ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът е обратно пред екрана и за мама винено време пак настана

• 31 990
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Синът ми от края на 8.клас ходи в Титаниум фитнес. Има възможност и за индивидуален инструктор, както и само за съставяне на програма.
Моето си знаело. Joy

# 601
Използвам насоката на разговора да попитам-той на 15г, 9 клас, ежедневно търчсне на уличен фитнес, у дома гири или както там по др нсчин се казват. Лост у дома, преди локдаун-фитнес в зала 2,3 седмично.
Въпросът ми е-той по структура е с крехки кости  грацилен и... нисичък. Съвсем лаишки, но нямам представа, този фитнес няма ли да намали растежа му и да натрупа прекомерно мускули. Представям си някакъв "батка", той се смее. Заряза хокей и плуване в детска възраст поради чести болести спря, нямаше как да тренира. И сега с този уличен фитнес, едва чака да свършат часовете и заминава. Какво отношение да взема?

# 602
Търси инструктор, не фитнес Simple Smile като с учителите:) не забравяй, че и оня мушморок от Биг Брадър,например, е инструктор
Инструктора може да й прави програма периодично, не да виси всеки път с нея, доколкото съм запозната

# 603
Светкавица, публикувах едно мнение по темата на Страхил Иванов. Според него растежът се забавя от химия, а не от тренировки. Но не вярвам децата да приемат такива неща.

# 604
Аз знам, че докато растат не е добре да ходят на фитнес. Е разбира се, ако там ще кара само колело или пътека, не виждам какъв проблем може да има, но наблягането на развитие на мускулите не е добре. Треньорите на нашите казват същото, но те гонят доста висок ръст ( дано).
Почти не съм виждала културист над 1.70...Simple Smile

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 20:44 от MollyBy

# 605
  • Отвъд алеята зад шкафа
Според мен има разлика между тренировки в спорта културизъм и функционални тренировки за укрепване на мускулите. Имам предвид във всеки професионален спорт натоварването и часовете тренировки са в пъти в повече, отколкото любителкото спортуване за здраве. С моите 3 часа на седмица няма да стана културистка, нито гимнастичка, нито гюлетласкачка. Това даже е минимума физическа активност. Съжалявам, че нямам възможност да вървя по 10 км всеки ден, да плувам поне 2 пъти в седмицата. Всъщност Ема като ходеше на волейбол, тренираше повече, отколкото в момента с инструктор.

# 606
Аз на фитнес съм ходила само една година, но по 5 пъти в седмицата. И там където ходих, идваха и три момчета, не знам на каква възраст точно бяха, но със сигурност ученици. Без каквато и да е загрявка веднага почваха със щангите...дори и съм чувала как мъже, редовно трениращи им казват най-добронамерено, че не трябва така. А по принцип изобщо не се месеха в тренировките на другите, явно правеха нещо тотално погрешно. В този ред на мисли, зависи до колко децата знаят какво е правилно и какво не!

# 607
  • София
Аз нали до преди малко чета статии по темата, пресилването и неправилните тренировки с тежести са потенциална опасност за момчетата в тази възраст.
За девойки явно по-скоро не.
Но освен ако не стане някоя странна възрастова трансформация, моята дъщеря е много приземен и умерен типаж и ми е почти невъзможно да си я представя в подобна крайност.
10 км на ден не е малко. Аз отново тръгнах пеша, но повече от 6, най-много 7 не мога да докарам. Ако бях спортен типаж, можех да ги удвоя с ходене до работа сутрин, но шансът това да се случи е нулев. 😃

# 608
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз просто нямам време, иначе с удоволствие бих ги вървяла. А и живея на 5 минути от работа, та съвсем няма как.

# 609
  • Sofia
Ако ви кажа, че за месеца съм извървяла 216 км, ще решите, че не съм добре😆 Всъщност точно обратното - много ми е добре 😘

# 610
  • София
плуването не е ли най-добрият спорт за укрепване и развиване на мускули, хармонично тяло и правилна стойка?

# 611
Фитнесът е като всеки друг спорт - полезен е, ако не се прекалява с него и не се правят сериозни грешки, както и ако се започне поне месец с треньор, който да обясни какво и как се прави и да помогне с първата програма.
Най-позитивната му страна е това, че там си самостоятелен /за мен отборният спорт не е позитив, нищо лично/ и можеш да си напаснеш програмата според нуждите и възможностите си. Освен това във фитнеса тренираш и раздвижваш цялото си тяло, не е налице натоварване преимуществено на ръцете, на краката и т.н.
И не стопира ничий растеж. Smiley Дори напротив.
Големият ми син тренира редовно /4 пъти седмично минимум/ от 13-годишен. В момента е 2 метра. Надявам се да е спрял с растежа. Химии не е ползвал никога. Употребява обаче редовно протеинови шейкове след тренировка и взима мултивитамини.
Фитнес и културизъм са различни неща.
Повечето спортове са си позитив. Стига човек да не изпада в крайности.

Ако ви кажа, че за месеца съм извървяла 216 км, ще решите, че не съм добре😆 Всъщност точно обратното - много ми е добре 😘

Защо да не си добре? Това е всеки ден по около 7 км, което е просто едно нормално движение, особено ако човек има стояща работа е направо задължително.
Това е любимият ми спорт. Обожавам да вървя пеша, особено извънградско. Днес минахме 20 км и се чувстваме чудесно. Хванахме и хубаво време - нито дъжд, нито вятър, нито жега.

# 612
Дори и да е, моите не го харесаха плуването като спорт. Нямаха никакво желание да правят безкрайни дължини в някакъв си стил, искаха да ги оставят на мира да си играят ( бяха малки) във водата. Научиха се да плуват, колкото да не потънат, но и не са смели и не се впускат на дълбоко Simple Smile

# 613
  • Някъде в Европа...
Дори и да е, моите не го харесаха плуването като спорт. Нямаха никакво желание да правят безкрайни дължини в някакъв си стил, искаха да ги оставят на мира да си играят ( бяха малки) във водата. Научиха се да плуват, колкото да не потънат, но и не са смели и не се впускат на дълбоко Simple Smile
Абсолютно по същата причина моят заряза плуването на 10 г. след 4 години тренировки..Писнало му било да правел дължини само ту в този стил, ту в онзи..искал да скача, да се лигави във водата...добре, че се появи и колелото на дневен ред...

# 614
  • Отвъд алеята зад шкафа
Малката ходи на плуване, но голямата не иска категорично. Но пък тренировките с инструктора й харесват и ходи с желание.

Общи условия

Активация на акаунт