Мнения за училища във Варна след 7-ми клас

• 77 219
  • 618
  •   2
Отговори
# 555
А питахте ли вече и какво отговприха? Да се знае и за следващите години!
Това с допълкителното натоварване изобщо не ми харесва, защото те и без него са с пълен норматив часове..

Питахме при записването. Да, математическата паралелка с немски на Първа може да се бори за DSD групите, ако детето реши, че го иска. При записването попълни декларация, че е съгласна да учи допълнителни 2.5 ч. ФУЧ математика. На мен ми изглежда, че това всъщност е немска паралелка с допълнителни часове математика и информатика, и съответно STEM статус. По-късно предполагам ще трябва да попълни още една за ФУЧ немски, ако иска и успее да влезе в DSD група.

Прилагам учебния план за 2024 - 2025:

# 556
Здравейте.
Търся мнения за IV ЕГ специално профила Испански с биология.

# 557
А аз търся мнения за Хуманитарната и Руското - как е нивото на преподаване на АE, ръководство, паралелки?

# 558
А аз търся мнения за Хуманитарната и Руското - как е нивото на преподаване на АE, ръководство, паралелки?

Синът му завърши сега Руското -руски и английски, от математиката и българския съм много доволна , страхотни учители-при неговото неучене и без допълнителна подготовка има 5.06 на матурата по български, по английски -5.66, в 10клас на HBOто изкара 82точки по математика . Английския му е втори , не знам нивото като за първи език как е.

# 559
Чудя се кое училеще да пиша на трето и четв. място - Руското иле Хуманитарната. На първо и второ - 1 ЕГ  и 5 ЕГ с АЕ.

# 560
момче или момиче?

# 561
# 562
Ако гледате резултатите от ДЗИ АЕ тази година  - Хуманитарната са на 4 място след двете езикови и МГ.
Аз лично бих избрала Пушкин - по-малко училище, само 1 паралелка с първи АЕ, по-смесена среда (в ХГ преобладават девойките).

# 563
Най-вероятно ще ни трябва ДЗИ БЕЛ, но благодаря за информацията. Девойката е толкова лежерно настроена, че ми иде да ... викам!

# 564
  • Най-красивата страна
Дъщеря ми учи в Хуманитарната гимназия -втора година.
Английски като първи език и италиански като втори.
Първата година имаха по 4-5 часа английски всеки ден.
Нивото е високо.
От преподавателите сме много доволни.
Средата е много добра.
Има ред и дисциплина.
Държи се на външния вид.
И да,момичетата са много повече от момчетата.В класа на дъщеря ми има само 4 момчета.

# 565
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Дъщеря ми учи в Хуманитарната гимназия -втора година.
Английски като първи език и италиански като втори.
Първата година имаха по 4-5 часа английски всеки ден.
Нивото е високо.
От преподавателите сме много доволни.
Средата е много добра.
Има ред и дисциплина.
Държи се на външния вид.
И да,момичетата са много повече от момчетата.В класа на дъщеря ми има само 4 момчета.

В каква паралелка е дъщеря ви? Благодаря.

# 566
  • Най-красивата страна
Дъщеря ми е в паралелка с профил български език и история.
Първи език -английски.
Втори език-избирахме между немски,френски,руски и италиански.Избрахме италиански.Учи се от втората година.
Физика,химия,биология...-също се учат от втората година.

# 567
Veronikaaa, благодаря за информацията. Най ме притеснява момичешкия клас. Но... няма пълно щастие. При голямото ми дете в ЕГ беше още по-лошо - 3 момчета и 23 момичета. Ужас...
А имате ли наблюдение над часовете по математика? В смисъл - има ли добри преподаватели, има ли профил мат в 11 клас?

# 568
  • Най-красивата страна
Да.Доволни сме от преподавателката.
Дали има профил математика след 11 клас-не знам.

# 569
вероятно има, защото има 4 ученика, които са се явили на ДЗИ Мат. от друга страна между 2022 и тази година няма явявали се на ДЗИ Мат - възможно е да валидират.
https://nvoresults.com/matura.html?year=%D0%9C%D0%B0%D0%B9+2025& … D0%A0%D0%9D%D0%90

Общи условия

Активация на акаунт