Седмокласници 2020/2021 - Тема 8

• 32 316
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Да почерпя виртуално за порасналото си момиче

Аз днес само мога да ви се радвам и завиждам за виното че съм на антибиотик и ще трябва със сок да вдигам наздравица довечера.
christina1980, де да го имах този страх и аз.Joy

И аз съм за лятна Варненска среща Joy,
въпреки че аз много го обичам морето без туристи, много ми е хубаво точно преди сезона.
Миналата година като махнаха КППтата на градовете се натоварихме на колата и посока почти Варна. Децата отзад имаха часове.
Дано да можем да мръднем през ваканцията. Не сме планирали нищо, не знам школите как ще са, бабата провежда лечение и нямам идея дали точно тогава ще е в София.

Въпрос за личните карти:
Нали сега може във всяко РПУ да си извадим такива, т.е. не това по постоянен адрес, а което ни е удобно ?
Сменях тези дни постоянния ни адрес (разминаваше се настоящия), но пък РПУто стария постоянен ми е по-удобно.

Dive, супер резултат.

# 616
Честита да ти е рожденичката, Десем! Хубав празник!
Мисля за л.к., че може навсякъде. Първата била безплатна и може да си я поръчате бърза, експресна и пр.
Школата при щерката остава онлайн. Не знам какво чакат. Има заповед на министъра, че може, ама не и не. Първи ги спряха още октомври и дали въобще ще има до юни присъствено вече се съмнявам.

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 10:41 от MianaNia

# 617
  • Варна
Desem, да ти здраво и много щастливо порасналото момиче! Да й е сладък животът Simple Smile
А страховете на Кристина и аз ги нямам, а би било хубаво поне от време на време да се озъптявам да не посягам към хапка-пийка, ама нА...
За личната карта Добри май спомена назад, че не може навсякъде експресна, но за другото - не знам.
И май някой назад попита кой води химията на Уни4кидс, а се отплеснах и не отговорих - г-жа Мария Атанасова - разкошна, весела дама, дъщеря ми й е голям фен Simple Smile
Дъждче, май и твоята щерка порасна скоро, ама май и това съм пропуснала. Нищо, по-добре късно, но от сърце - желая здраве и сбъднати мечти Simple Smile

# 618
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
десем, живо и здраво да е детето. да преследва мечтите си и да ги стига понякога. Simple Smile

лична карта може навсякъде, но София за София. Simple Smile
за тези с адрес извън София, само на "Мария Луиза". паспортното на "Мария Луиза" работи и събота от 8:30 до 14:00 часа. Simple Smile пак само за софиянци.

# 619
Честит рожден ден на наборчето на Desem, и на предните рожденици, които пропуснах, последно време хич не съм активна
Оплаквам си се сама

# 620
Desem, честита ти рожденичка Balloon
Пожелавам и здраве и да поддържа днешното чувство на радост през цялата година!

# 621
  • София
Desem, честита да е рожденичката! Да расте здрава, успешна и много щастлива! Flowers HibiscusBalloonBirthdayChampagneRibbonTadaGift

# 622
  • София
Desem, да е жива и здрава госпожицата Kissing Heart. Нека преследва неуморно мечтите си и бъде удовлетворена от постигнатото. А на теб - бързо възстановяване.

# 623
  • Варна
Desem, честита ти рожденичка! Да бъде здрава и да следва мечтите си! 🍭🍭🍭

# 624
Влизам да поднеса извиненията си за заблужданието, което внесох с изказванията си за хорариума. Увеличен е за профилиращите предмети и малко за БЕЛ.

Едно и също училище, едни и същи профили:
Немски (1 профил):
стара - 1482    нова - 1764
Мат (3-ти профил)
стара - 618      нова - 792
БЕЛ (непрофилиран)
стара 541        нова  - 576

Не съм смятала откъде са взели увеличеничето, дали от увеличен брой часове (натоварване) или от непрофилиращите (биология, химия и т.н.) при същия брой часове.

От моя опит, при толкова часове немски нивото най-малкото ще се запази, ако не и повече. Но математиката, макар и увеличена, никак не е достатъчна за университет с мат, от моя опит и 1000 часа са малко, нужно е някъде поне към 1200 часа (назад дидева пусна хорариум за мат 1 профил малко над 1000 часа, което пак не е достатъчно). Свалянето на университетски материал е хубаво (вероятности и стат, мат. анализ), защото им трябват преди започване на университета, но часовете са малко.

Подобно е положението с немски като профил в МГ - около 1500 часа са нужни за стигане на ниво за TestDaF TDN4 (приблизително С1), като за добрите университети изискването е и мин 4 на всеки модул. 

Всички разсъждения за хорариума са при положение, че детето е съвестно и учи, а преподавателите си вършат работата добре. Ако едно от двете не е налице, хорариумът не може да помогне.

Дано е полезно на някого, моля който не се интересува от тези неща, да подмине поста.  Успех на всички деца!

# 625
Свалянето на университетски материал е хубаво (вероятности и стат, мат. анализ), защото им трябват преди започване на университета, но часовете са малко.

Имам Въпрос: в какъв смисъл университетският материял им трябва преди да започнат Университет?

# 626
Свалянето на университетски материал е хубаво (вероятности и стат, мат. анализ), защото им трябват преди започване на университета, но часовете са малко.

Имам Въпрос: в какъв смисъл университетският материял им трябва преди да започнат Университет?
Говоря за Германия и Холандия, там този материал се учи в гимназиите с профил мат и 1) където има входен тест, се дава на теста, и 2) ако няма входен тест, се изисква да се знае при започване на занятията. Тоест, той при тях не е университетски, само за нас е (вече беше) такъв. Имат някакви опреснителни часове в началотото (1-2 седмици)  и после вървят нагоре, смята се, че студентите го знаят. Но опреснителните часове не помагат, ако не си го учил преди това, те затова са само опреснителни. И за умни деца, но които не са го учили, като се добави и чуждия език, това може да е решаващо да не могат да си вземат изпитите. А там няма влачене като тук, системата е, както беше при нас по соц.-а, 2 поправки макс и си аут. Затова е добре още преди да тръгнат, да са учили този материал. Това е и една от целите на реформата, всъщност, уеднаквяване със Западна Европа.

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 11:17 от Анонимен

# 627
  • София
Честита 14-та годишнина на девойката на Desem! Здрава, щастлива и успешна да е.

Пораснаха ни децата, ех, кога бяха малки сладки бузанковци, кога станаха големи за лични карти Rolling Eyes

Аз не мога да пия вино по здравословни причини, което си е ужасно точно тази година Sad Не знам как ще издържа, честно. Просто трябва да стана непукист като набора, ама пусто много съм емоционална Simple Smile

# 628
  • Варна
Честита да е рожденничката!
Dive, вие сте връзкари, нашият преразказ не е проверен. Нито нещо по МАТ.

# 629
  • Варна
Svetli, направо се чувствам привилегирована Wink Не знам на какъв принцип ги проверяват, но и ние не бяхме от първите. Вероятно до края на деня ще са готови с всички и ще се похвалиш Simple Smile
За варненската среща - може да не е единствана, така че дори да направим някоя преди лятото, може да ни хареса и да направим една по-мащабна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт