Седмокласници 2020/2021 - Тема 8

• 32 447
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
  • София

И да питам, ако четат осмокласни родители, на колко пробни има смисъл да се ходи? По-често или по-рядко?

Миналата година синът ми ходи на три ПИ в Регалия. Един присъствен, останалите онлайн. Не мисля, че има нужда от повече. Но реши двете помагала на Регалия с ПИ по БЕЛ и математика, принтирах му редовно и ПИ, които се споделяха в нашата фейсбук група, а те не бяха никак малко. Многото реални ПИ за мен допълнително натоварват детето и не виждам смисъл да се ходи на прекалено голям брой. Полезен му беше и Практикума на Регалия, който също е онлайн за първия модул и на двата изпита.

# 151
  • На морето!
В нашата школа по програма са 4, освен тях мисля да отиде на 1 в Регалия и аз да дам 1-2, когато имаме време. За съжаление до момента само у дома опитваме да доближим реална обстановка с бланки с отговори, чернови, белови, засичане на време, иначе онлайн ги претупва набързо.

# 152
Здравейте! И аз да се запиша в темата със седмикласник и с глава, пълна с въпроси, колебания и желание (бързо и неусетно) да е в един прекрасен осми клас Simple Smile
От миналата година посещава Регалия - БЕЛ и математика, но с това дистанционно, според мен уроците доста се размиха...  Днес са пратили ключ към отговорите на ПИ по математика на Регалия. Много тестове, много задачи, препускане по материала, на места - без обратна връзка, не съм сигуирна дали това е добро за него.

# 153
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
сега разбирам, че съм цербер. Sad
има право на избор за прическа, дрехи, разпределение на времето (като в края на деня съм предвидила време за ураган, ако задачите не са изпълнени), но ако го чуя да псува или видя на вратата табелка като горната, в детайли ще разбере как е избухнал Везувий.
и няма значени на кой от езиците, които знае, е написана.

# 154
сега разбирам, че съм цербер. Sad
има право на избор ................... или видя на вратата табелка като горната, в детайли ще разбере как е избухнал Везувий.
и няма значени на кой от езиците, които знае, е написана.
Smile А, бе, то и аз избухвах, избухвах в началото, после се спихнах..Промених тактиката - и аз с насмешка и ирония. Има ефект. Аз, уж, нямах тежък пубертет, имах вечерен час до 20годишна/майка ми не мисли така, де/. От баща й е.Smile

# 155
  • София
сега разбирам, че съм цербер....
Значи и аз съм цербер Smiling Imp !
Освен това не допускам да ми отговаря и да се прави на интересен с въртене на очи, сумтене или мърморене под нос. Ако има да ми казва нещо, да го прави директно в очите, а не зад гърба ми!
За щастие, все още като се обърна към него по име с нужната интонация, съм в състояние да го препарирам.
Има неща, които не бих допуснала да ми разиграва и той го знае много добре.

На всички новодошли - привет Flowers Hibiscus !
И наздраве, естествено Wine Glass !
За да получите достъп до пощата, моля прочетете условието на 1-ва страница!

# 156
  • София
Привет, група,

Добре дошли на новите страдалки! С пожелания за по-малко мъки и нерви покрай наборите.
Моята мома ме изкарва извън нерви. Така я е ударил този пубертет, че направо не е истина. Как може точно в разгара  на най-бурните емоции на подрастващите да сложат едни от най-важните изпити?! На ПИ по МАТ в Регалия сама казва, че не се е представила добре. БЕЛ в училище засега е 5 и 4. Направо - ужас. Най ме е яд, че е умно момиче, има потенциал, но толковаааааааа я мързи и не иска да прави нищооооо. Оплаках се! Simple Smile

Последна редакция: вт, 23 фев 2021, 16:32 от irina_a

# 157
  • София
Днес направих капучино на набора, много се зарадва. Аз разрешавам газирано и джънк, но имам условие  - закуската да се изяде/домашно приготвена/, фрешът да се изпие + задължително супа и/или манджа/готвя почти всеки ден, разнообразно и вкусно/. Ако имат место в търбуха - да ядат и пият. Но газирано не позволявам толкова често, колкото му се иска Joy. Сладолед винаги купувам аз, дори когато са болни това ми е належаща покупка - за да осигуря студена среда на гадинките в гърлото Joy. Свекърва ми изпадаше в ужас.
Надписи по вратата е слагал веднъж - "Моля, не ме безпокойте, не сте желани!", собственоръчно го беше написал и собственоръчно го свали щом казах "дългото" му име с подходящ тон/име, презиме, фамилия/. Зла съм, но не искам такива прегради между нас - достатъчно е да се споразумеем, че ще почакаме на вратата му преди да влезем. Споделя уж всичко, няма теми - табу. Поне така мисля аз. Малкият понякога послъгва, но, за негов ужас, има сестра-близначка, която тайно ми казва всичко.
ПП : Добре дошли на всички сестри по съдба Flowers Hibiscus

# 158
  • София
Честито на рождениците, които съм изпуснала тези дни.

Моичкият пие кафе с много мляко от година - две може би. Само когато е първа смяна  и става преди шест. Той е тип сова и ставането сутрин му е много сложно, да не кажа направо невъзможно и това до някъде му помага.

За гримирането - аз почнах някъде на 13 с малко молив по очите. Но към 15 вече злоупотребявах качествено. Та ако имах момиче, едва ли щях да имам очи да правя забележки за нещо, което се мие, израства (като косата) и т.н. Онзи ден, в студа се присетих, как излизахме с едни дрехи и шапки и после се преобличахме.

При нас мина карантината. За сега сме здрави, но е имало и други дечица в класа с температура и др. неразположения, за които не се знае от какво са били. На болните пожелавам леко да изкарат вируса и бързо да им се махне от главата.

Миналата седмица имахме и родителска среща, да ни обяснят за НВО. Кой плик в кой плик се слага и др. подобни.

# 159

Smile А, бе, то и аз избухвах, избухвах в началото, после се спихнах..Промених тактиката - и аз с насмешка и ирония. Има ефект.
При нас не знам, дали ще има ефект - при наборката морето е до колене и всичко ѝ е ясно. Преди малко умрях от смях, щях да я водя на урок по БЕЛ, обаче ми вдигна нервите и ѝ казах да си ходи с автобуса. Този присъствен урок по принцип е рядкост, не се е случвал от месец, но госпожата иска поне веднъж да я види. Че така, тръгва нашата, аз я гледам докъде е стигнала /Family link/, естесвено си изтърва спирката и се обажда, викам ѝ оправяй се! Гледам я горката пъпли и закъсня за урока с половин час  Satisfied
Ама аз като обяснявам приготви си нещата, тръгни по-рано, не се къпи преди да излизаш, ще закъснееш, съм досадница просто.
Сега я командировам при баба ѝ за седмица, даже ПИ-тата този уикенд ще си ги прави оттам. Качеството рязко ще падне, но трябва да си почина.

# 160
  • София
Смятам точките от ПИ на Регалия и са 55, направо ме застреля. Не ме интересува, че е пренесъл грешно отговорите, искал максимално да се доближи до НВО  - пренасял накрая отговорите от листа. Надявам се този резултат да не е близък до реалния, който ще изкара, а реалният  да е доста нагоре. На първия ПИ в школата му имаше 97, справя се уж повече от прилично с математиката, но важен е крайният резултат. Ще взема аз да се командирован някъде, че има голяма опасност утре моята коса да е лилава, с розови краища Joy

# 161
Begbie, момичето се къпе! Преди излизане! Наистина трябва да си щастлива от това. Не знам дали момчетата изобщо могат да си го представят. Та аз за всеки случай сутрин напомням за зъбите, а къпането е....въпрос на преговори....

# 162
Begbie, момичето се къпе! Преди излизане! Наистина трябва да си щастлива от това. Не знам дали момчетата изобщо могат да си го представят. Та аз за всеки случай сутрин напомням за зъбите, а къпането е....въпрос на преговори....
тити, момичето се къпе всеки ден!! Първа смяна е и се къпе преди час, ако не стане навреме само бретона, но е задължително и това при ДО!

# 163
  • София
тити, моят син е в дугата крайност -всяка вечер след 22 часа, задължително с музика и грачещ, си взема душ Joy. Добре, че съседите ни са готини

# 164
  • Ланкър, планините Овнерог
Не е до момчета и момичета. Моята също с триста мъки влиза в банята. Няма такъв мързел и безразличие.

Общи условия

Активация на акаунт