ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът е обратно пред екрана и за мама винено време пак настана

• 32 178
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
  • Между гори и планини
Цитат на: jam link=topic=1305515.msg42364262#msg42364262 da te=1613835878
Моите мъже са с много алергии и ваксината може да даде странични ефекти. Ние ще си останем неваксинирани.

няма да даде странични ефекти ваксината, освен ако нямат алергии точно към полиетиленгликол.
ето препоръката на Експертния съвет по клинична алергология:
https://coronavirus.bg/bg/vaccinations/publications/32

това с алергиите са митове. 1 на 650 000 прави алергична реакция след ваксина и то в рамките на 30 минути след убождането, затова и ги следят толкова минути след ваксинация. в такива случаи се тушира реакцията с медикаменти и си готов.
Моите имат толкова много алергии... мъжът ми направи и към йод когато му слагаха нова тазобедрена става, 2 години кожата от кръста надолу се цепеше и целеше, вкл и слабините. Имат хранителни  алергии,  нови се появяват.  Толкова тестове сме правили на Стивън,  но някои са постоянни,  други се променят . Не мога да рискувам.  Последно щеше да се задуши от скариди, а преди ядеше без проблем.

# 181
Наборката също има доста алергии и то кръстосани. Но в интерес на истината никога не е проявява алергия към каквато и да е ваксина. Другата ми дъщеря няма алергии,  но направи такава реакция от ваксината за дифтерия, тетанус и т.н., че и на GP-то и се изправи косата. Та в тази връзка мисля, че алергиите сами по себе си не са пречка за ваксинация. Към този момент мен ме притесняват последиците в по-дългосрочен план, които няма как да са ясни в момента и затова ще се въздържа.

# 182
Оф, чета ви и както бях върл противник на ковид ваксините преди седмици, идва ми утре да отида в РЗИ да се ваксинирам... В понеделник ще се чуя с личната, че съм разчекната между 4 рискови групи и да потвърди дали да се ваксинирам и евентуално коя ваксина ще препоръча.  На работата ни питат дали искаме и да правят организация - ще стане бързо и лесно,сравнено с чакането при личната. Пък и да й спестя на жената малко работа... Интересна нова седмица ще е Simple Smile

# 183
Ваня Григорова е написала, че вчера са се ваксинирали с АЗ групичка от  петима приятели. Четирима са с 38- 39 градуса, отпадналост, някои и с болки в мускулите. Та тя съветва да се предвидят и няколко дни вкъщи след ваксината.

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 19:58 от Amanda.D

# 184
  • София
Да.
Особено доволна съм как минахме без грам чакане на опашка. В понеделник има да се отписвам от други списъци за ваксини. 😁

# 185
  • София
Доня, сестра ми е правила анафилактичен шок към венозно вливан медикамент. Това значи нещо животозастрашаващо, не обриване и подуване
И въпреки това я ваксинираха без никаква подготовка, само с по-дълго - 30 минути -, наблюдение.

Пак казвам - наличието на алергии освен към съставките не е противопоказание. Ти си решаваш, но прави информиран избор

# 186
  • Sofia
Ваня Григорова е написала, че вчера са се ваксинирали с АЗ групичка от  петима приятели. Четирима са с 38- 39 градуса, отпадналост, някои и с болки в мускулите. Та тя съветва да се предвидят и няколко дни вкъщи след ваксината.
Коя е Ваня Григорова?
Приятелка се ваксинира в сряда, беше я втресло и имаше ниска температура.

# 187
Икономист от КТ "Подкрепа". Мислех си, че е популярна в общественото пространство и затова не уточних.

# 188
  • София
Спомних си как бях на 4 и щяха да ме ваксинират (явно е бил друг имунизационният календар, дъщеря ми не е имала ваксини на точно тази възраст). Много осъзнато реших, че вече съм голяма и силна, и няма да плача. Така и стана, страшно бях горда от себе си. 😁
Мисля, че същата вечер вдигнах някаква температура и имах странно усещане, че в устата ми има гардероб. Много е абсурдно и смешно, но си го спомням и до днес.
Ще ви кажа дали ще се появи нещо при нас. Засега не, но предполагам е твърде рано.
По-скоро се отказвам да се къпя тази вечер, че последния път след самоиницииирания ми антитетанус (бяхме вечерта в заведение в Борисовата, аз на високи обувки; хукнах да давам цаца на една котка, препънах се в неособено умно измислената пейка и нещо зверски ме убоде на 1 см навътре в петата), та в този случай минаха повече от 2 години докато буцата на ръката ми се разнесе след ваксината.

# 189
  • София
Аз да докладвам - досега не съм вдигнала Т, все още имам лек дискомфорт в ръката.

# 190
Хе, тука всички прясно ваксинирани. Хайде, хвърлете някой и друг флакон към нас. Знам кои ще са трите пункта за ваксиниране в нашия град, обаче кога ще заработят със свободно записване няма информация. В момента привикват членовете на изборните комисии.

# 191
Прясно сложен чип, чакахме не повече от 20 мин, нищо не се усеща засега с новия 5G модем. Втора доза след 10 седмици.

# 192
  • София
Аз съм с 37.2 обаче. И ме понаболява глава. Мъжът ми за кратко беше с 37.1. Ще си почиваме явно днес.

# 193
Ти си от вчера следобяд, нали Ред? Ще видим довечера как ще сме ние.

# 194
  • София
Аз имам усещане като да ми е горещо, но термометърът не е показал над 37.

Общи условия

Активация на акаунт