Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 18

• 57 821
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
  • София
как го разпозна в мъглата?
да не са един до друг?

# 361
Е Боби и аз не съм чувала такова нещо.Иначе на мен са ми вадили от 1 ф. 2 Я,но фоликул във фоликул не съм чувала Simple Smile .

# 362
Ами много интересно. Наистина изглеждаше странно. За първи път виждам такова нещо. Имам си 1 голям 20-тина мм., който не става за нищо. Той си се вижда като голямо кръгче. И като размърда докторката вътре в него се вижда едно по-малко кръгче, което с въртенето на ехографа също се разместваше. И аз това се чудех, дали може да заблуждава картинката и всъщност да е до него. Значи ако е фоликул във фоликула май съм за учебниците по медицина. Stuck Out Tongue Winking Eye Ние по принцип дебнем трети фоликул,който днес беше 12 мм. Естрадиол 124, ЛХ 13. Онзи ден естрадиола беше 70, фоликула май беше 8 мм. Лигавицата е пораснала от 6 мм на 7.5, та май не е зле и ще го пробваме. Тя каза, че при пункция всичко се боде. Много ми е интересно какво ли е това нещо. Simple Smile
Reninel, ама и ти ме уби. Как така 2 яйцеклетки от 1 фоликул? Да не си била и ти като мен, 2 в 1?

# 363
Боби много е интересно какво ще се окаже накрая.Ами как то и аз бях с ей такива очи Flushed. имах 2 ф.в по 1 в яйчник.Направиха пункцията и хоп 3 я. и док каза-от 1-ния извадихме 2. Simple Smile)))))).Не знам как става това,но на ехото определено си бяха 2ф. и толкова ми пунктираха-аз нали съм без упойка ....

# 364
Ще се опитам да разбера след пункцията. Не знам още кой ще ми я прави. По принцип не разчитам да извадим от там яйцеклетка. Дано поне от третия да извадим нещо. Blush
Май не споменах, че самата докторка каза, че е фоликул във фоликула.

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 19:41 от *Bobby*

# 365
  • София
Здравейте, момичета. Знае ли някоя от вас, каква е връзката между нивото на вит. Д и АМХ? Четох, че при недостиг на витамина, нивата на хормона може да са изкуствено занижени. Обратната връзка има ли я? Има ли вероятност, от регулярно приемане на вит. Д, заради недостиг, нивото на вит. Д да е изкуствено завишено? Благодаря, ако някой сподели знания 😊

# 366
Здравейте, момичета. Знае ли някоя от вас, каква е връзката между нивото на вит. Д и АМХ? Четох, че при недостиг на витамина, нивата на хормона може да са изкуствено занижени. Обратната връзка има ли я? Има ли вероятност, от регулярно приемане на вит. Д, заради недостиг, нивото на вит. Д да е изкуствено завишено? Благодаря, ако някой сподели знания 😊

Не бях чувала за такава зависимост, но може и да има. Моят АМХ през есента на 2020 г излезе 0,7. Тогава вит. Д не съм изследвала. Сега, след +тест го изследвах и е доста под долната граница за лабораторията. Сега започнах да приемам от него, но ако е вярна тази закономерност може и при мен стойността на АМХ да не е била реална.
Ще очаквам с интерес някой да отговори на въпроса!

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 11:30 от Vi_To

# 367
  • София
Да има зависимост, щом падне витамин Д антралните Ф са сведени до минимум. Например при мен щом има 1 антрален значи витамин Д е трагичен веднага започвам да приемам по 5000 единици всеки ден и на следващия цикъл вече има 3-4 антрални Ф. После го намалявам на 2500 на ден и малко преди цикъл пак започвам по 5000 всеки ден и така ги редувам, но за да се усвоява добре трябва успоредно с него да се приема и магнезий по 200-250мг на ден.

# 368
А при мен няма подобна зависимост Simple Smile .Явно е до организъм..

# 369
И при мен няма. Изпила съм тонове витамин Д.

# 370
Да има зависимост, щом падне витамин Д антралните Ф са сведени до минимум. Например при мен щом има 1 антрален значи витамин Д е трагичен веднага започвам да приемам по 5000 единици всеки ден и на следващия цикъл вече има 3-4 антрални Ф. После го намалявам на 2500 на ден и малко преди цикъл пак започвам по 5000 всеки ден и така ги редувам, но за да се усвоява добре трябва успоредно с него да се приема и магнезий по 200-250мг на ден.

Това ти сама ли го установи или лекар?
Питам, защото до сега никой АГ не ме беше насочвал да изследвам витамин Д и съответно да го приемам допълнително. На моя глава си го изследвах и се озадачих, че е толкова ниска стойността.

# 371
  • София
Установих го от опит имам над 20 пункции и виждам какво се случва с организма ми, вече доста добре го познавам. Даже веднъж го изкоментирахме с д-рката ми и тя каза да така е помага, но не при всички, имало жени на които с кофи да изпишат витамин Д пак няма резултат от това. При мен пък действа, аз нямам мутации и усвоявам добре всичко може и това да има значение за усвояването и крайния резултат.

# 372
Установих го от опит имам над 20 пункции и виждам какво се случва с организма ми, вече доста добре го познавам. Даже веднъж го изкоментирахме с д-рката ми и тя каза да така е помага, но не при всички, имало жени на които с кофи да изпишат витамин Д пак няма резултат от това. При мен пък действа, аз нямам мутации и усвоявам добре всичко може и това да има значение за усвояването и крайния резултат.

Благодаря ти за разяснението.

# 373
  • София
Всъщност, направих проучване и установих, че са правени много изследвания за връзката между вит. Д и АМХ и съществува такава зависимост. За да може да се усвоява витамина (тъй като някои хора не могат да усвояват директно и само вит. Д), трябва да се приема успоредно с К2, магнезий също е добре да се взима. Благодаря за мненията!

# 374
Аз го усвоявам добре, обаче не ми действа на АМХ-то. Други жени твърдят, че при тях има ефект и АМХ се покачва. Пробвай и ще установиш сама за себе си. Нищо не губиш. Simple Smile Честно казано доскоро докторите твърдяха, че няма как да се подобрят нещата с прием на витамини. На мен ми го е заявявал д-р Калчев, който по-късно започва да препоръчва витамини на пациентките си. А ми казваше, че ако постигна успех заради добавките ще ме сложи на стола до него да съветвам пациентките. Grinning Изглежда често пациентките вървим по-напред с информацията от докторите.

Общи условия

Активация на акаунт