятните отговори.
Преди малко го слушах как го изпитват по немски. Малко по-уверен е в говоренето. Само ако можеше да гледа филми на немски, а не на английски .. ама тцъ
Някой замислял ли се е за летен езиков лагер с немски език, има ли такова нЯщо. Като гледам традиционната екскурзия из Европа след подготве няма да се състои, та се чудя дали да не го пратим на един лагер.

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 10:00 от скаридка

Общи условия

Активация на акаунт