ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът е обратно пред екрана и за мама винено време пак настана

• 32 167
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Моят по музика не е чул колко има. Сигурно било 5 или 5.50... Нещо такова Simple Smile
Какво да го правя? Не познавам  друг такъв човек, незаинтересован към оценяването.

# 151
  • София
Моят по музика има 5ца заради глупостта си. На въпроса кой изпълнява "Излел е Дельо Хайдутин" не писал нищо, защото се сетил само за фамилията Балканска и решил, че не може само фамилия да напише.
По БЕЛ се оказа, че се затруднява да обясни какво означава даден фразеологизъм - знае го, но като трябва да го обясни не му се получава.
По математика им е казала първите оценки докато бяха присъствено, а втората той е сигурен, че е решил всичко. Даже имал време да прегледа задачите на съседа и да му коригира 2 грешки...
С японския взех мерки веднага след двойката. Дано има ефект и най-вече дано класната се съгласи на поправка.

# 152
  • Отвъд алеята зад шкафа
Просто_майка - какви странични ефекти?

Е. има 90% на тест по морфология за края на раздела.

# 153
  • у дома...
Висока температура, повръщане, главоболие, болки в мускулите, Гадамер. Нямам представа за коя ваксина става въпрос обаче.

# 154
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз имах само болка в мястото на убождането, ММ, свеки и още 2 познати също. Само един приятел имаше 1 ден неразположение - умора и лека Т.

# 155
  • гр.София
Чета темата за Ковид,няма някой със сериозни реакции на ваксина засега.
Няма да се бутам от първите,предвид,че го изкарах.Има по-нуждаещи се.Но проверих центровете ,в които ще ваксинират и ще се регистрирам електронно,както обещават да е от март.

# 156
  • у дома...
Аз като че ли клоня към АстраЗенека.  Но при мен има доста време. Предполагам, че до тогава и други ваксини ще одобрят.

# 157
  • София
По принцип липсва официална информация дали има заболявания и кои са те, при които ваксинирането е противопоказно.

Това вече не е така. Министерството на здравеопазването публикува препоръки на експертните си съвети по основните медицински специалности относно ваксинирането срещу Ковид 19. Можеш да ги видиш тук:

https://coronavirus.bg/bg/vaccinations/publications?cat=4

# 158
  • sofia
Jam, благодаря ти, видях ги. Аз коментирам ситуацията до сега. Бях провокирана и от недоволството на ББ снощи, че те вкарват ваксини, хората се записват, но после не ходят да се ваксинират и " няма да им се молим, давайте, на който иска". Лично аз имах мейл преди няколко седмици служебно, като трябваше да посоча до няколко часа с коя ваксина искам да се ваксинирам. Де що имам познат лекар и фармацевт ги прозвънях, накрая съвсем се обърках, защото се оформиха три групички - Пф, АЗ и не се ваксинирай. Аз не съм против ваксинирането, напротив, надявам се нещата сега да потръгнат. И най-вече да се върнем към нормалното битие.

# 159
И най-вече да се върнем към нормалното битие.
               Не вярвам ,че ще се върнем към нормалното си битие само с ваксини .Ще се върнем когато си изиграят играта и когато решат спечелилите играчи.Съжалявам ,но всичко това което се върши в момента можеше да се върши без постоянни заплахи от екрана,без постоянно зомбиране на страхливите и още много "полезни" мерки.Как никой не разбра за мерките при свински и птичи грип и мога да ви уверя,че в ДГ бяха доста по-жестоки отколкото сега.Нямаше как тогава да работя без маска.Без много шум бяхме осигурени с всичко необходимо,а сега ...само празни приказки.

# 160
  • Пловдив
Май повече странични ефекти дава астрата, горе долу над 30%,поне по последни изследвания. Не, че е проблем 1 ден да си с температура, но е хубаво да се знае. Аз ще се ваксинирам заради туризма, за това и няма да го правя, ако не ми дадат документ. И искам с Модерна или с Пфайзер или ако до лятото одобрят някоя на протеинова основа. Все още имам достатъчно антитела и няма смисъл да се ваксинирам, а и не обичам опашки. Днес мои познати, млади хора, се ваксинираха в Пирогов, слава богу, сетиха се да дадат възможност на всеки, който иска, да го направи. Щото "хората от 1 линия" не искат. Но, е много грозно човек да иска мерки, затваряне, катинари, маски, а да не се ваксинира. В повече ми идва. И мен ме притесняват мутациите, които косвено предизвикахме с локдауните, но на. Ако се забавим още, наистина ще стане неприятна картинка. Дай боже здрав разум да има и повече хора да пристъпват към ваксинация, каквато и причина да си намерят. По последно изследване над 1 млн българи са изкарали вируса, ако толквоа се ваксинират, ще станат нещата. Та, който не е изкарал, може да се записва вече в болниците, да не чака джипито.
Набора ме изненада неприятно вчера с оценката по френски, но наистина не мога повече да се занимавам. Всички така били, на най_трудния материал било, в междучасието даже помолили ЗАМ Дректорката(води им допълнителните часове) да им обяснява нещата също, за да се справят с контролната и пак тотал щета. Не знам вече. Не разбирам как може пък чааааак толкова да са трудни тези времена.
Както и да е, лек ден!

# 161
  • София
Аз се ваксинирах с АЗ днес във ВМА. Организацията беше чудесна - от влизането до поставянето на ваксината не повече от 10 минути. Самото поставяне буквално не го усетих, сега имам лек дискомфорт в ръката. Казаха след 4 седмици пак, но четох че СЗО за АЗ препоръчва втора доза след поне 8 седмици, та аз ще ида края на април.

# 162
И в Окръжна болница са отворили пункт за ваксинация. Оставам с впечатление, че няма нужда от предварително записване.
Любче, трудно им е, защото не четат и не слушат на езика. Продължават да ползват предимно английски. Поне в нашия случай е така. Скоро ми развиваше теории, че и сънищата му били на английски. Питах го дали има надежда да се случи това и с френския, не даде оптимистичен отговор.

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 14:33 от Amanda.D

# 163
  • Пловдив
Аз се ваксинирах с АЗ днес във ВМА. Организацията беше чудесна - от влизането до поставянето на ваксината не повече от 10 минути. Самото поставяне буквално не го усетих, сега имам лек дискомфорт в ръката. Казаха след 4 седмици пак, но четох че СЗО за АЗ препоръчва втора доза след поне 8 седмици, та аз ще ида края на април.
Грийн, на моите познати днес дето се ваксинираха точно 29.04 им е следващата дата. Между другото точно с АЗ може да се окаже, че няма смисъл от 2 доза и първата дава достатъчно, ако не и повече защита. Четох даже обяснението - аденовируса използван е един и същ и де факто като имаш антитела, те неутрализират един вид втората доза. Докато руската била с различни вируси и де факто дава допълнителната защита, нещо такова лаишки го разбрах, това е причината за уж по-ниската 60% защита, но пък ако се достига с 1 доза, е идеално. Абе няма значение, важното е човек да не се разболява.
О, Аманда, така е. И при нас е така и няма изглед за промяна, а твоето момче дори е по-усърдно с езика от моето.

# 164
  • Между гори и планини
Моите мъже са с много алергии и ваксината може да даде странични ефекти. Ние ще си останем неваксинирани. Скоро не мисля да пътуваме също. То с тая зоологическа градина у дома, пътуванията са само в рамките на ден, или по отделно. Хубаво е да имаш животни, но ставаш като крепостник.

Общи условия

Активация на акаунт