ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът е обратно пред екрана и за мама винено време пак настана

• 32 170
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
Аз четох, че е по-ефективна, ако втората доза се забави с три месеца.  Да не се слага на шестата седмица, а да има тримесечна дупка. Това сочели последните изследвания.

# 166
  • София
И аз това четох, Аманда, но беше за забавяне в диапазона 8-12 седмици. Важното е да пази от тежко прекарване.

# 167
Да, това е най-важното. Моят осмокласник преди малко ме посъветва да не ходя в "Пирогов", че съм щяла да се заразя на опашката, преди поставянето на ваксината. Гледал някакви снимки:smile:
п.п шегува се детето, мъжете вкъщи твърдо вярват в напредъка и тържеството на науката и за тях ваксините са голяма победа и повод за огромна радост.

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 15:01 от Amanda.D

# 168
  • София
Ние минавахме с колата покрай ВМА преди малко, отбихме се да видим какво е положението и след 10 минути си излязохме ваксинирани. Толкова. 😁

# 169
Честито!
Живот и здраве, да стигнат и за нас утре, ще се чипираме и ние.

# 170
  • sofia
Red, ако сте с АЗ, ще съм благодарна на отзиви как се чувствате.

# 171
  • София
Моите мъже са с много алергии и ваксината може да даде странични ефекти. Ние ще си останем неваксинирани.

няма да даде странични ефекти ваксината, освен ако нямат алергии точно към полиетиленгликол.
ето препоръката на Експертния съвет по клинична алергология:
https://coronavirus.bg/bg/vaccinations/publications/32

това с алергиите са митове. 1 на 650 000 прави алергична реакция след ваксина и то в рамките на 30 минути след убождането, затова и ги следят толкова минути след ваксинация. в такива случаи се тушира реакцията с медикаменти и си готов.

# 172
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, алергията е към поетиленгликол, който го има в много други лекарства, но няма тежки форми.

# 173
  • София
Ние ще изчакаме с ваксинирането, нали преди 2 месеца го изкарахме.
Свекърва ми се ваксинира с Pfizer, но след първия прием получи разни неприятни неврологични оплаквания и след консултация с невроложката си, се отказа от втората доза. Имало и други с подобни проблеми. Иначе тя си е рискова отвсякъде - мед. сестра, с диабет и над 60 години.

# 174
  • Sofia
Ние минавахме с колата покрай ВМА преди малко, отбихме се да видим какво е положението и след 10 минути си излязохме ваксинирани. Толкова. 😁
Ред, има ли документ,  че си ваксиниран?

# 175
  • София
Vesana, след втората доза ще издадат такъв.

# 176
  • Отвъд алеята зад шкафа
Пак тя - имай предвид, че хората с диабет и/или наднормено тегло карат тежко ковид и са си рискова група.

# 177
  • София
Който има електронен подпис може да си провери в електронното досие. Там вече е нанесана първата или съответно втората доза. Официален документ ми казаха, че ще имам след втората доза.

# 178
  • у дома...
Ред, с АстраЗенека ли сте?

# 179
Браво, момичета! Поздравявам ви ❤
Ще се ваксинирам и аз, нищо, че го карах декември.
Само ще изчакам 10-тина дни да разбера дали ще има на Пфайзер при нас, в работата ми. Ако няма ще е с АЗ.

Доня, не е вярно това за алергиите. Освен ако не е имал алергична реакция към предходни ваксини. Или доказана такава към някоя от съставките. Което си е казуистика.

Общи условия

Активация на акаунт