Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 18

• 57 850
  • 744
  •   1
Отговори
# 300
Пила съм и NAC, и аргинин, и целия як списък на Денис с всичките облепихи, PQQ Q10 и т.н. Тони, нищо не извадих докато бях на ЕЦ. 1 замразих от първата пункция, последваха 5-6 без резултат. И като я оплодиха замина в кофата. Не че и при теб ще е така, ти явно си доста по-добре от мен, но аз за себе си в чудеса вече не вярвам.

# 301
Недоумявам как така на 15 ден се е отворила възможност за изследване в Надежда и защо на втори ден сте мерили ТСХ в другата клиника. Да, на спонтанен си гълта много време, нерви и пари и всеки трябва да си прецени дали това е за него.
Ами как, часът, който бях записала беше за края на януари, но на 7 декември ми се обадиха, че се е отказал някой за 9 дек. и дали искам са заема часа. Бях си направила сметката да си пусна изследвания - което, когато си трябва, но като се получи така ги направих на 15 ден от МЦ и отидох с готови изследвания в Надежда. А относно нервите и парите, аз не вярвам някой да живее с илюзията, че ще му е спокойно и евтино да мине през това, пък колкото и до когато издържим Simple Smile

# 302
  • София
Тони, а ти нямаше ли изследвания от 1ви-5ти ден от предходната година? Те в Надежда не държат на първичен да си изследвана в същия ден? На 15ти ден не знам... Освен това, предвид възрастта, както са казали и други момичета, е нормално да препоръчат донорска. Те с нищо не те задължават... Както се казва - парите са си наши... И си ги харчим. Пък до къде ще стигнем... Frowning1

# 303
Никакви изследвания нямах, тепърва тръгвам по този път. Тъй като имаме едно вече мноого пораснало момче  (на 22 г.) не мислехме да имаме друго дете, но съвсем случайно през 2018 забременях и радостта ни беше неописуема. За съжаление всичко приключи с мисед в 8 ГС, но и двамата решихме че много искаме бебе. Гениколога при който ходех тогава каза, че няма никаква причина да не се получи, но не стана. След това дойде пандемията и след дълго отлагане чак в края на 2020 г. решихме да посетим репродуктивен специалист. Така че в Надежда ми беше за пръв път. Сега си плащам за това протакане...

# 304
Здравейте да се запиша и аз при вас.
Направих 3 пункции на ЕЦ и всеки път ми изваждаха по 1 Я.Замразихме 3-ри на 3-ти ден и
направихме трансфер на 3-те,но засъжаление не се получи.След това направих още 9 пункции на ЕЦ
и всеки път имаше по една годна Я.Исках да ги изчакаме до 5-ти ден,но те нестигнаха до там.

Сега с ДП имаме 5 сладоледчета на 5-ти ден.Предстои ми трансфер скоро надявам се и дано поне едно от
тях реши че аз ще съм неговата бъдеща мама.На 26.03 съм на преглед да видим след Блок инжекцията и
естрофема какво следва.
Пожелавам на всички които копнеят да прегърнат бебчето си скоро да чуят неговия глас.

Последна редакция: чт, 18 мар 2021, 15:51 от Yolanthe

# 305
Здравейте момичета, някоя от вас правила ли е ERA тест и помогна ли ви за по-точно таймиране на трансфера?

# 306
Здравейте момичета, някоя от вас правила ли е ERA тест и помогна ли ви за по-точно таймиране на трансфера?
На мен ми правиха и показа ,че имам леко отклонение.Така ,че сигурно помага.Но сега няма да ми правят.

# 307
  • София
На мен правиха и не помогна. Сега пак и ще видим.

# 308
  • София
Днес е Благовещение. Пожелавам много благи вести в нашата тема, здраве и късмет ! Heart Flowers Hibiscus Flowers Four Leaf Clover

# 309
Heart Exl Дано скоро чуем Благата вест
Дами, колко време след като спрете утрогестана ви идва цикъла? Чакам го вече 5-ти ден и започвам да се притеснявам.

# 310
Честит празник! Дано скоро чуем благата вест!

# 311
Здравейте, момичета! Честит празник и много благи вести!
Моят проблем е следния: направих пункция , извадиха ми две яйцеклетки, едната се оплоди.
На другия ден след пункцията на мъжа ми му излезе положителен PCR тест за Ковид, като в деня на пункцията антигенния му беше отрицателен и моя също. Той влезе в болница, аз нямах никакви симптоми, само загубих вкус и обоняние, изкарах си карантината в къщи. Оплодената ми яйцеклетка се замрази, ембриолога каза, че е със средно качество. Чакам да мине един месец, за да започна терапията за трансфер. Според вас един месец достатъчен ли е да изчакам? Много съм притеснена. Бях по дълъг протокол, тежка терапия и накрая една  оплодена яйцеклетка с материал + бонус Ковид. Има ли момичета с подобна ситуация?
И какво значи ембрион със средно качество с потенциал 50%? Много се дразня, че никой нищо не обяснява, въпреки, че питам.

# 312
През февруари м. имах опит, два месеца след Ковид, правихме стимулация по къс протокол. Стимулацията не беше лека, имах 6-7 Ф, извадиха 5Я. Всички се оплодиха, три продължиха развитие, две се забавиха и остана само един Е за трансфер. Не съм го отдавала на Ковид. Положението при мен си е такова. Не знам какво значи Я средно качество, според мен винаги има надежда. Дано всичко се нареди така, както бихте искали. Честит празник на всички! Дано чуем скоро благата вест!

# 313
И от ембриони средно качество стоват бебета
Аз имах 2 перфектни излюпени па нищо

# 314
Като средно качество вероятно става въпрос за ембрио категория С. Критериите са изцяло морфологични и нямат отношение към генетиката. Поне не  доказана.
А, В, С и Д са категориите, като при С става дума за ембионче, със 6 до 12 основни клетки( бластомери) на ден 3ти от развитието.
10 до 25% фрагментации, неизяснени гранулки и вакуолки между бластомерите. Бластомерите не са със абсолютно еднаква големина. Мембраната е съвсем нормална.
Това е найЍ общо казано.
Както е казала Любица2, от тези ембриончета си стават съвсем нормални здрави бебета. 50%  шанс за имлантация никак не е малко.

Общи условия

Активация на акаунт