Мнения за училища във Варна след 7-ми клас

• 85 760
  • 656
  •   1
Отговори
# 630
В Пета гимназия приключи ли онзи скандал с учителите, които дават частни уроци? Или всяко чудо за три дни...

# 631
Мисля, че скандалът повлия отрицателно на приема в Пета - доста голямо понижаване на баловете тоза година. Явно масово децата са предпочели други гимназии предвид текучеството  и напрежението сред учителите. Дано нещата се променят и училището да вземе мерки да подобри лошия си имидж.

# 632
Четвърта ще иам нов директор ли?
Това е новина!
Дъщеря ми завърши там миналата година и училището определено има нужда от свежа мисъл и ръководство.

# 633
  • Варна
Четвърта ще иам нов директор ли?
Това е новина!
Дъщеря ми завърши там миналата година и училището определено има нужда от свежа мисъл и ръководство.
Има конкурс, да. И аз много се надявам да има промяна, макар на дъщеря ми да й остават 2 години само.

# 634
  • ВАРНА
Тотка още миналата година е искала да сдаде поста и да се пенсионира. Надявам се 4 ЕГ да има късмет с нов директор и най-после да се вкара мисъл в управлението на това училище.

# 635
Тотка още миналата година е искала да сдаде поста и да се пенсионира. Надявам се 4 ЕГ да има късмет с нов директор и най-после да се вкара мисъл в управлението на това училище.

Защото има много талантливи деца там и заслужават повече активност и внимание - на националната олимпиада по френски втора поредна година са на първите 3места за 8ми и 9ти клас, софийската им диша прахта.

# 636
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
От Пета гимназия се пенсионира Иванов по БЕЛ. Човека така здраво жъне с частните уроци, че свят ще ви се завие. Изобщо няма намерение да спира. 😀

# 637
Кой пък ходи на частни уроци по български 🤔 от мойте синове никой ,нито знам за техни съученици. И да жъне, щом има кой да дава какъв е проблема не разбирам 🤔

# 638
  • ВАРНА
Кой пък ходи на частни уроци по български 🤔 от мойте синове никой ,нито знам за техни съученици. И да жъне, щом има кой да дава какъв е проблема не разбирам 🤔
Ето ти еднорог - дъщеря ми ходи на уроци по БЕЛ от девети клас и няма да спре до дзи. Причините са няколко, но няма да влизам в режим на обяснения. Всеки сам си преценява доколко има вяра в системата. Аз нямам.

# 639
Колкото по-елитна гимназия, толкова поврче ходят, защото се борят за стотни за специалности нспр като право и психология. Познавам деца, които ходеха и са точно от най-елитните гимназии в града. Вероятно застраховка.

# 640
А какво мислите за ръководството на Пета гимназия? Скандалът с учителите в началото на тази учебна година мен ме разколеба за това училище, а ни е квартално. Аз не мога да преценя кой казва истината - директорката, уволнените учителки или е нещо посредата, но конкретно това, че се пишат умишлено занижени оценки, за да се пращат децата на частни уроци при други учители от училището, ме притесни. Затова моля за мнение от учащи там или поне запознати със средата.

# 641
А какво мислите за ръководството на Пета гимназия? Скандалът с учителите в началото на тази учебна година мен ме разколеба за това училище, а ни е квартално. Аз не мога да преценя кой казва истината - директорката, уволнените учителки или е нещо посредата, но конкретно това, че се пишат умишлено занижени оценки, за да се пращат децата на частни уроци при други учители от училището, ме притесни. Затова моля за мнение от учащи там или поне запознати със средата.
Синът ми завърши 8 клас тази година в 5та. Че изискват учителите спор няма, но да са злонамерени - не мисля. Моя яко го тресна пубертета, не съм го видяла да учи  сериозно по нищо - пишат се някакви домашни за час, час и половина и толкоз.  Годишният му успех е 5.00. Чак се чудя как го изкара.

# 642
  • Варна
Дъщеря ми завърши Пета миналата учебна година и мога да кажа, че никога не се е сблъсквала с какъвто и да е натиск за частни и/или допълнителни уроци при когото и да е. Нито пък със занижени оценки с тази цел.

Натискът за частни уроци в повечето случаи идва от родителите, не от учителите. Напълно нормално е през първата година, особено когато езикът е нов, децата да получавт по-ниски оценки. Тогава родителите започват да се притесняват, търсят алтернативи/някой да налива с фуния знания в главата на детето/ и така се появяват градските легенди...

# 643
  • Варна
Моето дете тази година завърши 11 клас в 5та гимназия. За тези 4 години никога не е ставало дума за частни уроци, никой учител не е писал  целенасочено ниски оценки. Самите ние бяхме изненадани от новините, които излязоха по тази тема.
Изключително съм доволна от реда и дисциплината в това училище. Строго се следи на входа да се ходи с униформа. При закъснение се взима ученическата карта на ученика и само класен или родител може да я вземе обратно. Учителите са доста взискателни и постоянно искат да се участва в различни проекти. 5та е известна с това, че директорката е доста строга и има правила, които не допуска да се нарушават. Като всяко училище има си и минуси - състоянието на сградата, двете смени на учене, самата директорка е консервативна към повечето външни проекти и инициативи. Но за нас средата е това, което най-много ни допада. Децата в нашия клас са страхотни и нашето дете от първата година намери приятели; събират се постоянно, забавляват се. Тази година успехът му е над 5.90. Ако се положи усилие немският език се научава на високо ниво.
Надявам се да съм била полезна с написаното.

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 22:32 от Лилла

# 644
В Пета гимназия приключи ли онзи скандал с учителите, които дават частни уроци? Или всяко чудо за три дни...
Не е приключил… След проверката на МОН и 50 страници доклад с нарушения, вече е в прокуратура!

Общи условия

Активация на акаунт