За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 89

• 25 236
  • 762
  •   1
Отговори
# 225
Деси , при кои деца е противопоказна тази ваксина ?

# 226
Малкия ака в зелено. Какво значи това, настинал ли е?
Не, зелено става от колики, капките за колики или ХА АМ.
Но той има отдавна колики и е на АМ, само че днес за пръв 6ака зелено и се учудих

# 227
Най-добре без помощни средства. Трябва да падат децата, за да се научат да слагат ръцете и да не забиват глава. Един път нашата девойка си прищипа пръста като затваря едно чекмедже и вече се пази. Оня ден с вратата малко си прищипа 1ят пръст /да си играе на криеница зад нея/, успях да я спра да не се затвори напълно вратата. Та не знам дали ще има други премеждия там..
Ох, аз за ваксините нито им чета листовките, нито знам коя слагат на прегледите. Joy Единствено за ротарикс се интересувах, защото е по желание.
На 1г7м и никога не е спяла непробудно цяла вечер. Събужда се няколко пъти. Wink Това, за майките с по-малки деца - да се успокоят, че е нормално. Цока си мляко, един ден като се отбие и ако се събужда пак, въобще не мисля да предлагам вода или друго посред нощите. Ще пробвам с гушкане..
Малко офтопик - в Лидл двете кули Варна имаше намалени бебефони мин.седм за 55лв на Моторола. Ние сме с такъв и сме доволни. ММ го взе заради батерията.

Зелено ако може да е от претопляне или изстиване. За друго не се сещам. Мисля, че беше ок за бебета на АМ.

# 228
  • Германия
За претопляне незнам, но педиатърката на дъщеря ми беше казала, че акото не става зелено при настинка. При дъщеря ми често се случваше и доктарката казваше, че е имала по-силни колики. Не се тревожи, ако е било само веднъж. Ако и утре е така може да звъннеш на вашия лекар, за да си спокойна.

# 229
Еее мами, споделете интересни играчки или занимания за бебето, че на нашия много бързо му става скучно. Някакси не обича активната гимнастика, въртележката не му прави вече голямо впечатление (имаме две, сменям ги, но.. същата работа). Понякога се занимава с някоя дрънкалка/гризалка, ама като му писне и други играчки не иска. Grinning Гледах един говорещ хамстер, който имитира звуци, ама дали няма да се уплаши малкият? Grinning (Това за 5-6 месечно бебе)

# 230
Май е нормално за 5-6 минути да се наиграят с определена играчка. Нашата се "набираше" на активната гимнастика. Има разни текстилни шумолящи книжки или играчки. Комбинирани играчки с огледало, шумолящи части, различни повърхности. При нас беше много любим един пеещ розов заек /чело коте и зеленчуците/ - много му се радваше. И на една музикална Чебурашка.

# 231
Ако си нямате, залепете някъде на стената на нивото на детето акрилно огледало. Голямо гледане, голяма любов е с огледалото. И сигурно е единствената непреходна "играчка". На 5 6 месеца се гледаше, търкаляше се към огледалото, целуваше се. Сега на година, започна да изучава отраженията. Гледа, че се търкаля топката и после я гледа в отражението с едни погледи все едно е открила топлата вода.

# 232
Ще ми препоръчате ли раница за носене на бебе? На Smania Bulgaria, стават ли?

# 233
Моята щуротия си върви добре но навън я държа за качулката притеснявам се все още да я пусна.. ...но като стане топло и няма яке 😃🤔..
Иначе колко пъти е падала вкъщи  и сме били със синьо чело...не ми се брои ...и пръст си е прискрипвала ....какво ли не

# 234
  • Несебър
Ани, има тема за бебеносене тук и най-добре наеми от някоя слинготека. Консултантите там ще те насочат. По-добре усети как ти приляга преди да направиш покупка, защото е инвестиция.
Аз донякъде сгреших, че направо си поръчах Тула от сайта им и първия път като носих малко ми ръбеше на таза, защото е с твърд колан. Но след това съм нямала проблем.
Ще ми препоръчате ли раница за носене на бебе? На Smania Bulgaria, стават ли?

# 235
Мога ли да направя каша с АМ, ако тя трябва да ври известно време - т.е. първо да разтворя АМ и след това да сложа кашата да ври...

# 236
По- добре не

# 237
Мога ли да направя каша с АМ, ако тя трябва да ври известно време - т.е. първо да разтворя АМ и след това да сложа кашата да ври...

Мисля, че не е добра идея да да готвиш с АМ.

# 238
АМ не подлежи на термична обработка. Какво искате да направите точно? Аз в началото като му правех кремчета, примерно с царевично нишесте, правих си на котлона кремчето и след това като е готово слагах разтворено АМ 2-3 дози.

# 239
  • Пловдив
сложно@е!, официално има ли алергия към белтък се освобождава детето от ваксината от РЗИ. Доста родитили пускат и ПКК с диференциално броене, утайка и ЦРП. Всичките са кръвни, с идея, че ако има някакъв евентуален процес в организма да се хване, защото не всичко се хващало със слушалка и оглед на гърло/нос.
Някои използват система от шуслерови соли и туя преди и след ваксината.
Към момента уж самата ваксина била по-пречистена от преди години, но прочитайки листовката няма как да не настръхнеш.
Хубаво било детето след ваксината да се пази /от настинки и т.н./
Всеки родител поставя ваксина с идеята да предпази рожбата си, да са ни живи и здрави дечицата, но нека, когато имаме съмнение за нещо да прочетем различни мнения, защото на родителите със странични раекции при децата им, след ваксина им е все тая, че рискът да речем е 1% на 100000 примерно.
Други родители се бунтуват, че българите си коментираме из форуми и социални мрежи страничните реакции, а не ги завеждаме в ИАЛ /Изпълнителна агенция по лекарствата/, защото зачервяване, вдигане на температура, обрив и т.н., са странични реакции, като се замислим върху това осъзнаваме, че статистиката в листовката става нереална.

Малкият обича да си играе с една мека кърпа, дървена дрънкалка със звънчета и шумкаща мека книжка. Опитвам се да редувам играчки, да не са всички постоянно пред погледа му, ама предпочитанията са му очевидни.

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 22:35 от Десиссслава

Общи условия

Активация на акаунт