ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът е обратно пред екрана и за мама винено време пак настана

• 32 179
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Да. Общо взето ме втресе през нощта, 12 часа след ваксината.

# 196
Балтов каза, че е нормално, отшумява за 24 часа. Не се притеснявайте.

# 197
Съвсем нормално е, да. Даже е желателно Simple Smile Това означава, че имунната система реагира и си изработва антитела.
Сега сте едни антителни производители 😂 Да преизпълните петилетката за 24 часа!

# 198
Дикси, желателно ли е да се пазиш известно време след ваксината? През миналата седмица на два пъти ми се наложи да съм в зала с още 30 - 50 души. Може ли да е проблем, ако днес се ваксинираш, а утре отидеш в затворено пространство с много хора?

# 199
  • София
Не съм Дикси, но доколкото четох на организма му трябват 2-3 седмици ваксината да заработи ефективно в посока да пази от тежко протичане, което на мен ми е най-важно. Та мисля са се пазя 2-3 седмици.

# 200
Абе аз смятам да не свалям гарда изобщо - дистанция, дезинфекция... Все пак децата ни не са ваксинирани все още, а и много малко хора наоколо са ваксинирани. Изобщо не ми тежат мерките, то и преди си бях педант в някои отношения, та голяма разлика няма за мен.

# 201
  • София
Само да си кажа, че не мисля да се затворя вкъщи за 2-3 седмици, което е практически неизпълнимо при положение, че дъщеря ми ходи на ДГ, а малкият е в момента ПО. Просто ще спазвам по-осторожно принципа на трите Д.

# 202
  • София
Говорих надълго и широко с приятелка биотехнолог, която работи с проучвания на лекарства за голяма фармацевтична компания. И те са се ваксинирали вчера, в крайна сметка са предпочели АстраЗенека. Доста интересна научна информация ми разказа, но няма как да я пресъздам.

# 203
Аманда, още малко момиче Simple Smile Да минат поне две седмици.

# 204
  • София
Аз пък миналата седмица говорих с приятелка, която живее в UK. Чака си реда да я ваксинират с АЗ, вероятно през април. Но всъщност друго беше по-интересно - каза, че прословутият проблем с ефективността на ваксината за хора над 55 се е появил, защото в САЩ са бойкотирали в последния момент включване на 30 000 доброволци, голяма част от които в категорията точно над 55г. Според нея още лятото миналата година се е водила "търговска война" коя ваксина ще излезе първа с добри резултати. Не е случайно и че от Германия тръгнаха новините за "неефективността" на АЗ - все пак имат немско участие във  Файзер.

# 205
  • Пловдив
Те германците си берат тежките плодове на тази информация, защото вече никой не иска да слага АЗ и имат голям проблем с ваксинаципнната кампания. Голяма мечешка услуга са си направили, но стореното си е сторено. А аз това за не ефективността над 55 го мисля, че е точно заради недостатъчното проучване в тази група, а не за друго. То и за деца и бременни е по същия начин. Важното е да върви ваксинацията. Иначе, температура вдигат точно хора, които не са се срещали с аденовируса, нормално е, макар и неприятно. Дръжте се, хора.
Днес набора е щастлив, класната му е болна и утре ще има заместник, та френския ще е пей сърце. Според класа, разбира се. Мисля, че не е от корона, защото тя я изкара по време на ДО.
Ред, разкажи, интересно е. Колкото можеш, винаги са любопитни мнения, изказани в неформална среда, и винаги нещо интересно изскача.

# 206
Бях го строила да решава задачи, но издържа един час и пристигна със заключението, че му трябва повече кардио и ще ходи да тича , защото напоследък имал "a lack of stamina", което помисли пет минути как да преведе на български, но все пак успя да каже, че му липсва издръжливост. Странно ми е как не е толкова самокритичен за липсата на издръжливост и за учебните неща.

Последна редакция: нд, 21 фев 2021, 13:10 от Amanda.D

# 207
  • София
Исках час и половина в мола с наборната Не мога да съм по-издръжлива.Не мога да кажа същото за нея обаче.Отивам да раздвижа малко в парка,че времето прецака плановете ми .

# 208
И моите планове за днес бяха прецакани от времето. Мокри, мрачно и студено.
Правихме от напуканите какаови курабийки. Сега се опитвам да ги спася от набора, защото май си е поставил за цел да омете всичко, а някои дори още не са ги опитали.
А ето как мързеливо си прекарват следобеда Оскар и Томи

# 209
  • софия
Ох, много харесвам Колежа! Миналата седмица по "науки" небрежно трябваше да покажат снимка на природно явление "уау". Тази седмица трябва да го опишат с между 200 до 300 думи, като отбележат тези, които са потърсили и ползват за първи път, и да решат 2 задачки-закачки по физика 😀

Общи условия

Активация на акаунт