Мнения за училища във Варна след 7-ми клас

• 85 900
  • 656
  •   1
Отговори
# 540
11 и 12 клас сравнете, отделно гледате само ООП, а имате надолу в тези таблици ИУЧ. За матем паралелки трябва да е с превес математиката, не ЧЕ

# 541
  • Варна
Здравейте, децата приети в математическата паралелка с немски на Първа могат ли да участват в DSD групите?

Да, могат. Може да видите в списъка на приетите за следващата година.
Допълвам: Дъщеря ми завърши 9-ти кл. с НЕ с чуждоезиков профил и е приета в DSD група. Спомням си, че имаше през годината дискусии могат или не могат да приемат деца от математическата паралелка. Накрая явно решиха да ги приемат, защото виждам, че има деца от тази паралелка в списъка. Как ще протече обучението за тях до 12-ти кл. по НЕ не съм се интересувала, защото дъщеря ми не е в тази паралелка.

# 542
Това опрвделено е нещо ново от тази година! И къде тогава е разликата между езикови и матем паралелка?

# 543
Синът ми е приет в пета с
 френски и английски .Ще участва на второ класиране ,но шанса е минимален ... ,само тази паралелка се молеше да не се падне ...но късмет.Всяко зло за добро .....

# 544
В математически профил можеш също да избереш езика за трети профил след 10 клас, вероятно по тази линия им дават повече часове - обаче може да избереш например Физика... И друго - в МГ, математическите профили са с 3 профилиращи предмета, а в ЕГ - езиковите профили са с 4. Тази паралелка с колко профила ще е, мисля следващата учебна година ще са първите 11-класници с матем.профил в Първа.

# 545
В математически профил можеш също да избереш езика за трети профил след 10 клас, вероятно по тази линия им дават повече часове - обаче може да избереш например Физика... И друго - в МГ, математическите профили са с 3 профилиращи предмета, а в ЕГ - езиковите профили са с 4. Тази паралелка с колко профила ще е, мисля следващата учебна година ще са първите 11-класници с матем.профил в Първа.

В МГ след 10 клас профилиращите са три по решение на ръководството , след като беше направена родителска среща,на която бяха обяснени предимствата на това да са три или четири и след пуснато гласуване онлайн.
Така че догодина, по следващата година може да са четири.

# 546
Не иска да подава за второ класиране, много е въодушевен от смяната на училището и от интензивния немски за мое изумление 😂
За ПТГ имам отзиви, че яко затягат дисциплината.
За приетите в 5-та - участвайте на второ класиране и стискам палци за качване нагоре в желанията Flowers Four Leaf Clover

# 547
Това опрвделено е нещо ново от тази година! И къде тогава е разликата между езикови и матем паралелка?

Едната разлика, която съм открил е, че математическата паралелка на Първа сменя езика през година. Миналата година са били с английски, сега са с немски. Софтуерни и хардуерни науки на МГ пък е обратно - миналата година са били с немски, тая са с английски. Дали се синхронизират по някакъв начин и дали и занапред ще е така - не знам.

Второто нещо, научено от Фейса, в отговор на въпроса дали можем да влезем в DSD група направо го цитирам:
Цитат
Да,ще можете,но от 10 клас програмата за децата от този клас ще бъде по-натоварена,тъй като към профилиращите ви предмети ще се добавят и два часа ФУЧ немски език.Това означава,че детето трябва да е много мотивирано.

И още от Фейса, относно това дали разказвателните се учат на езика:
Цитат
Всички деца, които учат немски, имат възможност да се явят на изпит за лайстунг паралелките. Всички немски паралелки учат разказвателни на немски

И точно и ясно от предишен отговор в темата
Здравейте, децата приети в математическата паралелка с немски на Първа могат ли да участват в DSD групите?

Да, могат. Може да видите в списъка на приетите за следващата година.
Допълвам: Дъщеря ми завърши 9-ти кл. с НЕ с чуждоезиков профил и е приета в DSD група. Спомням си, че имаше през годината дискусии могат или не могат да приемат деца от математическата паралелка. Накрая явно решиха да ги приемат, защото виждам, че има деца от тази паралелка в списъка. Как ще протече обучението за тях до 12-ти кл. по НЕ не съм се интересувала, защото дъщеря ми не е в тази паралелка.

Дано тази информация е полезна за някого, но все пак имайте предвид, че е от нета Simple Smile Правилното място да се пита е в самото училище. Още повече, че в Първа имат и ден на отворените врати през месец юни, където родителите на бъдещите седмокласници ще могат да зададат точните въпроси.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 07:56 от Georgi Moskov 763440

# 548
А питахте ли вече и какво отговприха? Да се знае и за следващите години!
Това с допълкителното натоварване изобщо не ми харесва, защото те и без него са с пълен норматив часове..

# 549
  • Варна
А питахте ли вече и какво отговприха? Да се знае и за следващите години!
Това с допълкителното натоварване изобщо не ми харесва, защото те и без него са с пълен норматив часове..

Допълнителното натоварване не е задължително. Ако не искаш да си в DSD, просто не участваш в класирането.

# 550
  • ВАРНА
Паралелките СХН в МГ вече втора година ще са с английски език. Разликата между миналата и тази учебна година е, че паралелките са вече две.
1 ЕГ и МГ нищо не синхронизират помежду си Simple Smile

От чутото на отворените врати на 1 ЕГ миналата година, останах с впечатление, че засега се получава малко лутане в синхронизиране на програмите в математическата паралелка - хем да се покрие хорариума часове по математика и информатика, хем да се използват максимално възможностите, които се предлагат по езика ( разказвателни предмети на съответния език, участие в DSD група...). Предполагам, че след завършване на първия випуск, ще имат повече яснота.

# 551
Здравейте! Интересува ме знае ли се кои учители ще поемат децата в 8 клас в Пета гимназия, паралелките НЕ/АЕ? Какви са впечатленията от обучението и средата? Благодаря! 🌸

# 552
Здравейте, синът ми е приет в IV гимназия с френски, биология и химия. Има ли някой  впечатления от тази паралелка? Чудя се дали да го запиша или да подадем документи за второ класиране, при което има шанс да бъде приет в III ПМГ, а не мога да преценя кое е по-доброто училище.
Ако за него са важни биология и химия, според мен 3-та е мястото. За тези предмети, доколкото знам от няколко приятелчета на моето дете и деца на мои приятелки, нивото е най-доброто в града. В 4-та природният профил е сравнително нов.
А за приетите в 5-та, напълно подкрепям прасучно - играйте на второ класиране и стискам палци.
12 точки (извинявам се, че забравих кой писа за това) са преодолими, а и нищо не губите, така че давайте смело за второ класиране и успех!
За ПТГ много добри отзиви от поне две деца - едното завърши тази година,а другото ще бъде в 9 клас. Подкрепяща среда, доколкото разбирам. Мъжът ми е завършил преди години, когато беше механотехникум и беше мъжко училище и нищо хубаво не може да каже, но нещата са различни вече. По отношение на специалностите около "рекламна графика" и "дизайн" групата - нещата, които учат, са много подобни.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 11:58 от phoenix

# 553
  • Варна
Мнения за ПТГ - дисциплина, учители. Момиче е , с рекламна графика е приета.
Ние сме приети с Промишлен дизайн ,обаче моя младеж харесва Рекламна графика и сега ще подаваме за второ класиране.Засега чувам добри отзиви относно гимназията.

Първо желание беше в Гимназията по туризъм , за второ няма да ни огрее -44 точки разлика.
Отиде  мечтата на кино.

# 554
Здравейте, синът ми е приет в IV гимназия с френски, биология и химия. Има ли някой  впечатления от тази паралелка? Чудя се дали да го запиша или да подадем документи за второ класиране, при което има шанс да бъде приет в III ПМГ, а не мога да преценя кое е по-доброто училище.
Тази година моя приятелка завърши 4та с профил биология и химия. Изобщо не е доволна, нищо не правят в часовете и явно на учителите не им се занимава толкова.
Аз завърших 3та с биология, химия и английски, много съм очарована и не мога да се оплача от нищо откъм подготовка.

Ако се чудите за нивото на френския...средна работа. Не съм чула който и да е от приятелите ми във френската паралелка да владее езика на повече от елементарно ниво, но същото се отнася и до 4та. Извода е, че който иска научава независимо от училището хаха

Общи условия

Активация на акаунт