Седмокласници 2020/2021 - Тема 8

• 32 440
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Аз не виждам нищо лошо, че в почивният ден имат курсове. Още повече, че 3 - ти е през седмицата. Колкото повече, толкова по- добре

# 256
Аз винаги вкл сега съм се дразнила някой да взима от ваканции. Едва няколко пъти съм прежалвала да се занимаваме и с домашна работа през ваканции.

# 257
Отдъхвам с облекчение, че с този набор сме пощадени от чудото "интегриран изпит". Имам и бъдещ първокласник, но ако го замисля отсега, то не трябва да изтрезнявам.

Hякои школи работят нелегално присъствено, но официално до 30 април би трябвало да са затворени. Вероятно по-малките, където се разчита, че няма да има сигнали и проверки.

По въпроса с хигиената и при нас очите се мият с два пръста Joy,  зъбите набързо, чак понякога ги връщам да повторят (и двамата). Eдинствено с къпането наборката е на другия полюс, докато не източи бойлера не излиза от банята.

Миналата година синът ми ходи на три ПИ в Регалия. Един присъствен, останалите онлайн. Не мисля, че има нужда от повече. Но реши двете помагала на Регалия с ПИ по БЕЛ и математика, принтирах му редовно и ПИ, които се споделяха в нашата фейсбук група, а те не бяха никак малко. Многото реални ПИ за мен допълнително натоварват детето и не виждам смисъл да се ходи на прекалено голям брой. Полезен му беше и Практикума на Регалия, който също е онлайн за първия модул и на двата изпита.
Това напълно съвпада с моето мнение, но като го прочета и от някой минал вече по същия път, ми носи допълнително спокойствие. Разбира се, децата са различни и всеки познава своето най-добре. За някои повече на брой ПИ може да са по-удачен вариант.
A какво представлява Практикума, може ли да помоля за повече информация? В определено време ли се провежда, онлайн занятие ли е или са материали, които се свалят?

# 258
  • На морето!
Чакайте малко нали отвориха школите? Моят е на  английски нормално, в школата а не дистанционно, вече три седмици ходи. Тази ще е четвърта. А те сериозно спазват мерки по принцип. Същото и за занятията по специалния предмет в училище. Нищо че са ДО.
Няма промяна в заповедта за школите. Някои просто са се регистрирали като центрове за личностна подкрепа или друго и затова работят. Нашата не.

# 259
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте, има качени резултати от ПИ по математика на Регалия. Моят син доста се  е поизложил в сравнение с този на СМГ. Но в неделя точно беше болен, не знам какво да мисля??

# 260
  • Варна
При нас само първи модул е проверен засега. Да не би и при вас да е така и затова да ви се струват малко точките?

И ако някой се интересува - отворили са записването за следващите ПИ в Регалия, пратиха мейл.

# 261
  • Plovdiv, Bulgaria
Излизат и двата модула. Даже сега ги разглеждахме и някои от сгрешените задачи ги реши наум , просто се чудя защо толкова много грешки е допуснал.  Ама да се стресне хубаво и да се мотивира.

# 262
  • София
Моят има "цели" 61 точки -  невниманието му е наказано. Сега учи, пък дано се стегне и да внимава

# 263
  • Варна
Еха, момичета колко много сте изписали. Два дни не успявам да стигна до форума и едва наваксвам. Доста неща ми се струпаха на главата последните дни и вече съм на ръба на изтощението. Като на въртележка съм. Мрън, мрън!
Мира, много ме разсмя твоя младеж. Има чувство за хумор той 😁
Да споделя и аз за ПИ в Регалия - излагация голяма. Има точки засега само на 1ви модул - 42... Елементарни грешки, все неща, които уж знае. 2-3 въпроса са били от неизучаван материал, но всичко останало е от несериозно отношение. С точките от втори модул едва ли ще стигнем 50.Въздъхвам много дълбоко. Мъжът ми като чу, че пак водим познатата тема и веднага бърза с чаша вино в ръка да ми носи. Знае той какво ще следва 😂

За интегрирания изпит съм със смесени чувства. Все още не мога да си представя какво ще включва и колко задълбочени знания ще искат. Но съм категорично за да се вземат оценки/диплома от 5ти до 7ми клас. Така едно дете, което иска да влезе в добра гимназия и полага усилия да учи, спокойно трябва да може да се справи на външното оценяване. И да си знае  от 5ти клас,че трябва труд и упоритост. А не всичко да се случва само в 7ми клас и стресът да е до небето. Но разбира се това са едни  идеалистични мои мисли.

За школите - и на мен ми направи впечатление, че Британика работят присъствено. Продължавам да се надявам от 01.03 да отворят и останалите школи.
Отивам сега да видя дали има резултати и от втория модул и да си долея! Наздраве! 🍷

# 264
  • Ланкър, планините Овнерог
Моята си ходи на курсове присъствено, но може би защото е индивидуално. Не знам групите дали също са присъствено.

# 265
  • Варна
И у дома с вино лекуваме раните от изпита на Регалия Simple Smile Засега пием само ние с баща й, но ако се издъни така и на реалното НВО може да се наложи и на нея да сипем Simple Smile Прави ми впечатление, че сгрешените задачи са почти поредни и то на материал, на който се справя традиционно добре. Нещо тотално се е спекла. Чакаме втория модул, където пак елементарна грешка има на едната задача, а на другата времето не стигнало да довърши.
Школата ни не е присъствена още и нищо не се чува да минат ПО скоро, ПИ този уикенд ще си е пак онлайн.

# 266
.......Но съм категорично за да се вземат оценки/диплома от 5ти до 7ми клас. Така едно дете, което иска да влезе в добра гимназия и полага усилия да учи, спокойно трябва да може да се справи на външното оценяване. И да си знае  от 5ти клас,че трябва труд и упоритост. А не всичко да се случва само в 7ми клас и стресът да е до небето. Но разбира се това са едни  идеалистични мои мисли.......
 Наздраве! 🍷
Аз пък съм против  -не смятам, че трябва едно 10-11 годишно дете да се обременява с мисли за бъдещето. Стрес има - в 7 клас им стига, защо да почват 2 години по-рано? Кога да бъдат деца?
Наздраве! Kissing

# 267
Ох и моят син се е изложил ама като се има предвид ,че от втори модул не реши две задачи очаквах даже по-малко точки. Има 67т - налях си малиново вино, Наздраве!
Оказа се, че на първи водул на му е зачел 9 верни отговора защото няма шпация между числото и мерната единица! Предполагам че е проверявала някаква програма .Това при ръчния изпит може ли да случи ?

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 20:29 от red_violet

# 268
Не се спичайте толкова от несправянето с ПИ. Помня дъщеря ми януари и февруари имаше много слаби резултати наПИ- под 5 и по бел и по мат (4,80 и 4,60)  Обаче това по-скоро беше като показател за пропуските. Попрегледахме материала у дома. Баща й я попридърпа по мат. Давахме й ПИ (изтеглени от Интернет) у дома всяка седмица. Полека повиши нивото. Май месец  не я пуснахме на ПИ да не се стресира...
На матурите изкара 5, 89 на бел и 5,79 по мат. Така че често тези балове не са отражение на истинските възможности.

# 269
  • Варна
Ред, не е възможно да не са зачетени! Не ги проверява програма отворените отговори, и при дъщеря ми няма интервали между числото и мерната единица, но са коректно зачетени спрямо дадените отдолу отговори. При нея има излязло на 2 места червено хиксче (сякаш е грешен или незачетен отговорът), но като се сравнят точките с поленцето в ляво са си отчетени правилно. Ако при вас случаят не е такъв, свържете се с Регалия, за да преразгледат. И не, на реалния изпит няма как да се отразят такива неща Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт