ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът е обратно пред екрана и за мама винено време пак настана

• 32 168
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Аз чакам конкретни и ясни коментари и инструкции как се процедира с ваксинирането след прекаран ковид.Какво количество антитела трябва да имаш или нямаш...Не искам общи приказки в стил-хайде юруш всички максимално бързо.Не съм против ваксинирането.Просто искам официална и достоверна информация .Нали трябва да направим своя информиран избор...
Противогрипна сложихме за пръв път тази зима.И при нас на работа има запитване и списъци за ваксиниране.ММ беше в списъците с първия етап-още не ги бяха доставили в страната.И за пътуване как ще се процедира никой нищо не казва.Само догатки...

# 136
Няколко снимки и от мен. Миналата пролет наборката така пишеше домашни, с помощ от приятели. С уговорката, че пухчето под дясната й ръка вече е над 60 кг. Една типична снимка на лигавата ни голдънка. И една по-стара снимка на милите ми кокери, вече ги няма. Имаме и още едно куче, три са общо, но я няма на снимките.
Скрит текст:

За ваксините - ние го карахме вируса и засега ще изчакаме. Иначе в работата правиха списъци на желаещи и мисля, че този уикенд дори ваксинират колеги с АЗ. ЛЛ казала на майка ми, че няма да се ваксинира. Според нея за по-възрастните хора вероятно е добре, но за по-младите не е точно така. По думите й, може да се отключат автоимунни заболявания.

# 137
  • sofia
По принцип липсва официална информация дали има заболявания и кои са те, при които ваксинирането е противопоказно. Всичко се базира на общи коментари. А това е важно. Не мога да взема решение за ваксиниране, като не съм запозната с рисковете. За мен липсва и достъпна информация по какво се различават ваксините, освен по името на производителя. Когато се прави масова, доброволна ваксинация, в основата на всичко е достоверната и достъпна информация. Работата по слухове и приказки на ухо,  прави хората нерешителни.
     Иначе в интернет може да се чете много и на различни езици, но цялата рода ме пита дали и с какво да се ваксинира.

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 09:19 от googlish

# 138
  • София
Amanda, противогрипна ваксина никога не съм си слагала.
Като изключим един Тетанус преди 3 години, за последно имам две дози Варилрикс през 2009/ 2010-та.
Автоимунни и други тежки заболявания с по-висока статистическа вероятност могат да се провокират от разни разнообразни вируси, с които непрекъснато се сблъскваме. Всеки от нас има поне по 30-40 спящи вируса в тялото. А и е абсолютно неизвестно до какво може да доведе изкаран Ковид след години.
Никого не убеждавам, това е моята гледна точка. Всеки лично си взима решение.

# 139
  • Отвъд алеята зад шкафа
Има качена подробна информация за всяка една ваксина, с листовката и по какво се различава от останалите.

# 140
А и е абсолютно неизвестно до какво може да доведе изкаран Ковид след години.
Никого не убеждавам, това е моята гледна точка. Всеки лично си взима решение.
Също толкова неизвестно като ваксината.

# 141
МЗ  прати и 100 страници с указания към общопрактикуващите лекари. Те би трябвало да са достатъчно информирани, за да дадат точните препоръки. Притеснително е, че само около 20 процента от тях са се ваксинирали. Да разчитаме, че са го изкарали Simple Smile

# 142
  • sofia
Да, информация има много, но тя е специализирана, повечето хора не я разбират. За моите родители РНК ваксина не говори много. Не мога да ги виня, че не са медицински грамотни, не са длъжни, както и повечето хора около мен. А ако някъде има официален списък на заболявания, при които не се препоръчва ваксинирането, ще съм благодарна да го споделите.
    Иначе листовки има за всички лекарства по принцип, но не се очаква пациентите сами да си избират по тях с какво да се лекуват.

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 10:13 от googlish

# 143
и аз като sssani чакам какво ще кажат за нас изкаралите, за разкош съм и с най-разпространетоно автоимунно - Хашимото.
Не съм ваксинирана от преди раждането на детето. Последно на 25г ми е слагана тетанус и дифтерия. На 35 ЛЛ каза, че не е ок с Хашимотото да меся ваксина и ми препоръча да сложа такава само ако имам инцидент.

Планът ни за сега е да изчакаме до лятото. Мен ме притесняват и много високите титри на антитела след ваксина, 10 пъти повече отколкото след тежко изкаран Ковид. 

# 144
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз гледам на ситуацията така - или трябва да изкарам вируса, или трябва да се ваксинирам. Вариантът с "пазене" е заравяне на главата в пясъка и не решава проблема, а го разточва във времето.

# 145
  • София
А понеже вирусът не е някаква статична опасност, от много заравяне на главата в пясъка, накрая да не вземем да се сдобием с мутация, която тежко поразява децата. Че тогава ще стане страшно.

# 146
  • Бургас
В Бургас също днес ваксинират без записване с АЗ.
Ние с мъжът ми имахме възможност да се ваксинираме още при първите получени ваксини, които бяха на Пфайзер. Честно казано сега съжалявам, че не отидохме. Принципността на мъжа ми понякога ми идва малко в повече, но държеше да има документ, че се е ваксинирал, а ситуацията беше да се възползваме от остатъчните дози във флаконите с ваксина, които бяха дадени на болниците.
Наистина много ме е яд, че не отидох сама, да го слушам него да си чакаме реда....
Ако сега ми звъннат, че имат доза на Пфайзер или Модерна, след 15мин ще съм на ваксинация. 
Според нашите приятели, лекари, се очаква да получат някакви дози още тази седмица, но да видим.

В Школо вчера са качили оценки от устните изпитвания от присъственото обучение и ми се оправи настроението, честно ви казвам. Последния присъствен ден, като се прибра, за първи път ми разказва сама и в приповдигнато настроение как я изпитали по математика на дъската и как красиво и елегантно си решила задачата. Аз: "оценка писаха ли ти?", тя: "важни са знанията, оценките не ме вълнуват". Ей, справила съм се перфектно. Гордея се със себе си! Мда!!! Та искам да кажа, че е крайно време е да си оставя тийнито на спокойствие и да се прехвърля на номер 2.

# 147
  • София
И при набора дойдоха оценките от присъствените изпитания - 5 по БЕЛ, 5 и 6 по математика, 5 по музика и 2 по японски. Писа на класната с молба да му определи дата и час за присъствена поправка. Надявам се да се съгласи.

# 148
  • у дома...
Лекарят, който вчера е ваксинирала колеги, е казал за преболедувалите - 45 дни след положителен тест, тест за антитела. И после през три месеца да се следят. Най-подходящо било преболедували да се ваксинират при стойности или титър (не знам как се казва) 20.

Факт е обаче, че около мен има доста хора със странични ефекти след първи прием. Не знам с коя ваксина са. В понеделник ще разбера как са понесли колегите ваксината на Астра Зенека.

# 149
  • София
И аз чакам оценките по математика.Грийн, в дневника ли видя вашите? В петък е попитал за оценки, но  учителката се е държала малко подигравателно едва ли не  в стил- какви оценки искате и защо ме занимавате....Има 5 по БЕЛ, 6 по музика.По френски се дъни от тъпи грешки на които  и самата тя се ядосва.Засега съм я оставила да се самокоригира.Но няма да съм много търпелива спрямо тази нейна небрежност, която я прецаква по най-глупавия начин.

Общи условия

Активация на акаунт