Образователен Говорилник: 13-та сбирка на Задругата на жабешката отвара

• 23 854
  • 734
  •   1
Отговори
# 540
  • софия
То и навремето хората са били спокойни като нещо безумно е звучало заплашително... щото нали, звучи абсурдно да ни се случи...
Ей, Анди, наистина ли!?
Леле мале...

# 541
  • София
Ок, хайде да уточним кое е точно безумието. За мен лично е безумие да лягаме с едни заповеди, а да се събуждаме с други. Или да виждаме едно, а да чуваме друго.

# 542
  • Пловдив
Аз от декември насам се чудя дали мога да пусна тема за трезвомислещи анализиращи реални факти относно пандемии и критично мислещи хора по отношение на короновируса, като най-учтиво помоля крайно стресираните и тези с промити от телевизора мозъци да не пишат в нея. Но ви чета отдавна и не смея да пусна тема (аз не съм пускала до сега), защото само говорите за бан и карантини (и това не знам какво е). Възпитавана съм по комунистическо време и съм попила до кости чувството за вина и страха "някой да не ми се скара", та затова не събирам кураж.
Но съвсем добронамерено бих искала да обсъждам с някого само факти, които така и не ни се споделят публично. Например, че смъртността от този вирус е 0,2% на световна база. Или че заразените са между 1 и 2 % на световна база. Или че свинският грип е в пъти по-опасен  и по-заразен от този (аз дори не знам как го преживях) и т.н.

# 543
  • София
Все тая дали е Китай, Израел или която ще да е държава. Напълно спокойна съм. Ако не друго, поне съм се научила на спокойствие и търпение.

Човешкият под е показал, че е способен на всякакви безумия и всички безумия отминават със смяната на поколението или с минаването на няколко десетилетия. Вече почти няма живи свидетели на Втората световна война и Холокоста.
Е, значи всичко е наред. Някое и друго поколение, к"во.

Ашли, няма да ти разрешат публикуването на такава тема, защото тема за ковид вече има във форума. А дори и хипотетично да я допуснат, няма как да изолираш лоските. Joy

# 544
  • София
От гледна точка на историята, да, едно поколение. Нашите деца в момента не знаят нищо за соца и им се струва странно това, което им разказваме за Чернобил примерно. А за мутренските времена са чували само в някои чалга песни. За 11 септември нямат никаква идея, колкото и да им разказвам, че тогава вече са били родени. Ние сме същите, но за Втората световна война - само сме я чели по учебниците и сме я гледали на кино, а нашите родители са родени малко след нея.

Ашли, каква е смъртността в момента никой не знае, защото все още сме в пандемия. Смъртостта се смята след като събитието е приключило. В момента върви всякаква пропаганда отвсякъде според интересите, което всъщност винаги е било в историята. Затова следя медицинските данни и гледам кои са играчите на политическата и икономическата сцена.

# 545
  • софия
Духът на Ежко:

“@Мецан Полуистините са по-страшни от лъжите, особено когато са възторжено поднесени, като в клипа.
По-скоро съм съгласен с това:
https://en.mycdei.com/4668-train-your-memory-umberto-ecos-letter … -his-grandso.html

# 546
  • София
Общество, което слага равенството пред свободата не може да има нито едното, нито другото. Общество, което поставя свободата пред равенството ще получи и двете

# 547
  • София
Ти сега самолюбието ли си галиш, фукаш ли се, к"во? Joy

# 548
  • София
Амели, ти двоен агент ли го играеш Simple Smile
Ежко е пример за това, че няма начин да няма начин Wink

# 549
  • София
Дреме му на обществото за равенството и свободата! Важното е ядене, пиене и други работи да има. Обществото нито има равенство, нито свобода. Никое човешко общество. Затова всякакви опити за свобода и равенство се провалят, защото винаги го избиват към топ-10 на смъртните грехове. Дори самият факт, че всеки се ражда с различен генетичен набор, семейство, материално и социално положение вече предопределят липсата на равенство и липсата на свобода. Но като цяло сме възпитавани в духа на хуманистичните идеи.

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 20:32 от Andariel

# 550
Санака, да са те подозирали в мазохизъм😀 цял следобяд те трият като грешно домашно, ама не се отказваш.

# 551
  • София
Joy
Що, бе, на 10 поста един остава - обикновено този, който е останал неразбран. Laughing

ПП. Я! И в ДО-то ме изтрили. Там пък какво казах? Thinking

# 552
  • София
Joy
Що, бе, на 10 поста един остава - обикновено този, който е останал неразбран. Laughing
Ти затова ли напоследък ги нижеш такива кратки с по едно изречение - като те изтрият да не си се хабила много Nerd

# 553
  • София
Еее, ама как успя да ме цитираш с грешката, преди да успея да я оправя. Joy

Правилно подозираш иначе.

# 554
  • София
Оу, извинявай - като по чудо не съм я видяла. Ей сега ще я редактирам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт