ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът е обратно пред екрана и за мама винено време пак настана

• 32 182
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
  • Между гори и планини
Моя вчера решава задачи по математика,  днес е седнал да учи по български език и литература и философия.  Още в петък направи английския. Но е толкова бавен и разсеян, че му отнемат много време.
Бащата на съученикът му с който са най-добри приятели е строител,  идва и мерихме плевнята. Ще трябва да я събираме до основи и да вдигаме нова, която ще е работилница за мъжа ми,  мъжката пещера, както той я нарича... а аз исках зимна градина 🙄 И огради нови ни трябват... Догодина и нов покрив на къщата... писна ми от ремонти.
За сметка на това ме свърза със собственик на фирма за мебели по поръчка и може би ще почна работа там, че и дистанционно от вкъщи,  което е перфектно.

# 211
  • sofia
Доня, шапка му свалям на Стиви. Толкова е трудолюбив, организира се, моят човек не съм го видяла да учи по философия, по другите предмети все е готов преди да се прибера😀 Но ме изненада с желанието си да става учител. Децата все ще са с непроверени домашни, ще им казва " ей сега, минутка само"😉

# 212
  • Sofia
Доня, шапка му свалям на Стиви. Толкова е трудолюбив, организира се, моят човек не съм го видяла да учи по философия, по другите предмети все е готов преди да се прибера😀 Но ме изненада с желанието си да става учител. Децата все ще са с непроверени домашни, ще им казва " ей сега, минутка само"😉
Нищо не се знае, има време да порасне, да помъдрее и стане отговорен😘

# 213
  • Между гори и планини
Боже, моя организиран и трудолюбив? Та той е майстор по спрягането на глагола шматкам се 🙄 Още седи и пише домашното по български към частната учителка.  Идването на майстора го разсея и два часа почива. За училище е готов, но учителките по български и математика на частнит уроци също дават домашни.  Дори направи само 20 задачи от дадените 40, защото какво прави? Шматка се!

# 214
  • sofia
Мисля, че ако ти пратя моя хубавец за няколко дни, бързо ще оцениш Стивън😀😉 Златни са ни децата!❤

# 215
  • Между гори и планини
Принципно си права, като се има предвид,  че утре дори няма български,  а днес цял ден учи библията и два урока след нея, плюс фразиологизми и сега пише на компа - явно не е зле. Вчера ми вдигна кръвното,  защото  30 минути стоя на една задача,  после изведнъж я реши,  че и още 5 за 10 минути. Туй пубертета не прощава! 😝

# 216
Мисля, че ако ти пратя моя хубавец за няколко дни, бързо ще оцениш Стивън😀😉 Златни са ни децата!❤

И аз мога да пратя моя. Той не се шматка, просто нищо не прави.

# 217
Да не чувам думата философия.Scream

# 218
  • Между гори и планини

Успеха и на двамата друго говори. Може би са по-организирани и помнят още от часа. Моя и там се шматка и слуша с половин ухо. Ако 30% се беше метнал на мен, до сега отдавна да е приключил и забравил. Аз за 2 дена два пъти чистих, готвя по 3 пъти на ден,  върша всякакво домакинска работа,  днес и шоколадова торта с глазура правих. Между другото прочетох 1 книга от 600 листа и преполових втора. А той още блее.

# 219
  • у дома

И аз мога да изпратя едно енергоспестяващо и нищоправещо по цял ден..

# 220
  • Между гори и планини
Едно време с приятелката ми си разменихме семействата за седмица.  Нейната майка не беше строга като моята и имаше брат (аз все мечтаех за брат или сестра), тя пък искаше у нас. През две къщи живеехме, учихме в един клас.  Нашите на майтап се съгласиха. Беше интересно преживяване,  да живееш живота на друг. Тя си почина в нас,  нищо, че трябвало да си оправя стаята, аз играх на воля с нейното Барби (вероятно единствено във Варна), делях обаче стоя с малкия и брат,  който след 2 часа вече беше досада 😂
Вероятно при чужди хора,  децата се стягат и ще покажат най-добото от себе си.

# 221
  • гр.София
Да не чувам думата философия.Scream
Защо така?
Ще ме накарате най-сетне да видя какво учат по философия .Не съм и поглеждала.

Доня,забавно преживяване.

# 222
Едно време с приятелката ми си разменихме семействата за седмица.  Нейната майка не беше строга като моята и имаше брат (аз все мечтаех за брат или сестра), тя пък искаше у нас. През две къщи живеехме, учихме в един клас.  Нашите на майтап се съгласиха. Беше интересно преживяване,  да живееш живота на друг. Тя си почина в нас,  нищо, че трябвало да си оправя стаята, аз играх на воля с нейното Барби (вероятно единствено във Варна), делях обаче стоя с малкия и брат,  който след 2 часа вече беше досада 😂
Вероятно при чужди хора,  децата се стягат и ще покажат най-добото от себе си.

Което ми напомня любима и поучителна книга от детството ми, "Славното момче". Там има такава ситуация. За огромно съжаление, синът ми не прояви интерес към книгата, освен към моя разказ.

# 223
  • у дома
И аз не знам какво учат по философия,но честно казано не искам и да знам...Наборът обаче харесва предмета.
Иначе литературата със сигурност знам,че е неотваряна-каза,че му е предостатъчно че чете христоматията.

# 224
Моето няма да вдига  шум. Ще твърди кратко и убедено, че по всичко си е научил, нищо че тепърва ще трябва да пита съученици какво е домашното, защото не е разбрал. Но първо ще мине известно време да се настрои и да попита. Но това ти няма да го разбереш за престоя, защото изглежда убедителен. Сутрин едва ще казва "Здрасти" . Брат му много хубаво го имитира- как го прави с въздишка, знае какво е етикет, но всеки път води вътрешна борба, че трябва да поздрави:grinning: Вечерта към 20.00 часа ще се оттегли.
Иначе ше си прави ядене сам, ще разхожда кучето, ще държи подредено.
.

Общи условия

Активация на акаунт