За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 89

• 25 194
  • 762
  •   1
Отговори
# 135
Ян, пак искаш да нагодиш детето към себе си, а не ти към него. Разбира се, че ще иска да яде, малко е. Много добра пауза имате от 23 до 4 са 6 часа, колко родителите на бебе на два месеца могат да се похвалят с 6 часа сън Simple Smile

# 136
Ян,нашето дете е на девет месеца и още яде в почти същите часове.Не съм давала води,чайове и т.н.Тези калорий са нужни на детето,за да си улесня живота като се събуди между 3 и 5 сутринта ,правя млякото и я взимам при нас,не ми се стърчи права до леглото й.Лягаме си ,изяжда млякото и заспиваме.

# 137
Ще си редактирам поста, защото наистина не става ясно питането ми. Проблемът е, че след яденето в 4ч става неспокоен и не спи. Дремуца си, но пъшка и се свива и затова мисля, че му се натоварва корема. Или са газове.. Не знам, но все мисля, че ако не се буди нощем да яде ще си спи спокойно. Не знам защо си разваля съня така.

# 138
Това хранене в 4 сами го изместват. Каквото и да правиш , детето води.
Аз така бях на ръба на силите си с това будене в 5ч и ми се ревеше и той сам все да го мести , за 6, например.
Това с големите дози е мит, според мен. Не се е нагодили детето още.

# 139
Да, той преди ядеше в 3ч,сега в 4ч. Но защо не спи после не си обяснявам. Просто след яденето мрънка, сгъва се, не спи..
По принцип има ужасни колики, но и през нощта ли да го мъчат Rolling Eyes

# 140
Като го гушнеш не се ли успокоява?

# 141
Не му се товари коремчето. Това са си чисти колики.

# 142
Ще си редактирам поста, защото наистина не става ясно питането ми. Проблемът е, че след яденето в 4ч става неспокоен и не спи. Дремуца си, но пъшка и се свива и затова мисля, че му се натоварва корема. Или са газове.. Не знам, но все мисля, че ако не се буди нощем да яде ще си спи спокойно. Не знам защо си разваля съня така.
Ами защото е малко бебе все още Simple Smile Идеята му за спане и будуване не е точно като на възрастния.
И да, коликите може и нощем да мъчат. Ще минат. После ще дойдат зъбките и така нататък.
Редактирам се - а може и да не се мъчи повече от нищо, всякакви бебенца има.

# 143
Явно има колики и денем и нощем значи. Давам му Газ бимби и пръцка доста от тях, дано отшуми скоро. Аз мислех, че прекалявам с храненето и го натоварвам. Бяхме на гастроентеролог и той ме *окуражи*, че ще е така до 1г. И да го захраня на 4мес. Нещо не ми се нрави, той сега как се гърчи и пъне, ако включа рано рано пюрета според мен ще се влоши Rolling Eyes

# 144
Ей така като кажат- до 6 месеца до 1 година.
Абе, всяко дете е различно, не се впрягайте

# 145
Явно има колики и денем и нощем значи. Давам му Газ бимби и пръцка доста от тях, дано отшуми скоро. Аз мислех, че прекалявам с храненето и го натоварвам. Бяхме на гастроентеролог и той ме *окуражи*, че ще е така до 1г. И да го захраня на 4мес. Нещо не ми се нрави, той сега как се гърчи и пъне, ако включа рано рано пюрета според мен ще се влоши Rolling Eyes
Не Ви съветвам да захранвате на 4 м. Всички международи педиатрични организации, на които може да се има доверие, препоръчват захранване около 6 м.
За прекаляване с храна може да се съди единствено от темпа на наддаване на бебето.

# 146
  • Германия
Не спи след 4часа, защото тогава го боли коремче. При дъщеря ми най-силни бяха в 6часа сутринта. Както и да го въртите все ще го боли. Просто трябва да се изтърпят. Още месец, два и ще минат.

# 147
  • Несебър
Цялата работа е, че нощният сън е в най-леката си фаза около 4-5ч. сутринта. И през останалото време го мъчат колики, просто или спи дълбоко, или има нещо да го разсейва. С всеки дискомфорт са така бебетата.

# 148
Изобщо не се товарете с прогнози "така ще бъдете до... ". Нека си яде детето нощем, моето се будеше на два часа, сами показват от колко имат нужда. Да, аз също изпадах в ужас като видех, че навън се стъмва. Минава всичко. А това за гърчене в 4 са си чисти колики. Нашите бяха от 3 до 5 всяка нощ, без сън и много рев... Изчезнаха като с магическа пръчка. Опитай преди яденето в 23 и в 4 да даваш по 1мл еспумизан комфорт и да гушкаш, за да топлиш коремчето. При нас само това помогна (давай си и бимбито когато го даваш). Дава се направи от спринцовка/лъжичка

# 149
И аз да споделя, че точно около този час, 4-5ч сутрин и моето дете започваше да се извива и "ръмжи" полубудно. Това са точно колики, а решението открих като слагах в млякото (АМ) капки Биоамика (пробвала съм и колийф, но биоамиката вършеха по-добра работа в нашия случай).
Нито съм опитвала да давам вода/чай, нито да държа бебето гладно, че да свиква, че нощем не се яде или да му почивало коремчето и т.н.Нощното хранене при нас отпадна към 1.6г, много ме измъчи безсънието, все бях чела истории за спящи часове наред бебета, но моето не беше от тях.Денем, нощем все си ядеше на 3ч, а когато излизаха зъбките и по на често.
Потресена съм от съветите да не се дава мляко нощем, да се остави бебето да плаче, че да се научи да не яде по това време и т.н.Наистина има потребителки от форума, които така правят.
Изобщо много е трудно в този бебешки период, но всичко отминава. Те сега са изцяло зависими от нас, храненето е на първо място в нуждите на бебето.

Общи условия

Активация на акаунт