Седмокласници 2020/2021 - Тема 8

• 32 354
  • 749
  •   1
Отговори
# 390

Някой беше писал, че на втората задача от вторият модул дете от СМГ е намерило грешка. Учителката днес нищо не е споменала да грешна задача, а в сряда ще пререшат задачите от вторият модул, може тогава да изкочи нещо.
Моята решава този пробен на Междучасие вкъщи и не откри грешка на последната задача. Ако трябва да съм честна, аз не успях да се сетя как се решава последната подточка.

Скрит текст:
Здравейте, и успех на всички набори 7 клас и не само.
Включвам се с мнение на  вече преминали тази сага 7 клас - преди 4 години. Голямата дъщеря премина през тези изпитания в момента учи в т.н. елитно у-ще -  I НЕГ. Казвам така наречено защото очаквахме повече от това елитно у-ще.  Действително там са събрани амбициозни деца, които искат да  учат, но явно нивото не е  много добро. Очаквахме, че нивото на обучение на езика ще е отлично, но истината се оказа друга. В 8 клас попаднаха на греда учителка ВГ, която тотално не прояви интерес какво ще научат децата, а 8 клас е много важен. Чудно само защо директорката я държа толкова години, но след поредни оплаквания от много родители, тя вече не е там. Истината е, че ако искате да научите език в елитните гимназии трябва да ходи детето на допълнитени уроци. Разбира се не за всички, но като гледам 70% от децата го правят особено тези, които искат да учат в чужбина. Дори  някои деца от паралелките лайстунг ходят на  допълнителни частни уроци...
Та идеята ми е -   да не се напрягаме децата ни (включително и аз) да влезнат в елитни училища - да средата е много важна, но според мен титлата им е преувеличена. Единствено защото събират деца с много високи балове от там произлиза и елитността.
В момента отново съм в дилема 7 клас защото имам две близначки, но със сигурност дори да им стигне бала, като на голямата, най вероятно няма да са немските гимназии.
От друга страна си мисля, ако е така в елитните софийски гимназии, какво ли е в останалите училища!?!
Иначе подкрепям ПИ най вече на Веди и Регалия дават наистина орентировъчна оценка за подготовката на децата.
А накъде би ги насочила?
Да разбирам ли, че в 73-то не е по-различно от НЕГ или даже по-зле? Дочувам, че в темата на 73-то не се споделя толкова много за проблемите там, а в тази на НЕГ се говори открито, тъй като никой от ръководството не се интересува и не чете.
От друга страна, проблемните учителки по немски са само първата година и не е чак толкова непосилно да се плащат частни уроци. Въпросът е могат ли да се компенсират толкова много пропилени часове?
Не знам, няма полезен ход за тоя немски. Като си спомня мои приятелки от лайстунг навремето от Първа езикова как говореха като картечници. Сега не знам достижимо ли е това ниво без курсове.

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 20:00 от Дъждец

# 391
  • София
Kally May, направи ми място до теб - ще събираме сълзите в бидони, ще създадем "Водопад на седмокласните майки" Joy

# 392
  • гр.Варна
И моят син беше на ПИ във Вектор днес. По негово мнение това е бил най-трудният изпит от трите досега. На 2 модул чак беше блокирал. Дойде да ми покаже къде е блокирал, показах пътя и се плесна по челото. На 1 модул каза, че има доста трудни задачи и е объркал поне 2-3. Имам сниман само 2 модул, ако някой проявява интерес...
Какво е направил на първи модул от задача 1 до 18 можете да видите още сега. Влезте в профила си, отидете на изпита по мат. На модул има един +. Цъквате на него. След това на подробен доклад и там се виждат точките.

# 393

Никога няма да видя такива резултатииииииииии ..............

Спокойно, Simple Smile като една врачка, ще кажа, че ще е най-добре да ги видиш след 16 и 18 юни. Стискам палци!

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 21:19 от MollyBy

# 394
  • Варна
Еха, polly77, какви резултати само. Браво на детето и добре дошла при нас Simple Smile.С такива резултати и на НВО ученичката няма да има никакви притеснения по класирания та. Тя насочила ли се е вече къде иска да влезе?

Марти, недей, недей, че ми призлява, ако решат, че помислят за такъв вариант.
Kaly, beb40, не ни остава друго освен да се надяваме и вярваме. И аз мечтая за такива точки, започващи с 9. Ако даваха точки за сълзите на родителите и изпитото вино, ехеее 😁😂

Някой знае ли дали ПИ към МГ ще са присъствено? Разбрах, че днешният е бил отменен. Аз записах сина ми за 14 по бел и 21 по мат и се зачудих.
Официално започваме присъствено школата. Много съм щастлива. И в същото време ще оставят един час и за онлайн, предимно за задачи и въпроси от 1ви модул.
И друго исках да напиша, но ми изкочи от главата. Ще добавям, ако се сетя.

# 395
Момичета, дали имате инфо за Регалия дали ще започнат присъствено, утре ще ходя, но просто нямам търпение да започнат да учат, честно казано...

# 396
Момичета, дали имате инфо за Регалия дали ще започнат присъствено, утре ще ходя, но просто нямам търпение да започнат да учат, честно казано...

На моята дъщеря в групата са казали че започват присъствено от събота.

# 397
Благодаря за посрещането и за похвалите за девойката.  Надявам се на реалния изпит децата да получат, точно толкова точки, колкото са им нужни, за да се изпълнят желанията им и да попаднат на точното за тях място. Аз викам да оставим бидоните със сълзите и да се съсредоточим върху винцето и другите, ободряващи настроението напитки, че така поне духа да е приповдигнат.
Лила, спряга Първа, но да видим. Бедна ми е фантазията как се учи немски ДО, но пък английския е на В2 и има къде да се доучва качествено, за разлика от другите езици във Варна. Ще мислим. Само да минат пустите изпити и да не се е издънила, че и това винаги е опция, всичко се случва.
Госпожица Великолепна за момента отказва други ПИ, защото всички са в неделя и съвпадат с часовете и във Вектор. Има време да размисли. Освен това се оглеждам и ослушвам за присъствени ПИ, но да видим...

# 398
Благодаря, Анима...нашите резултати са далеч от вашите, които споделяте. Аз по принцип съм го приела, че не е академичен тип, искам професионални училище, но колкото повече наближава изпита, губя присъствие на духа и малко се отчайвам. Най вече заради он лаин обучението...

# 399
  • Варна
Хей, девойки, няма място за отчаяние! Нали са ни живи и здрави децата, какво по-хубаво от това?! Ще се справят и ще си сбъднат мечтите - ако наистина са били такива, ще работят за тях!
Добре дошла на Поли! Забелязах Вашата девойка в резултатите на Вектор! Браво! Има всички шансове за максималния бал, желая й го от сърце!
А у дома май аз внасям смут в редиците, затова кротко седнах да пия едно чудесно мерло. Вреснах след провала днес, тя порева (малко от солидарност) и накрая реши, че има по-важни неща от "тъпите изпити, мамо! Утре е Баба Марта, а на бабата от долния етаж няма кой да й занесе мартеничка!". И седна да прави мартенички за цялата кооперация, после ги закачи по всички врати и сега се къпе... В класруум пише, че има 3 непредадени домашни със срок в полунощ. Наздрве освен да кажа...

# 400
Истината е, че ако искате да научите език в елитните гимназии трябва да ходи детето на допълнитени уроци. Разбира се не за всички, но като гледам 70% от децата го правят особено тези, които искат да учат в чужбина. Дори  някои деца от паралелките лайстунг ходят на  допълнителни частни уроци...

Товa все едно аз съм го писала за IЕГ във Варна. Щерката каза -  едва на курса разбрах как да си подредя знанията. Преподавателката на курса пък беше пенсионирана  учителка , от същата гимназия и беше страхотна. Но както виждате , в осноеватаси няма разлика с нашите седмикласници - нали всички имаме и бел и мат в училище,   но ходим на школи и уроци.

# 401
Реге, не е баш така. Едни ходят на уроци, за да наваксат материала в училище. Други- за да се презастраховат или просто да поупражнят нещо, но не и за да им преподават изначало всичко.
Колко са часовете по език първата година? Около 20 на седмица може би. Как се наваксват 20 или дори 10 изпуснати часа на уроци? То янма физическо време за толкова.

# 402
Много ми е странно, при над 18 часа на седмица език, какво толкова повече ще научат в школа за колко? 1-2-3 часа? А и не бих му го причинила. И без школа имам чувството, че само учи или пише по немски. Не бих го записала в 8 клас на школа по език, първо ще проверя какво е научил и тогава ще преценя. Въпреки, че и сега виждам, за една година, дори още не приключила, НЕ (без нито дума да знае преди това) почти достигна нивото на АЕ изучаван в школа и на училище 7 години. Да сигурно не е перфектно, но не очаквам да му налеят нов език с фуния в главата и за година да го заговори по-добре от немците Simple Smile

Ако в 7 клас имаха 18 часа БЕЛ и  18 часа Математика, едва ли щяха да ходят на школи Simple Smile

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 23:24 от MollyBy

# 403
Трудно е да се обясни и мисля че само патИло може да разбере спецификата на проблема. Тук говорим за школи в десети,  единайсти клас. Когато количественото натрупване преминава в качествено. Ако имате по-големи деца с немски ще разберете веднага за какво иде реч. Сертификатът щерката го взе още на края на 11 клас защото за нейния конкретно имаше по две дати годишно. Примерно нейни съученици бяха взели профишънси още в девети и десети клас. Но английският е език който се дъвче с години и  ситуацията e несравнимa с нивото на немски на което трябва да се повдигне детето от нулата за някакво си четири години.  Време няма кой знае колко. Школите са по 4-5 часа един път седмично и наистина вършат много сериозна работа е тези както казах количествено качествени трансформации.  Защото във високите нива на сертификатите разликите са в спецификите и богатството на речта .  Щом е практика значи до тази мисъл са достигнали не един двама родители.

# 404
Wink
...и накрая реши, че има по-важни неща от "тъпите изпити, мамо! Утре е Баба Марта, а на бабата от долния етаж няма кой да й занесе мартеничка!". И седна да прави мартенички за цялата кооперация, после ги закачи по всички врати и сега се къпе... В класруум пише, че има 3 непредадени домашни със срок в полунощ. Наздрве освен да кажа...
Благодаря, Dive. Имате чудесно, емоционални интелигетно дете. Няма начин да не се справи. А Мерлото е безценно тази зима. Вече съвсвм се пропихме:Wink

Общи условия

Активация на акаунт