Мнения за училища във Варна след 7-ми клас

• 100 026
  • 770
  •   1
Отговори
# 720
Такива слухове циркулират винаги и навсякъде. Не съм от Варна, но съм завършила училище, което е на много високо ниво не само в града, където се намира, а и в цялата област. Абсолютно същите неща се говореха и преди 20 години. Много съм благодарна на родителите ми, че не са се вслушали в тях и ме пуснаха да отида в друг град и да сбъдна мечтата си.

# 721
  • Варна
Ходихте ли на изложението? Научихте ли нещо полезно?

Ние вчера не успяхме да открием Хуманитарната там. Обикаляхме няколко пъти залата.
Затова пък използвах времето след това да покажа на детето сградите на Хуманитарната и Руското. Хуманитарната е определно с по-добра визия, поне отвън Simple Smile
Руското е с леко "депресивна" визия. Особено с тези решетки по прозорците. Почувствах разочарованието на детето. Много пъти ѝ повтарях, че сградата няма толкова голямо значение. Сега се чудя дали да ходим и на отворените врати, да не я откажа съвсем.

# 722
  • Варна
А кога има отворени врати?

# 723
  • Варна
А кога има отворени врати?
Само за Руското знам, една позната сподели на 14.05 от 11 до 14 часа.

# 724
Покрай себе си имам доста добри отзиви за Хуманитарна. Или поне късмет тези деца да си учат и да са попаднали в добра среда. Понякога се замислям какъв е смисъла от езикови и математически гимназии, ако детето е по-хуманитарно развито ми се струва един доста добър вариант . Спрях се днес на панорамата, обясниха всичко , паралелки езици. Реално тази паралелка Съдебна администрация учат по-засилено право ли?

# 725
Eзиковите гимназии след 10 клас имат и хуманитарни профилиращи предмети Simple Smile

# 726
  • Варна
Прекалено "хуманитарни" ми идват някои предмети, може би защото си нямам на идея какво се учи Simple Smile - Латински, Старобългарски, Краезнание и задължителните модули  „Власт и институции“, „Култура и духовност", „Човек и общество“  ...

но някак ми звучат по-поносимо в сравнение с "Статистика", "Счетоводство на предприятието", "Финансово-икономически анализ и контрол", .. Това е от Търговската, понеже и нея проучвах Simple Smile

# 727
Ами не знам, но на фона на изкуствения интелект , който стремглаво навлиза да откриваме паралелки за информатика... както винаги сме назад с материала. Вероятно единствено киберсигурност ще има хляб в бъдеще, видях май в Богоров такава паралелка нова.
Аз цял живот икономика уча и ми се повръща и ми се иска детето да е по-хуманитарно развито. Докато дойде ред да се реализират счетоводители , анализатори и други професии с елементарни еднотипни функции ще изчезнат. Наистина е едно такова никакво ако трябва човек сега да се ориентира какво да подхваща. Важно е да сме адаптивни, каквото и да означава това в създалата се ситуация.

# 728
  • Варна
Видях специалност "Безпилотни летателни апарати" в ПГККМС.

# 729
Eзиковите гимназии след 10 клас имат и хуманитарни профилиращи предмети Simple Smile
В първа доколкото знам има няколко паралелки с химия и биология, специално за медицина.

# 730
В първа доколкото знам има няколко паралелки с химия и биология, специално за медицина.

Не са паралелки, а профили, обаче по химия нещата са мега зле Sad Ще разберете скоро за какво иде реч
За кандидастване не може да се разчита на ПП в училищата, защото тя покрива едва 30% от искания материал за КСПрием

Ако някой си мисли, че ИИ ще изяде хляба само на точните науки, то значи изобщо не познава възможностите му Simple Smile Ако му се направи детайлно описание на картината и Мона Лиза ще ти нарисува и като Вазов и Йорков ще ти опише природата. Рови в закони и прави изводи, та не знам защо го подценявате

Киберсигурност и ИИ са двете топ разпространени специалности от областта на ИТ, но не знам доколко имат реално реализация. Във Варна няма нито центрове за развитие на ИИ, нито някакви големи фирми, които да се занимават с киберсигурност.

С летателните апарати е попадение на ПГ в ТУ,  реално има потенциал за производство на дронове в Бг, защо да не се подготвят кадри и да има заводи във Варна. Има ИТ инженери, електрончици, машинните инж са много кът, но и това може да се поправи за 10тина години

# 731
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
По спомен Право учат в 10 клас, погледнете учебните програми. Там ще добиете реална представа какво се учи всяка година.

# 732
Разбира се, че има хуманитарно насочени паралелки в езиковите гимназии - дъщеря ми профилира Философия и БЕЛ в 11 и 12 клас в Четвърта. Относно специалностите в ПГККМС - някои са си живи извращения - кажете ми къде ще проектират дронове тез деца със средно, вече коя поред година я имат, верно, че работят тясно с ИУ и ТУ, ама чак пък - или пък дизайн на печатни и дигитални медии (прием с 3хНВО БЕЛ в това училище, както в Хуманитарната) - та това е вече отживелица...

# 733
скаридка, не се изразих правилно, исках да кажа, че напливът е голям с този профил. Иначе ми е ясно, че без уроци в тия дисциплини не минава, но сега се цели девойката в DSD класа. Не знам как ще върви с кандидатстване медицина.

Иначе ако се търси IT образование, гимназията как да е, но после задължително София ако ще е България.
Във Варна положението е зле, още повече за младши кадри.

# 734
  • Варна
Дроновете са за първа година и никой не твърди че ще ги проектират със средно.

Общи условия

Активация на акаунт