Седмокласници 2020/2021 - Тема 8

• 32 447
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
  • у дома
По въпроса с ингегрирания изпит след 7 клас-ето един такъв от преди 20год - https://www.vesti.bg/novini/19-iuni-2001-g-153272 -идеята тогава просъществува точно 2-3 год и отпадна.

# 241
  • София
Ох, и аз се уморих от тези постоянни промени. Щях да резервирам почивка за пролетната ваканция, а сега не знам какво да правя 🤔
Лу, хубаво е, че всичко е вече в миналото.
Мира, много сладко, как сина ти е обяснявал на Арчи за надморската височина на Балканския полуостров 😊

# 242
Успях да ви изчета, много сте полезни и редовно си сверявам часовника с вас.
Преди десетина години синът ми влезе във френската гимназия и там си имаше наркотици. Разказваха се легенди, че и сред хигиенистките имало дилърки. Да пази Господ, защото неизбежно в някаъв момент ще има изкушения. Важното е да са подготвени и да не се поддадат.
Имам и петокласничка, която явно ще е опитно зайче с тези интегрирани НВО-та. Направо лошо ми става като си помисля какво ще представлява подготовката за тях.
Къпането и подръжката са изрядни - ако не ги изкарам насила от банята могат и по час да откарат там. Трудно е докато се наканят да влязат, после още по-трудно е да излязат. След това наборката педантично почиства и маже лицето си и води безмилостна борба с наченките на акне. Забелязвам и при нея специфичната миризма, която съпътства влизането в пубертета и бунтът на хормоните. Брат й го спасих от нея с един стик с алое вера и сега съм й поръчала и на нея.

# 243
  • На морето!
На днешния брифинг питаха министър Ангелов защо отварят заведения и ресторанти, а школите остават затворени, но той така и не стигна до отговор. Нашите ПИ са отложени, вероятно се надяват от 1.03 да ги пуснат присъствено, но още нищо не се знае.

# 244
  • София
На днешния брифинг питаха министър Ангелов защо отварят заведения и ресторанти, а школите остават затворени, но той така и не стигна до отговор. Нашите ПИ са отложени, вероятно се надяват от 1.03 да ги пуснат присъствено, но още нищо не се знае.

И аз това питам, защо се отваря всичко, а училищата и школите остават затворени?! Защо всичко останало е приоритет на тази държава, а образованието е забутано в девета глуха.?! То е ясно, че го правят заради изборите, ама с какви очи го парвят?!

# 245
  • На морето!

И аз това питам, защо се отваря всичко, а училищата и школите остават затворени?! Защо всичко останало е приоритет на тази държава, а образованието е забутано в девета глуха.?! То е ясно, че го правят заради изборите, ама с какви очи го парвят?!
Защото не знам как стана, но в България се смята, че децата са най-голямата опасност от пренасяне на зараза. Нация, която с лекота причинява това на бъдещето си е обречена да тъне в нищета /не само финансова/.

# 246
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
момичета, опитвам се да намеря какъв тест държат децата на 14 години в английските училища.
имате ли някаква идея? и къде да намеря стари изпити за ориентир какво се изисква.
знам, че темата не е за английската образователна система, но не знам къде да питам.

# 247
  • София
божке, нямате изчитане, днес гоня от миналата тема още Simple Smile
браво на всички, минали ПИ, вкл. на тези, за които резултатите не са се оказали задоволителни, имат време да наваксат, успехи!
нацъкала съм 100 линка, които сте пращали, да ги дочитам, вкл. за ПИ на регалия, на които така и не искаше да се запише, но смятам да упражня натиск, тъй като ме притеснява, че по математика, въпреки старанието, ще стане издънка...
имам и един вероятно не умен въпрос, но в началната страничка не видях да има описание на това какво могат и какво не - да носят на НВОта- и по математика и по БЕЛ. по-конкретно, формули и пр. по БЕЛ няма какво да се носи допълнително, за черните химикали, разбрах.
за олимпиадата по физика ми е втория въпрос- скъпия син е отнесени от вихъра и не е разбрал къде да си провери дали е изкарал на втория кръг, като има съмнение че от 3те задачи се справил с 1 и малко- каквото и да значи това... та помощ и за това, къде да потърся?
честито и на всички минали рожденници, здраве и късмет Simple Smile

# 248
Добри, наше познато дете ще кандидатства след 7ми клас в колеж в Англия и ще го разпитам. Засега е държало само С1 по английски, но дали ще държи друг изпит за прием в колежа, не знам.

# 249
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
намрих това, отчасти отговаря на въпроса ми, но не намирам никъде изпит от предни години, за да се ориентирам какво се очаква да знае. Sad

http://www.integraledu.com/integraleducgi/other/edusystem.cgi?system_id=4939

# 250
  • София
имам и един вероятно не умен въпрос, но в началната страничка не видях да има описание на това какво могат и какво не - да носят на НВОта- и по математика и по БЕЛ. по-конкретно, формули и пр. по БЕЛ няма какво да се носи допълнително, за черните химикали, разбрах.
По МАТ освен черния химикал - молив, линия, триъгълник, пергел.
Наскоро и аз питах за формулите и Дидева разясни, че те се дават с изпитния комплект.
Предполагам, че като наближи НВО ще пуснат конкретно инфо, /миналата година и клипче имаше/, за инструктаж.
По втория въпрос за Оли по физика не мога да отговоря.

# 251
Аз съм качила правилата за информационна сигурност, в които има инструктаж за ученика, на едно място, към което има линк в първия пост от тази тема. Joy

# 252
за олимпиадата по физика ми е втория въпрос- скъпия син е отнесени от вихъра и не е разбрал къде да си провери дали е изкарал на втория кръг, като има съмнение че от 3те задачи се справил с 1 и малко- каквото и да значи това... та помощ и за това, къде да потърся?
честито и на всички минали рожденници, здраве и късмет Simple Smile
Би трябвало резултатите да се публикуват тук (http://www.prirodninauki.bg/)

# 253
Чакайте малко нали отвориха школите? Моят е на  английски нормално, в школата а не дистанционно, вече три седмици ходи. Тази ще е четвърта. А те сериозно спазват мерки по принцип. Същото и за занятията по специалния предмет в училище. Нищо че са ДО.

# 254
то зависи от школата. някои са смели, напр междучасие също, други - не.

и да се оплача: междучасие пак ще имат час в еднодневна ваканция - имаха в единствения ден междусрочна, сега ще имат на 3 март.

Общи условия

Активация на акаунт