ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът е обратно пред екрана и за мама винено време пак настана

• 31 989
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
Ако ви кажа, че за месеца съм извървяла 216 км, ще решите, че не съм добре😆 Всъщност точно обратното - много ми е добре 😘
Защо да не си добре? Това е всеки ден по около 7 км, което е просто едно нормално движение, особено ако човек има стояща работа е направо задължително.
Това е любимият ми спорт. Обожавам да вървя пеша, особено извънградско. Днес минахме 20 км и се чувстваме чудесно. Хванахме и хубаво време - нито дъжд, нито вятър, нито жега.
О, абсолютна съм съгласна,  но масово хората ползват автомобил за разстояние от 1-2 км дори, слизат с асансьор от ниски етажи( в осеметажен блок например), не си подават носа за обяд, по-далечен от 500 метра... Най-нормалната ни градска съботно-неделна разходка включва минимум 15 км ходене - когато кажем на щерката, че излизаме да се разхождаме, тя завърта очи с онзи поглед, означаващ: "Майка ми и баща ми не са добре".

# 616
  • у дома

Да сте румени,засмени и от здраве озарени!

Не мога да повярвам,че съм първа тази сутрин,защото по принцип не съм от най-ранобудните...

Последна редакция: пн, 01 мар 2021, 07:25 от svetlaem

# 617
Честита Баба Марта и от мене! Всички да са здрави!
Плуването е най-полезно, но и ние не успяхме да ги накараме да ходят системно на тренировки. Не им харесва да ги насочват в какъв стил да плуват, колко дължини и т.н Иначе се научиха. Плуват добре, гмуркат се. Големият не обича басейни, но от морето не излиза. А малкото плува навсякъде и по много. На последната почивка със ставането в 6 часа беше в басейна.
Аз не успях да си изтегля подходящо приложение за броене на крачките и нямам представа по колко ходя, но определено не е никак много в сравнение с времето преди  пандемията, в което имах и по 13-15 километра на ден. Тогава имах друг телефон и подходящо приложение.
Сега си докарвам крачките с тичане на полето и от тичане вкъщи в двора - тичам по една пътека около половин час:sweat_smile: Но не е същото, защото преди това и ходех по много. А и напоследък съвсем намалихме съботно-неделните ходения в планината.

Последна редакция: пн, 01 мар 2021, 07:35 от Amanda.D

# 618
Честита баба Марта и от мен. Бъдете здрави и добри.
Пътувам в метрото за работа и тайничко оглеждам хората - дремещи, мрачни, сиви.

# 619
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добро утро и Честит Празник!

Пожелавам да не сте сиви и мрачни, а румени и засмени!

# 620
  • софия
Честита Баба Марта!

Нека новата пролет да ни донесе здраве и слънце на лицата!

Снощи, въпреки вътрешната ми съпротива на ненормалността, отидохме на театър за първи път от септември (през човек, с маски, ужасно странно). "Горката Франция" - типична комедия, с която 2,30 ч. минаха неусетно. Доста се посмяхме, добре ни се отрази.

Последна редакция: пн, 01 мар 2021, 08:03 от zvаnchе

# 621
  • Бургас
Честита Баба Марта, бели и засмени!

Вчера се ваксинирахме с мъжа ми. Толкова съм щастлива, чувството е все едно както едно време да се добереш до корекомско яйце! На 21-ри март, живот и здраве, втора доза и вече ще сме пей сърце!

Относно спортуването: моето тийни, след 8 години интензивни тренировки по худ. гимнастика, с нищо не можеш я накара да тренира каквото и да е. Не иска дори да издумам дума. Обаче, като й проверявам телефона отвреме-навреме: че тя прави всеки ден около 22000 крачки!!! Хахаха, не знам какво е това обикаляне! Най-интересното е, че не тренира от 3 години, а прави все още прави без грам усилие шпагат, заден мост от стоеж. Стегната е, за разлика от майка си.... и въпреки всички в Школо вчера гледам, че има 5 по физическо!
Аз с много усилия навъртам между 5 и 7000 крачки. В средата на месеца отново ще започна с разходките рано сутринта с кучето. Чувствам се добре, като се радвижа.

# 622
  • София
Честита баба Марта, момичета! 😃
Здраве и много слънце в сърцата!

# 623
  • Между гори и планини
Честита Баба Марта! Бъдете здрави и засмени!
Стивън сара час по математика и отива на състезание по английски,  стискайте палци 😉

# 624
Честита баба Марта!
Бъдете здрави!

# 625
Честита Баба Марта!
Наборът започна на 5 години със спортната гимнастика. Много го харесваха, но той не обича много-много да му казват какво да прави и на 10 години приключи с нея. Съгласих се, при условие, че си избере друг спорт. Пробва няколко месеца бокс, не му хареса. Пробва спортна стрелба, омръзна му. После ходи една-две години на ориентиране и там спря, не му се бягало. През лятото започна отново да ходи в залата по гимнастика с малкия и да си прави там упражнения по уредите. Изведнъж много му се дотренира, но не заради спорта, а за мускулатура. После започна да ходи на фитнес с приятели. Сега ходи сутрин във фитнеса със свой съученик, всичките му други приятели са първа смяна в училище, и после понякога се отбива и в залата за гимнастика. Другото е колелото. Решил и да започне да бяга, но това ще зависи и от приятелите. Май най-важно за физическата активност е и да има с кого да я споделяш.

# 626
  • Отвъд алеята зад шкафа
Е. кара ски и уинд сърф, но заради коляното й е забранено. И двете много ги обича, ходи по лагери.

# 627
  • София
Честита Баба Марта! Да сте живи и здрави, румени засмени вие и вашите семейства!
Относно спортуването, девойката плува от 5годишна. Записахме я, защото много боледуваше. За щастие това се оказа и нейният спорт. Ходи на тренировки 6 дни в седмицата по няколко часа. В събота замина на 10-дневен спортен лагер, предстои им състезание. В тази връзка ми е изключително мъчно за набедените момчета, от националния отбор по плуване, за вземане на допинг. За съжаление тази практика не е от вчера и дано след толкова години бъде сменено ръководството на плувната федерация(едва ли).

# 628
  • Между гори и планини
Моя си харесваше леката атлетика. Тялото му е създадено за бягане или балет. Дълги финни крайници,  самият той лек. Първата година във втори клас тренира с деца около негова възраст,  после го преместиха с по-големите. Никога не му беше скучно, освен задължителната гимнастика за загряване и бягането на няколко обиколки на залата или стадиона в началото и края на тренировките, всеки ден беше различно. Скачане дълъг скок, овчарски скок, спринт , един ден в седмицата ги деляха на два отбора и се състезаваха на бягане с препятствия. Тялото му беше в чудесна форма, научи се на дисциплина и да слуша треньорите. Там нямаше 5-6, а си сгафил - наказание 10 обиколки на терена,  10 кляка,  20 коремни преси,  10 лицеви опори.
В Елена има разкошен стадион за лека атлетика,  но няма треньор.
Моя не е по отборните спортове. Футбол не му харесва, ни баскетбол, ни волейбол.

# 629
  • София
Честита баба Марта! Здрави, засмени и щастливи!
Нашите имат проект по МАТ, разделени по групи, да представят задачи и техните решения. Не е трудно, само иска екипна работа.
С физическото сме назад с нормативите, но с теорията е добре и компенсира.
Ходи на фехтовка и народни танци, преди и на плуване за кратко.

Общи условия

Активация на акаунт