Мнения за училища във Варна след 7-ми клас

• 85 833
  • 656
  •   1
Отговори
# 585
Някой да знае къде могат да се намерят актуалните максимален и минимален бал за варненските училища?

# 586
# 587
# 588
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Хуманитарна гимназия- англ.език, БЕЛ и История.
Моля за впечатления!
Казват, че им е най-силната паралелка. Това е мнение на майка, която има дете в Хуманитарната. Другата новост относно съдебната администрация е, че в 9клас е решено, че ще изучават италиански. До тази година е имало избор и съответно е ставало драма. Детето ми е много доволно от този факт.

# 589
Моля за впечатления!
Казват, че им е най-силната паралелка. Това е мнение на майка, която има дете в Хуманитарната. Другата новост относно съдебната администрация е, че в 9клас е решено, че ще изучават италиански. До тази година е имало избор и съответно е ставало драма. Детето ми е много доволно от този факт.
В Хуманитарна ли сте?

# 590
Моля за впечатления!
В Хуманитарна ли сте?
Да

# 591
  • Варна
Здравейте! Моето дете ще е в Пета гимназия с Английски и Френски. Класна и преподавател по английски ще им бъде г-жа Димитрова. Има ли някой който може да сподели мнение и впечатления от нея?

# 592
  • Варна
 Има ли тема за МГ?

# 593
  • Най-красивата страна
Моля за впечатления!
С много добри впечатления съм.
Дъщеря ми е в такава паралелка.Тази година завърши 9 клас. Доволни сме и аз и тя.
Има ред и дисциплина.
Средата е много добра.
Страхотни преподаватели.
Дъщеря ми ходи с желание на училище.
В 8 клас -интензивно изучаване на английски език-4-5 часа на ден
От 9 клас избрахме втори език-италиански.
Другите варианти бяха немски,френски или руски.

# 594
Моля за впечатления!
С много добри впечатления съм.
Дъщеря ми е в такава паралелка.Тази година завърши 9 клас. Доволни сме и аз и тя.
Има ред и дисциплина.
Средата е много добра.
Страхотни преподаватели.
Дъщеря ми ходи с желание на училище.
В 8 клас -интензивно изучаване на английски език-4-5 часа на ден
От 9 клас избрахме втори език-италиански.
Другите варианти бяха немски,френски или руски.
Тази година на педагогическия съвет са решили предварително коя паралелка какъв език ще учи в 9 клас, че наставало ужас. Нямало възможност да се съобразяват с всички желания.

# 595
  • ВАРНА
Няма. Дъщеря ми е мегеец от пети клас; завърши девети клас тази година. Питайте смело и се надявам да мога да отговоря  Simple Smile

# 596
Здравейте,  и аз имам 1 брой записан в МГ с немски език.  Всякаква информация за училището ще ми е от полза - знае ли се кои учители поемат децата, за униформите ми казаха да следя сайта, че май ще има нови. Интересно ми е какви допълнителни школи има, ходят ли на лагери и т.н. Също ме гложди от стари публикации въпроса - делят ли децата на такива от 5 клас и новопостъпили, срещала съм мнения, че децата от 5 клас са в една паралелка и съответно отношението към тях е различно.

# 597
  • Варна
Моето дете завърши 8 клас в МГ. Имам някакви бегли наблюдения. В техния клас има 10-тина деца, които са били от 5 клас в училището. Учителите апелираха да няма разделение, но в началото неминуемо имаше такова. Смея да твърдя, че до известна степен и някои родители допринасяха за това. Нееднократно на родителски срещи чувах конкретни родители да говорят за "новите", сякаш децата, които са приети след 7 клас са дошли в техния клас. В течение на учебната година тези неща се изгладиха, децата се опознаха, не се делят, много са задружни. Дъщеря ми е много щастлива и си харесва класа.
Относно униформите, вчера получихме съобщение в Школо, че ще сменят униформите и фирмата - изпълнител и има 2 годишен период за преминаване изцяло към новите униформи. До сега имаха единствено тениски с къс и дълъг ръкав и вратовръзка. Трябваше да имат поне един елемент от униформите. Връхни дрехи тип суичър или жилетка нямаше, ходиха си с техни. Обаче новите ще включват и суичър. Останах потресена от цените им - летен суичър 81 лв, зимен 87, тениска 40. Без думи съм тук...
Екскурзии им организират. Още в началото на учебната година имаше оферта. В зависимост от езика са или в Германия, или в Англия. Отиват със самолет и след това връщането е с автобус, като минават през няколко държави. Децата са много доволни.
Ако нещо друго Ви интересува, питайте Blush

Последна редакция: чт, 17 юли 2025, 09:32 от smile29

# 598
  • ВАРНА
Стискам палци на осмокласниците в МГ да имат късмет да стъпят един ден в така дълго чаканата нова сграда Simple Smile
Ще започна с екскурзиите - не се заблуждавайте Simple Smile Това не са екскурзии, организирани от МГ. Това са екскурзии, които се предлагат и в Първа, и в Четвърта от фирма Делфи турс.
В МГ се предлагат екскурзионни пътувания. Има различни занимания по интереси, които може да организират за участващите в тях пътувания, но не съм запозната, защото дъщеря ми не се е включвала в тези занимания. Информация за тях се дава в началото на уч.година.
Това са за уч.година 2024 / 2025 https://mgberon.com/%d0%b7%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d … 0%b5%d1%81%d0%b8/
Униформите - засега не е ясно от къде ще се купуват новите униформи. Ще има две години период, в който ще важат и старите, и новите униформи. Аз разчитам на новите мегейци при записване да имат повече инфо по този въпрос и да споделят Simple Smile
Класовете се формират като се следи съотношението на стари и нови мегейци да е еднакво. Виждам, че тази година всичките видове паралелки са по две. Няма да има концентрация на старите мг-та в една от двете паралелки, а другата да остане само с нови. Бързичко се размива това стари/нови.
Старанието на училището е в осми клас учителите по език да са възможно най-добрите. Предполагам, че всички сте/сме наясно, че МГ не е езикова гимназия, нали Simple Smile По математика и БЕЛ единият екип са учителите, които са с набора от пети клас насам. Има и втори екип учители по мат и БЕЛ, защото броят паралелки и часове са непосилни за един учител по мат и един по БЕЛ.
Една-две препоръки - заредете се с търпение Simple Smile МГ обичат да пускат инфо в последния момент. Нека децата да са стриктни що се отнася носенето на униформи, защото особено в началото на годината ги гонят като партизани по този показател. Има една фб група, която е за всички родители на ученици в МГ. Ако ми пишете на лс инфо за фб профилите ви, ще ви добавя.

# 599
  • Най-красивата страна
Споменахте екскурзии.
Доволна съм от екскурзиите ,които предлагат в Хуманитарна гимназия.Изборът е голям.Има и в България и в чужбина.
Дъщеря ми ходи на две екскурзии в чужбина и много и хареса.

Униформите-има ежедневна,официална и за физическо.
Дрехите са удобни.

През зимата в училището е много топло .

Общи условия

Активация на акаунт