Седмокласници 2020/2021 - Тема 8

• 32 354
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
  • Някъде на край света
Dive, с годините се научих да не се отказвам. След изпита да сина ми миналата година бях решила, че с такива елементарни грешки на състезанието, които никога не беше допускал, шансовете му ще клонят към 0.  Даже бях започнала да го подготвям, че мечтата му се отдалечава и да не страда ако не стане.
Оказа се, обаче, че явно стресът е бил в повечко и за другите деца и беше в графата на 50-те най-високи резултата за това състезание от 600 явили се.

Не се предавайте без бой. Момичето ти се справя добре (да не кажа отлично). Вдъхвай кураж и нещата се подреждат както ти е писано.

Аз от четяща, ще взема да стана активно пишеща... Simple Smile

# 376
  • София
Уф, и аз влизам да се оплача от моята госпожица. Днес са им върнали ПИ по математика и е с 75 точки. На първият модул има 60 на вторият останалите 🙄 Сега смята бала за къде би й стигнал, ако това са резултатите от НВО. Определено няма да й стигне за първите три гимназии и никак не й харесва. Не е като да решава ПИ вкъщи и да изкарва по 97.
Някой беше писал, че на втората задача от вторият модул дете от СМГ е намерило грешка. Учителката днес нищо не е споменала да грешна задача, а в сряда ще пререшат задачите от вторият модул, може тогава да изкочи нещо.

# 377
Еее...Dive, недей така...моят големия на първия пробен във Вектор изкара 74 или 76...нещо такова Simple Smile Той си и остана единствения пробен по математика. Онлайн не виждах и все още не виждам смисъл да се правят Simple Smile На истинското НВО се представи доста по-добре, казвала съм вече Simple Smile да не се хваля отново Relaxed
И влезе в така желаното МГ...дори и 10 точки по-малко да имаше пак щеше да му стигне бала. Така че не вярвай чак толкова на пробните.

# 378
  • София
И аз да се включа в хора на оптимистите - имам близко дете, което на всички ПИ по БЕЛ и математика изкарваше не особено високи резултати, а на реалните НВО получи много висок брой точки по двата предмета и успя да влезе на първо класиране по първо желание в най-желаното училище в София в годината на кандидатстването си.

При нашите деца положението е още по-неясно, защото повечето ПИ са онлайн и някак не създават достатъчно правдиво чувство за реален изпит у наборите. 

Няма място за отчаяние Simple Smile

# 379
  • гр.Варна
Наясно съм, че е възможно да се представи не много добре на ПИ и да се "събере" на НВО-то. Но.... Мен ме влусява факта, че всичко се прави в SUPER Last minute и от там сътворява чудеса!
В последният момент реши 2 модул и точно качва снимката на 3зад, която е решил до средата и получава "просветление" и започва да я решава. Следствие на това май не успя да качи решенията навреме и може и да няма точки на 2 модул!
Дано оцелеем до юни пък после може един национален кОпон са спретнем и отпразнуваме приключването на 7клас!

# 380
  • София
А мен ме яд, че на присъствените ПИ така се спича и прави глупави грешки, а като е вкъщи е спокойна, не греши и резултата е налице.
Да си помечтая ли за онлайн НВО 😂

# 381
  • Варна
Благодаря, момичета! Наздраве! Simple Smile Точно затова се ядосвам, защото й знам възможностите и се чудя как може на онлайн ПИ да спича толкова! Направо изтръпвам като си помисля на реално ПИ и НВО какво чудо ще е! Ето, вчера на БЕЛ беше спокойна, и очаквам да е хубав резултатът. А днес се събуди с думите: Ужас, ще се мре! Rolling Eyes
Обаче открих май идеално решение за шоколада - едни бонбони като Мерси, само че с аромати на кафе, опаковани единично, мисля, че 2-3 ще свършат работа.

# 382
  • София
Сакън, Марти, сакън не си мечтай за такова НВО  - пепел ти на клавиатурата Joy.  И моят е от "спичащия" се в реални условия модел, но к'вот  -такова. Дано да има присъствен поне по един ПИ в школите им, та да се оберат негативните емоции поне малко
Добре дошли на новите "пушки" Kissing Heart

# 383
Здравейте, и успех на всички набори 7 клас и не само.
Включвам се с мнение на  вече преминали тази сага 7 клас - преди 4 години. Голямата дъщеря премина през тези изпитания в момента учи в т.н. елитно у-ще -  I НЕГ. Казвам така наречено защото очаквахме повече от това елитно у-ще.  Действително там са събрани амбициозни деца, които искат да  учат, но явно нивото не е  много добро. Очаквахме, че нивото на обучение на езика ще е отлично, но истината се оказа друга. В 8 клас попаднаха на греда учителка ВГ, която тотално не прояви интерес какво ще научат децата, а 8 клас е много важен. Чудно само защо директорката я държа толкова години, но след поредни оплаквания от много родители, тя вече не е там. Истината е, че ако искате да научите език в елитните гимназии трябва да ходи детето на допълнитени уроци. Разбира се не за всички, но като гледам 70% от децата го правят особено тези, които искат да учат в чужбина. Дори  някои деца от паралелките лайстунг ходят на  допълнителни частни уроци...
Та идеята ми е -   да не се напрягаме децата ни (включително и аз) да влезнат в елитни училища - да средата е много важна, но според мен титлата им е преувеличена. Единствено защото събират деца с много високи балове от там произлиза и елитността.
В момента отново съм в дилема 7 клас защото имам две близначки, но със сигурност дори да им стигне бала, като на голямата, най вероятно няма да са немските гимназии.
От друга страна си мисля, ако е така в елитните софийски гимназии, какво ли е в останалите училища!?!
Иначе подкрепям ПИ най вече на Веди и Регалия дават наистина орентировъчна оценка за подготовката на децата.

# 384
Има ли  някаква нова информация от МОН относно произведения, които отпадат за изпитите? Детето твърди, че е чело нещо такова

# 385
  • София
beb4o_fb, за нищо на света не искам онлайн НВО. Дано на никой не му мине през ума за такова. Обаче се чудя как да обясня на моята, че дали прави вкъщи или в училище ПИ е едно и също. А на НВО не ми се мисли колко спечена ще бъде и там какви глупости ще пише.
dete2, миналата година за отпадащите произведения са съобщили около май. Тази година, чувам от различни места, че няма да има отпадане на материал.

# 386
Вг я няма вече в НЕГ, но сега пък има оплаквания от три от новите учителки по немски на осми клас! Чудно просто!

# 387
Май е време да се представя. От Варна сме . Имам седмокласничка, която ходи на курс по математика във Вектор, а по БЕЛ се подговя сама, като получава безценна помощ от класната в рамките на училищното обучение и часовете по интереси (2 астрономични часа всеки четвъртък за всички деца, които желаят да се включат ). На февруарските ПИ на Вектор изкара прекрасни резултат ( БЕЛ 96т. и МАТ 97т.), за тези от вчера и днес, обаче не толкова ентусиазирана. По БЕЛ каза, че системата епоказала 18 от 18 на затворените въпроси но другите са "Х". За преразказа заяви, да не очквам чудеса от героизъм, защото от името на героя не е правила скоро. На математиката днес не си спомня резултата от затворените въпроси, на втората част според нея е решила 1ва, 2ра и 3та А, а за Б е започнала да работи вярно, в един момент я е притиснало здраво времето, съответно е объркала  един знак и задачата не е довършена. Аз смятам, че е повече от добре, но тя е максималист и си сипе главата спепел. Като цяло 7 клас е даже лежерен, но това ДО е много досадно и демотивиращо (да живее домашото винце, че иначе досега щеще да е свършено със здравия разум на мама:wink:).
Има ли  някаква нова информация от МОН относно произведения, които отпадат за изпитите? Детето твърди, че е чело нещо такова
Другаря министър вчера заяви, че тематично изоставаня нямало, само отделни деца били с влошени резултати, затова не се очаква редукция на материала за изпитите.

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 18:46 от polly77

# 388
  • София

Никога няма да видя такива резултатииииииииии ..............

# 389
  • Варна
И моят син беше на ПИ във Вектор днес. По негово мнение това е бил най-трудният изпит от трите досега. На 2 модул чак беше блокирал. Дойде да ми покаже къде е блокирал, показах пътя и се плесна по челото. На 1 модул каза, че има доста трудни задачи и е объркал поне 2-3. Имам сниман само 2 модул, ако някой проявява интерес...

Общи условия

Активация на акаунт