За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 89

• 25 194
  • 762
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря ви.  наистина е много гадно да се бута вода на гладно бебе. То още не знае къде се намира, за мен е варварско да наливам гладното му коремче с вода. Моите познати са потресени, че яде нощем и не мога да спя, но аз ги режа с репликата, че майчинството е за това.
Щом няма медицинска причина да откажа нощното ядене, ще си яде. Щом казвате, че са колики съм спокойна.
То е нещо страшно с наще колики де. Сутрин, обед, вечер.. Задържа газове, не може хубаво да ги изкарва и се мъчи.
Поне да похваля Лактана био - бях писала, че освен коликите има запек по 5 6 дни. Минах от Хип на лактана био и вече ходи на 24ч веднъж по голяма нужда, което е супер сравнение с преди.

# 151
Не е задължително да са колики. Синът ми прави 4 месеца след седмица и също се буди в 4 да яде. А тая нощ през 3 часа се събуждаше, риташе, мрънкаше на сън, а аз колики изобщо не съм разбрала какво са. Не е имал изобщо, може би 1-2 се бяха насъбрали газове и му беше тегаво но толкова.

# 152
Извинявам се, аз не съм разбрала какво точно имаш предвид Ян. Но аз не съм го мъчила детето ми, и не съм предлагала вода когато се буди, то просто спря да се буди по това време. Но и при нас имаше този период след като е яло в 3 или 4 да мрънка до 6. И аз в чудо се виждах защо така, но отмина от самосебеси, ще мине и при вас.

# 153
Малее какво да кажа с нашия бебок, на почти 6 месеца и понякога ме събужда на всеки час! Grinning Никога не е спал през нощта над 3 часа все още. Иначе коликите вечер се засилват. Нашия още като го помъчат газовете си плаче. Никой не ми казва какво да правя, слушам педиатърката, ако имам въпроси. Yan25, режи ги като ти дават акъл как да гледаш бебето и въобще да не ти пука как реагират като те събужда, като плачело или каквото и да правело. Значи.. добре, че нямам познати Grinning Или поне не такива, които да дават акъли. Grinning Ще се справиш мамо, всичко ще мине.. Heart Сякаш вчера родих, а още малко и ще го захранваме.. Покрай тези притеснения времето лети още по-бързо.

А аз да попитам (не знам дали е редно тук,но..), след раждането явно взеха да ме болят краката горе след таза (не знам дали е тазобедрената става). Не мога да спя дълго на една страна и трябва да се въртя редовно, защото се събуждам от тъпата болка. Други с подобен "проблем"? Close

# 154
И аз да споделя, че точно около този час, 4-5ч сутрин и моето дете започваше да се извива и "ръмжи" полубудно. Това са точно колики, а решението открих като слагах в млякото (АМ) капки Биоамика (пробвала съм и колийф, но биоамиката вършеха по-добра работа в нашия случай).
Нито съм опитвала да давам вода/чай, нито да държа бебето гладно, че да свиква, че нощем не се яде или да му почивало коремчето и т.н.Нощното хранене при нас отпадна към 1.6г, много ме измъчи безсънието, все бях чела истории за спящи часове наред бебета, но моето не беше от тях.Денем, нощем все си ядеше на 3ч, а когато излизаха зъбките и по на често.
Потресена съм от съветите да не се дава мляко нощем, да се остави бебето да плаче, че да се научи да не яде по това време и т.н.Наистина има потребителки от форума, които така правят.
Изобщо много е трудно в този бебешки период, но всичко отминава. Те сега са изцяло зависими от нас, храненето е на първо място в нуждите на бебето.

Ние сме на почти 4 месеца
Все още се буди нощем за храна.
Когато го  сложа да спинка към 22.00-22.30 часа ме буди около 5.30 часа за папкане.
Понеделник и вторник тази седмица ме будел във 07.38 часа 07.28 часа
Без да се е будел през ноща.
Изцяло се съобразявам със бебчо..

# 155
На мен ми звучат на колики, отделно има скок в растежа, незряла нервна система.Никой не може да каже на 100процента през какви периоди ще минете и колко време, а децата са толкова индивидуални, често се случва това на тази крехка възраст.
Не се обяснявай много на познати и непознати, бъди спокойна със себе си и уверена.

# 156
На мен ми звучат на колики, отделно има скок в растежа, незряла нервна система.Никой не може да каже на 100процента през какви периоди ще минете и колко време, а децата са толкова индивидуални, често се случва това на тази крехка възраст.
Не се обяснявай много на познати и непознати, бъди спокойна със себе си и уверена.
Ние сме на същия принцип.
На нас ние първо детенце и по Добре че нямаме много близки че да ни се месят във отглеждането на бебо.
Справяме се чудесно и без тях.
Вслушвайте в бебчето си.
Както викат много баби хилаво бебе.
Аз да не би да имах опит или мъжът ми
Още от родилното се научих сама да си гледам бебето.
Тоест да го храня обличам да му сменям памперси те.Даже таткото се научи перфектно да се грижи за бебо.
Бъдете здрави вие и вашите бебчета..

# 157
И ние си мрънкаме, присвиваме и поплакваме между 5 и 8, също и вечерта. Давах колийф, но май няма ефект. Т.е. като не го давам е същото, както ако го давам.

# 158
Аз също ще споделя, че моето дете като беше на 3-4 месеца след 4 сутринта беше по абсолютно същия начин: ръмжеше, пъшкане и какво ли още не. Мина и ъози период.

# 159
Мами, предстои ни ваксина и моя позната детски лекар ме посъветва на давам фенистил на капки седмица преди ваксината. Правите ли така? Идеята е да понесе имунизацията по-добре.

# 160
Не!
Този фенистил го изписват за всичко. Значи, няма разболяване , в което да не ни беше изписване. Нямам идея защо, но педиатъра на малкото дете пък никога не го е споменавала.

# 161
Не, нищо не му давам преди и след. Не ми се е налагало (да чукам на дърво). Само гледам да слагам Куул Пач на боцнатото и да го сменям, въпреки че и без него мисля, че ще е наред. Blush

# 162
И аз нищо не съм давала и не са ми казвали да давам.
Смятам, че лекарствени продукти или добавки не бива да се ползват за щяло и нещяло. Включително и даването на Панадол след ваксината "за всеки случай".
И ние като Rubycat бяхме само с Куул Пач на боцнатото място, за да успокои локално раничката.

# 163
Често го изписват,чета същото от доста майки, на нас не са ни го казвали и не съм давала.

# 164
Аз даже не съм и чувала. Слагам и аз само кул пач, ама те даже и не стоят залепени като хората лепенките, тъй че е колкото да не е без него.
На моето сега му предстои ваксината за 1г. и малко ме е шубе. Досега не е имало проблеми след ваксини. Реакцията винаги е била само 1 ден поспаливост.

Общи условия

Активация на акаунт