Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 18

• 57 812
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
Както вчера писах, чудеса се случват, но не на мен Disappointed Relieved Днес ЧХГ продължава да пада - 50, на 16-ти ден след трансфера. Спрях лекарствата и чакам М. И доктора се хвана за главата вече с моята дългогодишна сага и неуспехи.
Ако някой ми беше казал през 2013г., когато за пръв път стъпих в клиниката, след 3-години естествени опити преди това, че ще измина този дълъг път, щях да му се изсмея. Две лапароскопии, две хистероскопии, няколко имунологични биопсии, стотици изследвания на какво ли не, седем трансфера с мои Я и сегашния последен с ДЯ, мъки, сълзи,болка, надежди и очаквания, 70 000 лв. и накрая едно голямо нищо. Това е кратката версия на моята борба със съдбата да стана майка Weary
bennie99,  съжалявам за поредния тежък удар от съдбата.Аз няма да те разубеждавам да не се отказваш или да ти давам съвети.Искам само да ти разкажа за една истинска история,която надявам се да ти помогне да намериш сили и да вземеш правилното решение за теб. Става въпрос за най-добрата приятелка на снаха ми,пациентка е на Надежда и там доста хора знаят за нейния случай.Тя започва борбата на 28г.-неизяснен стерилитет,минават през всички възможни изследвания,но нищо.Следват 4 инсиминации,разбира се все 0.Почват инвитро опитите и така цели 8г.,като сме говорили тя ми е споделяла че даже не помни броя на трансферите.Нарочно престава да ги брои,за да не се подтиска.И  "О,Боже" след 8г. мъки вижда положителен тест.Радост,всичко е наред,чакат момченце и така до 36г.с.Една сутрин звъни на снаха ми и й казва" В болницата съм по спешност с болки."Няма да забравя този ден,хем съм страничен човек,но такова нещо не знам как се преживява.След няколко часа мъжът й се обади на снаха ми,че докато я качат в отделението да слушат тонове,болките са станали непоносими,тичат към операционната,но вадят момченцето мъртво,с увита около врътлето пъпна връв.Много пъти съм се опитвала да си представя какво е преживяла тази жена и ей Богу,не мога.Аз не мисля,че бих могла да понеса такава болка,щях да се погубя по един или друг начин(не телесно,духовно имам впредвид).НО ,тя не започва да се самосъжалява и погубва.Погребват детенцето си(даже го кръщават) и след като се възстановява пак подновяват опитите.В Надежда са толкова потресени,че й правят 1 напълно безплатно инвитро, уви неуспешно.Следват още 2 неуспешни трансфера,но на 3тия ЗЕТ тя отново вижда двете чертички.Отново момченце,този път прекарва последните 2 месеца в болница.И така след 10годишна борба и след една ужасяваща трагедия,на 38г. тя става майка на живо и здраво момченце.Възхищавам й се за силата на духа,за смелостта да продължи толкова време,за увереността й че ще успее някой ден.Всеки път когато загубя надежда,заради проблемите в моята лична борба си напомням за нея и си казвам,нямам право на отчаяние,има толкова много мъка на тоя свят,трябва да вярвам в бялата лястовица и в това,че някой ден тя пак ще кацне на моето рамо.
Желая ти да успееш да видиш светлинката в непрогледната тъма,която те е обгърнала сега след поредния неуспех и да продължиш така както решиш че е най-правилно за теб!

# 211
Всички ти благодарим за този пост!

# 212
Дългата борба за детенце е много тежка и боли ....
Но пожелавам на всички родители да им се сбъднат мечтите и господ да ги дари с детенце!

# 213
kremkaramel78 , благодаря, че сподели тази вълнуваща история с нас Flowers Hibiscus И аз се възхищавам на такива смели и решителни жени, които умеят да се съберат след всеки шамар от съдбата Hands Clap

# 214
Да има и такива истории, това не знам дали е надежда а само причина за още по-голяма болка и сълзи .Това са единици, ама има и само неуспешни. и живеем така и когато минат --10-15-20 години. Вярата =000.
Бени не си сама. Поплаках си с теб.

# 215
Само не вярвам, че в "Надежда" са били потресени, че и нещо безплатно да направят...

# 216
Само не вярвам, че в "Надежда" са били потресени, че и нещо безплатно да направят...
Да,направили са й един безплатен опит,но за мен причината е била и че са били гузни,защото са "изпуснали" нещата и тя като рискова бременност е трябвало да бъде под наблюдение.Но не сме "задълбавали" в този въпрос,когато сме говорили,защото е твърде болезнено,а и каква е ползата,никой не може да върне станалото назад.

# 217
  • София
Днес имах пункция, но нищо не извадиха. Досега по един вадих, но явно вече съвсем се изчерпах.. Confused

# 218
Не, не си се изчерпила Циндил- Пиндил. Просто яйчниците ти си почиват този месец. И аз имах една пункция с празен Ф, след това имах пункции с извадени Я.

# 219
  • София
Не знам кое е по - разочароващо - нищо да не извадят или неуспешен трансфер. КАто теглиш чертата разултатът е един и същ.Angry Така осмомартенски платих 1000 лв този месец и нищо не получих. Уф..

# 220
  • София
къде вземат само за пункция 1000лв?

# 221
Като пресметнеш изследвания, прегледи, инжекции и пункция общата сума е около 1000 лв.

Да, все едно е дали неуспеха е от трансфер или пункция, боли еднакво. Може би, от провалена пункция се съвземаш малко по- бързо.

# 222
  • София
Включвам си и проследяването и изследванията.

# 223

В Афродита също само за пункция плащаш 1000лв, отделно за изследвания, тест за Ковид, инжекции, микробиологии още около 400лв. Аз също първоначално бях фрапирана, бях свикнала с пункциите на естествен цикъл в Надежда всеки месец да давам по 370лв. и ако не извадим нищо някак по-лесно ги прежалвах. След неуспешния ми 5-ти опит реших да сменя клиниката, но не бях подготвена финансово. Отгоре на всичко в този месец ФСХ беше 30, никога не съм имала такъв висок резултат, обикновено е било около 12 до 18. Много ми беше трудно да взема решение, смятах че е безмислена пункцията и ще извадим кофти Я., че няма да се оплоди, няма да стане бластоцист и напразно ще съм дала тези 1400лв. на вятъра...Падаше се уикенда и спешно трябваше да намерим тази немалка сума, за да отида на пункция. В крайна сметка рискувах и не съжалявам, получи се ембрион, с много по-хубаво качество от тези в Надежда, тъй като там не прилагат задължително ИКСИ, а класическото оплождане и природата си свърши добре работата. Явно понякога по-високата цена е оправдана.

# 224
Здравейте, момичета! Успех на всички, вярвам, че това, през което преминаваме ще има щастлив финал. Чакам трансфер утре, 5-ти ден. Пункцията беше в петък, шест яйцеклетки, и шестте се оплодиха и за момента се развиват добре. Чакането и в момента е ужасно, не знам как ще съм от утре, за първи път правим ИКСИ. Стискайте палци!

Общи условия

Активация на акаунт