Седмокласници 2020/2021 - Тема 8

• 32 362
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
  • София

Може да съм минала през НВО, но не станах жълтото.
Какво означава да не отбелязват върху материалите, а в същото време могат да работят върху тях?!

# 361
  • Варна
Аз с готвих спагети с пиле и сметана, изпих 2 чаши бяло вино и вече мога да чета всякакви инструкции, без да губя самообладание Simple Smile препоръчвам, и синът ми го понесе добре (без виното естествено, той пие само мента лятото).

# 362
Desem, изпитните материали са помощните, които не влизат в плика. Тоест може да пише върху тях, но после верните отговори трябва да се пренесат на беловата и листа за отговори, защото само там ще се проверяват. Аз така го разбирам.

Последна редакция: сб, 27 фев 2021, 19:20 от vox

# 363
  • На морето!
Леле, това е кошмар! Толкова много листи, пликове, преписвания, пренасяне и накрая няма право на коментар на точките и проверката- каквото - такова.
А ако обърка реда и пропусне един отговор какво прави?
Примерно в черновата пише 1-а, 2-а, 3-а, 4-б, 5-в, а детето препише 1-а, 2-а, 3-б, 4-в и т.н.  и се усети чак накрая? Какво трябва да направи - да сложи отговорите от 3 нататък в скоби и отстрани верните ли? А ако не се усети никой ли няма да провери черновата?
Много ме плашат тези технически детайли.

# 364
  • София
Vox,  четейки го ми звучи сякаш ще има санкция.
Да кажат, че само беловата се проверява, а не че само там се пишат отговорите.- “...но отбелязват САМО в изпитния комплект - листа с отговорите и/или свитъка за белова"

Извинявам се ама това деца ще го четат, квестори, неюристи.
Направо да им направят един изпит върху изпитните материали и това е да НДУ за явяване на НВО. Dizzy Face
Уф, май и аз не мога да пия толкова.

# 365

Верният отговор се отбелязва с Х върху съответната буква. Ако ученикът иска да нанесе поправка, запълва кръгчето на отговора, който е отбелязал, и маркира нов отговор с Х.
Desem, инструктажът не се е променил особено през годините освен разни детайли, е сега и противоепидемичните мерки. Точно в частта, която обсъждаш, изобщо не е мръднал. Листът със задачите изобщо не влиза в индивидуалния плик. Предава се отделно. Между другото и анулирането става все по-екзотична възможност предвид факта, че работите се сканират и " разхвърлят" за проверка из цялата страна.
Звучи по-сложно, отколкото е, а и квесторите са там, за да помагат.

# 366
  • София
Дидева, сигурно е така просто е лошо написано.
Може би преди не съм се вгледала. Знаех кое се проверява, детето ми и то.

# 367
  • На морето!
Аз пък изобщо не съм стигала до тази част, но може би трябва, че моето момче е много разсеяно и е възможно да оплеска къде какво пише, предава, преписва.
Дидева, за съжаление някои квестори повече объркват децата, отколкото помагат, винаги някой нещо не е разбрал, не знае, ходи да пита и пр.

# 368
  • Някъде на край света
Здравейте, момичета!

Чета ви, но все не намирам кураж да пиша.
Виждам, че коментирате предаването на работите и имате притеснения. Аз минах по този път и тези страхове миналата година с малкото зверче, което реши, че ще учи в СМГ след 4-ти клас. За първи път при толкова малки деца изпита беше анонимен, то бяха пликове, листчета и както още се сетиш.

Даже в нощта преди изпита сънувах, че са му анулирали работата, защото е написал името си където не трябва. Но той си беше спокоен, въпреки всичко. Оказа се, че на изпита са им обяснили и помогнали индивидуално, за да не се объркат. Пиша това само за успокоение, че всичко ще бъде наред въпреки мислите в майчините ни глави...

Хубав ден на всички и дано скоро се престраша да пиша пак! Simple Smile

# 369
Buzzy, защо се притесняваш да пишеш? Надявам се да видиш, че не е страшно Simple Smile Освен 5-токласника в СМГ имаш и 7-мокласник, така ли? Момичета, момчета? Сподели моля. Големият има ли представа към какво училище ще се насочи? От това, че пишеш СМГ, предполагам че сте в София...
Добре си дошла в темата, а за редовни имаме и бонуси Simple Smile (поща с пробни, например) Така че пиши!

# 370
  • Някъде на край света
Блгодар, MollyBy.

Седмокласничката е госпожица с неясни представи за училище и насоченост. Само за едно е сигурно след 600те задачи домашно на малкия за зимната ваканция, СМГ не й е в списъка на желани софийски училища.
Иначе на пробните се справя криво-ляво добре. Поддържа 80-85 точки на БЕЛ и около 70-75 на Математика. За съжаление няма логическото мислене на брат си, който решава с лекота задачите, с които се е сблъсквал, но пък всяко дете е различно Simple Smile .

Ще пиша, обещавам. Знам, че първият път е най-трудно.

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 14:37 от Buzzy

# 371
  • София
Buzzy, добре дошла!
Твоята госпожица си е направо отличничка с тези резултати от ПИ. Аз ако видя толкова точки на моя хубавец по двата предмета ш'си сипя от радост Tropical Drink. Вчера прави ПИ по БЕЛ при частната му учителка - без думи съм колко тъпи грешки сътвори. Вярно, че самият изпит беше малко изненадващ, но той сам си реши, че ще го прави. Поглеждам накрая и виждам първо въпрос "В кое произведение присъства идеята за добротворчеството?", нашият отговорил "Българският език", вместо "Една българка". Явно е решил, че щом е "нещо-си-творчество", то е свързано с езика... Triumph Какво да го правя ми кажете? .........

# 372
Моят в момента прави ПИ по БЕЛ. В първи модул писал, писал на задачите с отворен отговор и накрая разбра, че не трябвало да ги пише на компютъра, а в тетрадката. Направи скриншот, но господина казал, че така няма да ги признае. В почивката между двата модула, преписва на хартия... Не разбрах, какво изпрати и дали ще му ги признаят?!
Чакам го да свърши с втори модул и да си сипвам.

# 373
  • гр.Варна
Привет!
Една смогвам да ви изчета.
Нашето момче днес прави ПИ по мат към Вектор. На първа част е доста зле положението. От 1до 18дадача се дават 50т,той е с 32 Sad Всички сгрешени задачи са геометрични. Част от материала не е вземан, а според него другите задачи били доста по-трудни от тези, които е решавал за НВО.
Сега се мъчи над 2 модул. Да го видим...
Някой друг да се е явявал във Вектор днес?

# 374
  • Варна
Моето момиче беше на ПИ на Вектор сутринта. Мисля, че е най-лошото й представяне досега, надявам се и завинаги да остане така. На втория модул има изключително тъпи грешки като 180-60=60 и забравено .2 при преписване... На първия също елементарна изчислителна грешка (не я запомних, че много се ядосах) я  е лишила от цялата 20задача.. Няма да стигне и до 70т този път Sad. Мисля, че бяхме дотук с погледите към МГ. Дано поне по БЕЛ не е така трагично положението. Пък и нали сме здрави, няма да се тръшкаме сега, я - неделя е, може по-раничко да сипваме Wink

Общи условия

Активация на акаунт