Мнения за училища във Варна след 7-ми клас

• 85 858
  • 656
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
И аз с въпрос за мнение относно АЕ/ФЕ в Пета и АЕ/РЕ или Ит/АЕ в Руското?

# 571
Категорично 5та ЕГ

# 572
Скаридка, ясно е че МГ, 1 ЕГ, 4 ЕГ и 5 ЕГ обират точките. Но когато "златцето" се е издънило по една или друта причина на НВО, търсим най-доброто от "средния" ешелон.
И да, първите ни желания ще са 1 ЕГ и 5 ЕГ, колкото и недостижими да са.

# 573
Poleto си пита за 5та и Руско, отговарям кое според мен е по-добрия вариант.
Дете без училе няма да остане, опрат ли нещата до ПГ много слушайте децата си какво искат, колкото и странно да ви звучат исканията им. СУтата като 7ма 8ма и Гео Милев са също добри.
Изключително доволни са от Търговската и Богоров. Като тази  година Бигоров изпреварват Търговска по успех на НВО

# 574
Търговската е чудесна гимназия! Имам отзиви от познати. Също и Руското! Иначе 1 Езикова е на първо място😀Не само паралелките с английски,а и математическите паралелки. Струва си да опитате с кандидатстването! Миналата година и ние треперехме и се съмнявахме дали детето ще влезе в 1ЕГ,писахме гимназията на 1во желание и за щастие бала беше предостатъчен😄

# 575
И аз с въпрос за мнение относно АЕ/ФЕ в Пета и АЕ/РЕ или Ит/АЕ в Руското?

Здравейте,
Да, най-вероятно руското не е на нивото на 4 ЕГ, но ако детето наистина иска италиански език, паралелката в руското е наистина добър вариант. Проблемът е, че първите години влизаха деца, които просто не бяха успели да влязат в друга езикова гимназия, но последните години виждам деца с максимален бал, който опредлено би им позволил и друга езикова и това е реален избор на език при тях.
Голямата ми дъщеря завърши 11 клас в тази паралелка и имам лични впечатления. Ако някой има въпроси- насреща съм Simple Smile

# 576
Моят син е в Руското с АЕ и РЕ. Сега ще бъде 9 клас. Много съм доволна и от учителката по английски, и от тези по БЕЛ и математика. РЕ имаха два часа седмично колкото да добият някаква представа за езика. Класът е 50-50 момичета и момчета и се разбират чудесно. По време на пролетната ваканция им организираха и екскурзия до Англия. Имаше и възможност за изучаване на португалски език като извънкласна дейност.

# 577
Моят син е в Руското с АЕ и РЕ. Сега ще бъде 9 клас. Много съм доволна и от учителката по английски, и от тези по БЕЛ и математика. РЕ имаха два часа седмично колкото да добият някаква представа за езика. Класът е 50-50 момичета и момчета и се разбират чудесно. По време на пролетната ваканция им организираха и екскурзия до Англия. Имаше и възможност за изучаване на португалски език като извънкласна дейност.
Много ви благодаря за информацията. Моята дъщеря завършва 6 клас, но отсега искам да се ориентирам. Иска да учи руски език, но за съжаление в трите езикови гимназии няма такава възможнст. Та чуденката ни е, дали дори да изкара висок бал (което към момента изглежда вероятно) , дали да не избере Пушкин.

# 578
ice_sparky, за една година детето може и да си промени желанията. Особено в 7 клас момичетата често се преориентират в зависимост от желанията на приятелки/съученички. Но Пушкин е добър вариант и всяка година има деца с много висок бал, които го избират.

# 579
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Да не ви обезкуражавам, но моята седмокласничка ми скъса нервите тези дни. До преди да отвори системата беше решила да пише едно за първо желание, като отвори системата взе да си сменя желанията. И те така по 5 пъти на ден. Не се издържа😉Нямам търпение утре да затворят системата и да се приключи драмата.

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 23:28 от iv.elina

# 580
Спокойно, и моята е тооолкова незаинтересована, че няма накъде. И не е наясно какво иска - с подредбата на желания е толкова нелогична, че чак ми иде да й хлопна нещо по главата, че да й дойде акъла. И си мени желанията постоянно - ма таз ли палалелка да е на второ място, ма дали да не я преместя на трето и т.н. И аз чакам утре вечер.

# 581
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Спокойно, и моята е тооолкова незаинтересована, че няма накъде. И не е наясно какво иска - с подредбата на желания е толкова нелогична, че чак ми иде да й хлопна нещо по главата, че да й дойде акъла. И си мени желанията постоянно - ма таз ли палалелка да е на второ място, ма дали да не я преместя на трето и т.н. И аз чакам утре вечер.
Снощи последно направи промяна😀😀Сега се молим да приключи с първо класиране, но едва ли. Легна си преди 1 час и системата се очаква да  затвори в 23,59ч.  и вече съм уж спокойна😀😀😀

# 582
  • Варна
Ако има деца седмокласници от миналата година, недоволни къде са приети-вече се обявяват освободени места за девети клас по училищата в РУО.

# 583
Ако гледате резултатите от ДЗИ АЕ тази година  - Хуманитарната са на 4 място след двете езикови и МГ.
Аз лично бих избрала Пушкин - по-малко училище, само 1 паралелка с първи АЕ, по-смесена среда (в ХГ преобладават девойките).
Здравейте,извинявам се,че се включвам в този пост!Имате ли наблюдение за електротехникума?Синът ми е приет там и се притеснявам, каква е средата?

# 584
Хуманитарна гимназия- англ.език, БЕЛ и История.
Моля за впечатления!

Общи условия

Активация на акаунт