Време е за ИКЕА! - Тема 33

• 49 641
  • 732
  •   1
Отговори
# 615
Имам го. Рамката е стоманена. Ламелите - дървени. Както е по описание. За механизма също е написано какъв е..по спомен немски.

Две години някъде го имаме, не е дълго време, не мога да дам отзив как се държи в дългосрочен план. Но не очаквам проблеми. Гаранцията не помня колко години им е, за Паксовете знам че е 10.

Легло като легло. Здраво, стабилно, според мен от това, което виждам до сега.

Височко е обаче. Като казвам високо, такова не съм очаквала...но то си го пише.

# 616
  • София
Момичета пак съм с въпроси. 🙂
Четох назад коментарите за леглото Малм с чекмеджета. Мен обаче ме интересува голямото с повдигащ механизъм - https://www.ikea.bg/products/beds/beds-with-storage/double-king- … 5x210-sm/00404812
Доколкото разбрах то си върви с подматрачната рамка и не може да се избира друга.
Някой дали го използва от повече време да каже как положението? Механизмите и рамката най-вече.

Същото легло го имаме от 5 години. Не е мръднало. Не скърца. Побира толкова много неща.

# 617
  • Бургас
Благодаря ви, златни сте!
Аз съм го виждала на живо и височината не ме притеснява. Сегашното ни даже май е по-високо.
Интересуваше ме точно след ползване 2-3-5 години как е положението. 🙂
Ще умуваме довечера с мъжа ми, но това ще е май.

# 618
Нашият Малм скърца отвратително. Нямам търпение да го разкарам. Ползваме го от 7г. В началото бяхме с доста тежък пружинен матрак и явно той му разказа играта. Дори не бих нарекла това скърцане, а пристъргване между метал и дърво, ужасно е.

# 619
Има изискване за тежестта на матрака - в показания случай до 60 кг. При наличие на подматрачна рамка, матракът е двулицев.

При дамата горе с пружинния матрак, вероятно става дума за друг модел на леглото, който е за еднолицев матрак.

Да кажа че събира прах отдолу. Побира много багаж, но и прах влиза. Редно е да го отбележа.

# 620
Не обичам да се говори от мое име, питат за точно това легло, отговарям за него. Матракът беше точно 60кг. и къде съм написала, че е бил еднолицев. Нямам нужда от адвокат, благодаря.

# 621
От време на време трябва да се пристягат болтовете...коментирахме го в миналите теми.
Трябва да видя кой точно болтове бяха и да позатегнем и ние, че не сме откакто го сглобихме.

# 622
Болтовете са стягани над 5 пъти, леглото скърца, няма нужда да се търсят причини, посочила съм каква е. Авторката на питането да си прецени с какъв матрак ще го ползва.

# 623
  • Бургас
Сега ме замислихте. Матрака е поръчан вече от Jysk и е 24 кг, но е еднолицев. Дали това би било проблем?
Този е https://jysk.bg/spalnya/matraci/matraci-s-pyana/gold/matrak-180x … old-f85-svetlosiv

# 624
Болтовете са стягани над 5 пъти, леглото скърца, няма нужда да се търсят причини, посочила съм каква е.

Аз не говоря на теб. Не знам защо се разпозна...обръщение не съм използвала, нито съм те цитирала.  

Сега ме замислихте. Матрака е поръчан вече от Jysk и е 24 кг, но е еднолицев. Дали това би било проблем?
Този е https://jysk.bg/spalnya/matraci/matraci-s-pyana/gold/matrak-180x … old-f85-svetlosiv

Този не е еднолицев - в смисъл не е от тези, които имат вградена дървена рамка отдолу.
Знам го показания от теб..така са го написали, но той де факто си е само пяна, няма дървен елемент в него.

Едва ли тежи много. Сега проверих за матраците екон-водят се тежки, дават 180/200 да тежи 50 кг.
Този на юск едва ли е по-тежък.

Няма да е проблем. Бях взела от юск Ф85 първоначално, става на малма, спокойно. После го върнах че ни беше твърд и купих на Нани Тирената. Ще пасне този.

Последна редакция: чт, 03 юни 2021, 20:31 от teta75

# 625
Ние също имаме  легло Малм. За сега няма проблем, не скърца, но го имаме от година и половина.
Кои болтове точно се пристягат?

# 626
Ще потърся по старите теми кои...нищихме го. Мики ли беше казала, друг ли..не помня.
https://www.bg-mamma.com/?topic=732097.405

тук пише стегнете всички болтове Simple Smile сигурно мъжовете ще знаят..

# 627
  • In transit
Сега питах мм, каза, че всички болтове пристяга. Имало и някакви дето с шестограм се притягат. Нашия Малм е от три години, досега 3 пъти е стяган.

# 628
  • При елфите ...
Ама к`во ги праЙтиИ тез` легла ве?!? Wink Нашето е от 3 години и нищо му няма... ни скърца, ни нищо... нито е стягано... Simple Smile

# 629
Ама к`во ги праЙтиИ тез` легла ве?!? Wink Нашето е от 3 години и нищо му няма... ни скърца, ни нищо... нито е стягано... Simple Smile

Ами, раздвижват ги по-често! Simple Smile Аз и на стола Поанг наскоро затягах, че кой отде дойде, все по него се яха.може и да е от това, че аз си го сглобявах сама, та не се знае кое как съм затегнала. Joy

Общи условия

Активация на акаунт