ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът е обратно пред екрана и за мама винено време пак настана

• 32 005
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Влизам да се разсея в темата,а вие сте отново сякаш в моята реалност...Нямам сили да пиша.Чакам с нетърпение да се приберем утре в София и по възможност да се втурна в работа от понеделник.Искам да заличат тези дни от живота си...

# 586
  • София
Сани, надявам се сте добре!
Прегръдки на всички, имащи нужда. Heart

# 587
Момичета, прегръщам ви и ви пожелавам сила!
И у нас не сме най-подредени, но винаги участват в почистването, ако ги помоля. До магазина винаги ходят. Не са много близки с бабите и дядовците за мое огромно съжаление. Нямат навик да се чуват. Никога не са ги гледали. Ние имаме три двойки баби и дядовци, защото моите родители имат втори бракове. Децата имат за баба моята баба, с която живеем. Тя ги е отгледала. Сега вече почти нищо не може да прави вкъщи. Понякога мие чиниите. Повече лежи. На нея помагат при нужда.

# 588
  • София
Може ли малко да ми помогнете, че съм в тотално непознати води.
От десетина дни девойката тренира у дома. Системно и организирано, с гирички и тежести за крака, по час, почти всеки ден. Та нещо се опитвам да чета в интернет по темата. Но ходене във фитнес зали препоръчват по-скоро над 15. Така ли е наистина? Или си е съвсем ОК и по-рано, но предполагам задължително с инструктор?

# 589
За фитнеса и аз го бях чувала, но си мислех, че става дума за по-силови тренировки. Моята госпожица миналата година свали около 7-8 килограма за времето на дистанционно обучение, но беше много мотивирана за външния си вид, все пак ново училище. По час-два на ден се събираха на велоергометър и кростренажор (едното у нас, другото на тавана). Влезе в супер форма. Сега обаче пак е качила мъничко, но някак вече и за това няма мотивация толкова. Като повърти 20 минути и й омръзва.

# 590
Red, какъв проблем може да има от тренировки с гирички вкъщи? Надали са по- тежки от 3- 5 килограма.
Преди време имаше разни митове, че силовите тренировки спират растежа. Мисля, че и това се опроверга. Фитнесът е възможно най- безконтактен спорт и рисковете от травми са минимални.

# 591
  • Sofia
Red, вкъщи не е проблем да тренира, едва ли използва тежки гири, за начало се започва с по-леки, но тя се е информирала👍Пък и най-вероятно гледа някои от програмите на фитнес инструктори в You Tube.

# 592
Не мисля, че е отречено това за тежестите,но тя едва ли прекалява. Браво! Моят се е разплул, откакто има идеалния стол, буквално живее в него

# 593
  • София
Лошо обясних явно. 😃
Вкъщи ясно, че е супер. Чудим се дали можем да я пуснем на регулярни тренировки във фитнес зала. Иначе няма опасност да се задълбае в силови тренировки, познавам си човечето.

# 594
  • Пловдив
Не мисля, че е отречено това за тежестите,но тя едва ли прекалява. Браво! Моят се е разплул, откакто има идеалния стол, буквално живее в него
о, хахахах 🤣🤣🤣. Друг път купувайте някой неудобен.
Не е проблем да тренира вкъщи с тежести , обикновено програмите са направени балансирани, а популярните програми даже и не предполагат тежки гири, да не говорим, че в началото не си и в състояние да вдигаш нещо тежко. Аз почнах с 1 кг 🙂, а съм природно силна и винаги съм можела да правя поне 5 лицеви опори. После 3, после 5 кг. Имам и 7кг,ама те не са за общи програми за отслабване. Повечето упражнения, освен ако не са съвсем базови, не могат да се изпълняват с тежки гири.  А реално тренирам от 7 г. С Аманда сме в един отбор. Та, няма лошо, само да следва програма бих я посъвтвала, ще види по- бързо ефект, а и няма да има опасност от дисбаланс. Иначе, фитнеса е също вариант, само да има програма и да пускат във фитнеса на тази възраст. Синчето каза, че в неговия фитнес пускат от 14,а в някой си друг от 16. Та за това ходи на конкретния. Абе нека да има движение 💓

# 595
  • Отвъд алеята зад шкафа
Може ли малко да ми помогнете, че съм в тотално непознати води.
От десетина дни девойката тренира у дома. Системно и организирано, с гирички и тежести за крака, по час, почти всеки ден. Та нещо се опитвам да чета в интернет по темата. Но ходене във фитнес зали препоръчват по-скоро над 15. Така ли е наистина? Или си е съвсем ОК и по-рано, но предполагам задължително с инструктор?

Е. ходи от няколко месеца на фитнес (по-скоро зала за функционални тренировки, не класически фитнес) с инструктор, ходим на едно и също място всъщност. Няма никакъв проблем, прави напъди, клек с лост, гири, коремни, лицеви, планкове, ренегатско гребане..На тренировките по волейбол правеше доста от тези упражнения.

# 596
Може, дъщеря ми е ходила( е верно, при познат), и за синчето ми предложиха,но...както казах...стол...дроб...и така
Той се набира( поне) на лоста у дома
Иначе и аз не знам като мерки как седят нещата, това също е някакъв фактор

# 597
  • Sofia
Хепи, щом се набира на лоста, не се оплаквай от детето! Това упражнение никак не е лесно, дори и за трениращи.

# 598
Аз имам съвсем малък опит с ходене в зала. Ползвах предимно кардио уреди и някои машини с тежести. Доста неефективно беше, сравнено с домашните тренировки по програма. Но с инструктор е друго...Пък и децата се радват на социалния елемент във фитнеса.
Хепи, аз съм чела това https://fitbg.net/blog/training/spira-li-fitnesut-rasteja-na-visochina
Моят залита и по тренировки с тежести. Имаме щанга, на която можем да докараме тежест до 50 килограма.
Но и навън на лостове тренира.

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 20:17 от Amanda.D

# 599
  • София
Gadamer, а къде се намира вашата зала?
Иначе явно трябва да си харесаме фитнес и да питаме.
Мъжът ми ходи много близо до училището на девойката; като отиде ще пита, ама още седмица, че да ни хванат ваксините. Иначе би било вариант преди часовете - когато и ако ги върнат.

Общи условия

Активация на акаунт