Седмокласници 2020/2021 - Тема 8

• 32 331
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
Пиза, аз тия задачи с пълнене и изпразване на резервоари ги научих...тия за пънене са х върху съответните часове, а с изпразването се изважда х върху съответните часове полученото се равнява на 1 /ако трябва да се напълни всичко или 1/2 ако трябва да се напълни половината/...
Мисля, ако аз се явявам на изпита, че мога да се класирам и за смг /така задобрях/ .

# 586
Bonanza, първа част в 10.50, втора -12.50. Но по Бел първи модул от събота не е готов.

# 587
  • София
Ваканцията си остава със старите дати в началото на април.

# 588
  • Варна
Svetli, много съжалявам, че и на вас съдбата е отредила такъв тежък път. Не е най-добрият начин за едно момче да порастне, но това не го избираме ние, за съжаление. И браво, че се справяте така мъжки със ситуацията. На ваше място аз не бих могла...
Влизам и аз да се оплача, та дано вече се свършват безумията! До преди минута крещях така, че и в Бургас са ме чули. Бях в среща, девойката влезе да се къпе. В бекграунда шурти вода, бучи вентилатор, но нищо - нали е за хигиената, мълча си. Излезе тя, свърши ми срещата и отивам да й кажа, че може вече да пуска сешуар, ако иска, че няма да ми пречи. И какво виждат очите ми: хванала един гребен за тупиране (от ония ситните, дето имат зъбци от двете страни), който, разбира се не е неин, и така го овъртяла в косата си, че няма измъкване. Превъртам напред, пропускайки всичкото викане, което извиках и сега е на фризьор да й отреже останалата неотрязана коса. Дотук с лилавото и дългата коса. Реве ми се! Десет години й поддържах косата - беше разкошна, светлокестенява, плътна, идеално права, много жива. А тя само за 3 години я направи на парцал.
За капак - видях точките на математиката на Вектор (БЕЛ не е проверен и при нея още) - 67т общо. И статистиката на Регалия, която я праща извън първите 25% от момичетата. Трагедия ли е, драма ли е не знам, но и аз искам юли и адекватно дете, че имам чувство, че с последните си действия показва, че е далеч от адекватното за възрастта си...

# 589
  • Варна

Дъщеря ми ходи миналата година на лагера на Uni for kids и тази година иска пак, но там са насочени към различни неща... Тя иска на химия да ходи, но има роботика, физика, астрономия, творческо писане и т.н. Лагера е на Мийковци, но като цяло си учат и почиват... не е само почивка и екстремни дейности като на Влъхви. Аз пък търся лагер с конна езда или някакво ранчо с животни, но ако може да е организиран от Варна, а не да я водя 500 км. Аз и да я взимам.
[/quote]

Конна езда има е Екопарка, но не е лагер.

# 590
На Вектор май изпитът е бил много по-труден. Оставам с такова впечатление от това, което пишете.
Ако има отговори, ще се опитам да го пробутам.

Дайв, не се ядосвай. Косата ще порасне. Все пак не е татуировка или нещо подобно Simple Smile
Вчера записах моята на пробен за АК. Почваше в 10. В 9.35 влезе да се къпе. В 10ч вече минутите вървяха, а тя още в банята. Излезе и през зъби ми каза, че не разбирала що си хабя парите Joy

# 591
  • Варна
На моя във Вектор е проверен само тестът по БЕЛ, има 49 от 65 точки. Всичко друго е в статус В проверка.
Дъждец, да, той още като излезе каза, че това е бил най-трудният ПИ от трите до момента. И по двата предмета.

# 592
  • гр.Варна
Само нашето изделие ли няма точки от втори модул на Вектор и 19 и 20 задача от Първи?
То е факт,че го направи в последният момент,но все пак. И резултатите му ще са такива-претупана работа.
Спираме с ПИ засега!
Желание и смисъл в момента няма AnguishedRolling EyesPensive

# 593
  • София
svetli, desita, Hug само мога да предполагам колко ви е трудно.
... на фона на това изтощението ми, заради служебни грижите (явно психиката даден отражение върху физиката и днес вместо да съм отпуск, съм болничен Sad ) или 7класните, направо са песен.
Забелязвам отпускане при девойката, но не смея да я притискам, мисля доста се измори напоследък, но ще погледна ПИ по Мат, че и предстои.

Моите деца не са ходими на лагери, лятото са на бабин дом (основно на вилата). За това лято сме им казали, че ако искат може да си поканят приятели, само да видим как би могло да се организира, ако решат.

Липсва ми да са на нормално училище. Двамата са в хубави класове (нови училища съответно след 4 и 7 клас от 2018 г. насам), но ненормалната ситуация сякаш им попречи да са сплотени. Имат приятели, чувстват се добре там, но липсва нещо. Мисля, че това тежи и на класната на девойката - била е близка със стария си клас, сега нещо не се получава химията.

Четох някъде, че няма да променят пролетната ваканция.

На кого ще стискаме палци за АК?
При нас преди време мина идеята за "проба на мускули", но след като направихме сметката, решихме, че ще пропусне, но пък и сме го обмисляли само като резерен вариант, не е мечта или желание.
Ако нещата се разият както са сега интересите, ще се наложи да издържаме баткото след като девойката е завършила (каквото и тя да реши да учи - ясно е само, че няма да е това което учи баткото).

# 594
аз пък съм супер консверва и мисля, че трябва да продължава ДО-то, поне докато не се изповаксинират голяма част от хората. даже ме дразни школата, че е присъствена, а пак не се спазват едни елементарни маски от всички. като моловете - отвориха ги и вместо да спазват мерките - пак един с маска, друг под брадичката... т.е. за ПО съм, но при строги изпълняващи се мерки, а такива при нашия манталитет и липса на контрол, не се случват.

офтопик - и аз мисля за лятната почивка, така ми се иска да идва, но се пъна и не измислям някое свежо местенце в БГ. напр като балчик, там много ми хареса!

# 595
Според мен има грешка в статистиката на Регалия за изпита по математика. След резултата на детето има графа - Процент на учениците с по-висок резултат. 4.75 е. Следва графа Процент на ученици от съответния пол с по-висок резултат. 5.12 е. Няма начин първото да не е равно или по-голямо от второто, нали?

# 596
  • Варна
Да, и дъщеря ми каза, че Математиката конкртетно на Вектор този път е била по-трудна и не й е стигнало времето (+тъпите грешки, разбира се). Склонна съм да мисля, че е възможно да е бил по-трудничък, но пък и че тя се е отпуснала много е абсолютно сигурно. На декемврийския имаше 91т, на следващия 87, на Регалия почти 75, а сега 67. Това ако не е деградация, наздраве му кажи Simple Smile

fiction, поздравления за резултата на детето! Но мисля, че данните са си коректни - просто от статистиката е видно, че на общия фон детето е в първите 4.75%, но в неговия пол резултатите са по-силни от тези на другия (извинявай, не съм запомнила какво детенце имаш) и следователно там е малко по-назад в класацията.

# 597
фикшън, напротив, ако от момчетата са само 3% повече, намалява общият процент ученици.

момичета, за тежките моменти, временните разочарования и за радостните рождени дни и хубави поводи - и аз съм съпричастна към тези емоции, въпреки че не пиша редовно и поименно!

# 598
На Вектор май изпитът е бил много по-труден. Оставам с такова впечатление от това, което пишете.
Ако има отговори, ще се опитам да го пробутам.

Дайв, не се ядосвай. Косата ще порасне. Все пак не е татуировка или нещо подобно Simple Smile
Вчера записах моята на пробен за АК. Почваше в 10. В 9.35 влезе да се къпе. В 10ч вече минутите вървяха, а тя още в банята. Излезе и през зъби ми каза, че не разбирала що си хабя парите Joy

Къде правят пробни изпити за АК?

# 599
  • София
rodi_r, в школите, които (не) подготвят за изпита.

Общи условия

Активация на акаунт