Седмокласници 2020/2021 - Тема 8

• 32 320
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
забравила съм какво съм писала, но да се похваля - изгуби я.
Simple Smile т.е. не като "изгубих я, трабва да се издава нова", а като "някъде по бюрото е. май трябва да подредя, за да я намеря."

Wink аз я скрих. нека я търси, нека подрежда, ред някакъв трябва да има.

# 646
  • София
st. Dobri, все хубави идеи ми даваш, подозирам, че скоро ще заимствам и тази Joy Направо можеш "Пътеводител на майката" да издадеш Kissing Heart

# 647
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
това е номер три Wink опитът си казва думата.
Simple Smile пък и много пъти съм казвала, че и тримата заедно не могат да ме стигнат. Wink

# 648
  • България, София
И аз искам да съм записана в първия списък. Но май някяква алергия започнах да правя, та поне тази вечер ще се въздържа от всякакви питиета. Даже и сок не ми се полага Unamused

St. Dobri, идеята е № 1 Sweat Smile
Госпоижицата ще има да почака още до лична карта, но мога да организирам подреждане и разчистване, като скрия нещо друго ценно Stuck Out Tongue Closed Eyes

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 21:26 от velina_v

# 649
  • София
На моя, докато му дойде РД, седмокласната ни одисея ще е приключила, но новата уч. година няма да е започнала и всичко ще е разчистено до съвършенство.
Иначе идеята на st. Dobri е веднъж Joy !

# 650
  • София
това е номер три Wink опитът си казва думата.
Simple Smile пък и много пъти съм казвала, че и тримата заедно не могат да ме стигнат. Wink
Значи и за мен има надежда да се "поотракам", този е номер едно, лошото е, че другите двама ще ме нападнат вкупом - близнаци са Joy Я дайте по-бързо да си спретнем среща "на живо", ще попивам идеи. Можехме и два палаткови лагера да си спретнем по време на ваканцията- единият да е на ПИячите, а съседният - на ПОщурелити ни деца Joy / KallyMay, да знаЙш, че това, с ПИенето, ми стана намбър уан в листата/

# 651
Да е честита рожденичката на Дасем. Пожелавам и да е креативна, смела и бунтарка (само вдобрия смисъл), но най вече много, много здрава.
Моята госпожица тържествено ми връчи личната карта и баща и я подреди на видно място в една рамка за снимки, та сега ме гледа строго от порттрета с израз на разгневен боксьор от тежка категория.

# 652
Моите и осми клас ще са почнали, докато стигнат до лк. Имам време да събирам идеи.
Бебчо, с близнаците няма спасение. Те са семейство в семейството.
А за ПИенето, ако се налага, и някоя задача ще реша. Laughing

# 653
А няма ли да организираме палатков лагер на хапващите? Аз не че съм трезвеничка, но някак си храната повече ме изкушава. 😀

# 654
  • у дома

Едно и също училище, едни и същи профили:
Немски (1 профил):
стара - 1482    нова - 1764
Мат (3-ти профил)
стара - 618      нова - 792
БЕЛ (непрофилиран)
стара 541        нова  - 576

Не съм смятала откъде са взели увеличеничето, дали от увеличен брой часове (натоварване) или от непрофилиращите (биология, химия и т.н.) при същия брой часове.

Големият ми син е 12кл-последен випуск по старата програма-профил информатика като матем и информатиката са му профилиращи ,но учи и история,физика и география от разказвателните-това са 4-5 часа,които по новата плограма ,ако не са профилиращи няма да се учат.

# 655
Да, по старата програма при ИИЧЕ даже основно образование се получаваше в девети клас, а в дванайсети по някои предмети се учеше по учебници от десети.Измененията всъщност не са толкова драстични по отношение на броя на часовете за ЗП ( ООП).

# 656
svetlaem, благодаря, то всъщност е логично, те и по старата програма бяха доста натоварени. А денят е неразтегаем, все пак. Със смесени чувства съм към този аспект на реформата. От една страна, повече задълбаване в едно, две неща не е лошо, западняците отдавна са така. От друга, като възпитаник на съветската школа ми се струва жалко, че с  мат профил ще учат по-малко от предмети като физика, химия и биология, общата им култура ще пострада от това. Ясно, че компромис с нещо трябва, ама все пак... Отделно, че така още в 10 клас трябва да определят доста тясно какво ще следват, защото после и да искат в друго направление, няма да могат, дори и чисто административно заради изисквания за хорариум. Тоест, изборът в 12 клас се стеснява. Как да е, още веднъж успех на всички, на който и етап да са децата.

# 657
От друга, като възпитаник на съветската школа ми се струва жалко, че с  мат профил ще учат по-малко от предмети като физика, химия и биология, общата им култура ще пострада от това. - качила съм сравнение на броя часове. Само физиката е по-малко. Останалите предмети са с повече часове.
 Отделно, че така още в 10 клас трябва да определят доста тясно какво ще следват, защото после и да искат в друго направление, няма да могат, дори и чисто административно заради изисквания за хорариум. - това не е вярно. Справка - същата снимка. Проблем би се появил, ако университет изисква съответният предмет да е изучаван във втори гимназиален етап. 
Хубаво е да се мисли за бъдещето, но за този набор доста вода има да изтече до университета и много неща ще се променят. По-добре е да се концентрират върху настоящето.

# 658
  • София
Не си спомням къде съм го чела (нейде из бг-мама), но мама (ако не се лъжа, на младеж) бе направила "дубликат" на личната карта. Снимала цветно двустранно, ламинирала и дала това за документ за самоличност, а оригиналът прибрала. Joy

# 659
Именно, и в Холандия, и в Германия съм срещала това изискване. За БГ унита.А какво да кажа, конкуренция има за много малко специалности, така че вероятно за БГ няма значение, ако тенденцията се запази.
Ако по-високият профилиран хорариум пък е за сметка на извънкласното време, е даже по-зле, все пак са тийнове, а не работи
 Абе, все има кусури.
Дидева, казах, на който не е интересно, да подминава

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 22:56 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт