ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът е обратно пред екрана и за мама винено време пак настана

• 32 032
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
Моето е от тези, които на теория не искат да се връщат, но практиката установи, че е много по-весел след присъствено обучение. Но пак няма да си го признае.
Твърди, че с ДО има повече време за приятелите и да прави неща, които обича. Но на мене ми се струваше по-весел след присъствено обучение.
Той никога не е обичал ходенето на училище..., та хич не можем да сме нещо представително по темата. Малкото досега да е луднало с такъв начин на живот.

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 15:24 от Amanda.D

# 721
  • София
Ама един ден да пропуснат, бе, колкото да се вдигне шум.

Бойна група тип „страшилище“ -
ЗА присъствено училище!

# 722
За френски не искам да съм досадна, но фег ми е скъпа и все още я броя за "мое"училище, тъй като 5 години имах дете там, което все още учи френски и то това й е любимият език. Имаше късмет да я запали първата й класна от фег,която е пътувала много, направи всичко да ги потопи във френската култура и тя много я обича. Допринесоха екскурзиите и обмените и контакта на място. Които е ясно,че сега не се случват. Не стана за 1 срок, разбира се, но се натрупаха фактори. По едно време смениха любимата класна и бяха със съвсем друг тип преподавател,който тя ненавиждаше точно заради постоянното зубрене на текст, упражнения и нула култура. За съжаление е така. На късм6какъв човек ще се падне.

За протест бих подкрепила единствено ако учителите и директорите също искат. А те май не искат.

# 723
  • София
Освен пак да пишем някакво писмо, в което да посочим, че не може децата да са изкупителна жертва и да понесат целия товар на "управлението на извънредната обстановка". Да съберем подписи и да го разпратим насам - натам.
От студентите не очаквам нищо. Те според мен много по-малко държат на присъственото от учениците.
Всякакви други форми на протест едва ли ще сработят особено.

# 724
  • София
Не съм с впечатление, че учителите не искат, Хепи.
Всъщност точно обратното излезе от двете присъствени седмици в нашето училище.
За директорите вече няма как да кажа; те по дифолт обичат да си спазват министерските повели.

# 725
Аз пак ще си напиша, че съм безкрайно доволна от фег, детето е много щастливо там. Харесах всички учители (айде 1 не на 100% Simple Smile). Просто вчера ми се размести розовият облак, че всичко й се случва с лекота. След като видя резултатите от оли ще знам дали нещо не съм доразбрала вчера и дали оценките й са понадути.
А тая френска оли яко се бави. По регламент трябва протоколът с класираните да е предаден в мон до 26.02. Но оттогава никаква вест. ФЕГ е координатор и трябва да качат останалите резултати, но учителката по ФЕ, която ги готви за оли твърди, че координатор е руо и там, а не на сайта на фег да чакат резултати... Докато ги качат и 3ти кръг ще е минал Simple Smile)))

# 726
Ми мисля, ще е по-ефективно да се комбинираме с учителите
Иначе дъщеря ми в момента е с частично присъствени упражнения,но докога- не дават гаранция.

# 727
Учителите искат ПО. Те си ходят на работа и редуват ДО с ПО.

# 728
  • София
Аз не само подкрепям всякаква форма на протест, но и бих инициирала, ако знаех как точно. Ужасно, не вярвах вече, че ще продължи това безумие.
А учителите, ах учителите... Толкова ги уважавАХ
Днес три часа Английски- филм, сега физическо- на средата на часа госпожата казва, че вече е вкъщи, защото досега била в колата и не и било удобно, та започват... нещо
Ами не искат да се връщат, да...

# 729
  • София
Съгласна съм, че би било супер, ако се комбинираме с учителите.
А частните училища - защо, защо не скачат?

# 730
  • София
Аз много пъти съм си казвала мнението. Ако се организираме да протестираме, излизам веднага. Това не е учене и освен това буквално убива социално и емоционално младежите.

# 731
  • София
Учителите искат ПО. Те си ходят на работа и редуват ДО с ПО.
За тях дори мисля че е по-неприятно, защото тичат като луди и лавират между едните и другите часове , съобразявайки се с техническите условия  за провеждане на занятия.
За частните си имам своя версия.Те си получават таксите, и просто пестят реални пари.При тях нещата също така поради по-малкия брой ученици, вероятно се случва по-лесно като координация

# 732
Като родител винаги съм изразявала несъгласието си това прекарване на децата вече година и ограбването на образованието и социалния им живот за толкова дълъг период от време. Както се и видя - тотално без смисъл. И ще продължа да го изразявам - и еднолично, и в организирани форми, всякакви, които считам за приемливи.
За детето обаче не мога да взема решение. Там е той каквото реши.
Ако е един ден без учене за всички, например - спокойно като родител мога да  заявя, че изключвам интернета, като форма на протест срещу недопустимите управленски решения в образователната сфера.

# 733
Частните успяха да си договорят с МОН частично присъствено обучение, като гарантират дистанция и носене на маски ..
Просто съм бясна на "новината".

# 734
  • София
За детето обаче не мога да взема решение. Там е той каквото реши.
Разбира се.
Моят вече неудържим гняв по темата с ДО е в голяма степен продиктуван от факта, че дъщеря ми категорично иска нормалното присъствено училище.

Скаридка, това за ЧУ-тата вероятно съм го пропуснала.

Общи условия

Активация на акаунт